VIDEO. O învățătoare din Vâlcea ar fi pierdut la păcănele 2.000 de euro, împrumutați de la părinți. A fost surprinsă când fura jucării dintr-un magazin

0
730

Părinții copiilor de la o clasă din Școala nr. 13 Ostroveni, județul Vâlcea, o acuză pe învățătoare că a pierdut la păcănele minimum 2.000 de euro. Banii ar fi fost împrumutați de cadrul didactic tocmai de la părinții elevilor, sub motiv că avea probleme în familie.

Tot scandalul a izbucnit după ce angajații unui magazin au văzut, pe camerele de supraveghere, cum învățătoarea fură jucării. Ultimul incident de acest fel a avut loc luna trecută. După ce presa locală a relatat faptele, părinții copiilor au prins curaj și au început să vorbească despre situația de la școală.

Ana Ivănescu, mama unui copil, declară: “Sunt mulți părinți care nu vor să spună, dar mulți o să vorbim. Am convins un tătic care a dat 1.000 de euro”.

Învățătoarea împrumuta de la părinți sume între 300 și 1.000 de euro, dar nu a returnat până acum niciun ban, conform publicației Timpul de Vâlcea.

Sunt 10 părinți care acuză cadrul didactic și de “agresiune fizică și verbală și, din nefericire, discriminare evidentă între copii”. Aceștia au semnat și o sesizare scrisă către director, cerând ca la clasă să fie numită o altă învățătoare.

Un părinte a făcut plângere la Poliția Municipiului Râmnicu-Vâlcea.

În cel mai pur stil românesc, conducerea școlii a îngropat cazul până când acesta a “explodat” în presă.

Conform Digi 24, șefii unității de învățământ știau de 4 ani că învățătoarea e dependentă de jocuri de noroc și că are probleme de comportament față de copii. A primit sancțiuni financiare pentru absență de la ore, limbaj nepotrivit la adresa copiilor și furtul banilor din fondul clasei pentru manuale auxiliare. Acești bani au fost returnați de soțul femeii.

Ion Gheorghinaru, directorul școlii, a recunoscut atât că știa de problemă, dar și că părinții erau timorați și nu îndrăzneau să facă reclamații.

“Niciunul dintre părinți nu avea curajul să vină să depunăo plângere în care să spună ce se întâmplă. În condițiile acestea, doar pe vorbe, nu puteam să facem nici măcar o anchetă sau să luăm măsuri disciplinare destul de puternice. Urmarea va fi clar desfacerea contractului de muncă cu niște articole care nu o să îi facă cinste niciodată”, a spus Gheorghinaru.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here