Ciolacu subjugă PNL: l-a pus pe PSD-istul Neacșu, prin ordonanță de urgență, șef peste ministrul de Finanțe și SGG! Ghinea (USR): „PNL a ajuns un banc cu Bulă”

3
927
Ciolacu a pus la colț PNL-ul din prima săptămână ca prim-ministru

Gruparea Ciolacu nu are niciun gând de a-i trata pe liberali la fel cum au fost tratați PSD-iștii cât timp a fost premier Nicolae Ciucă. În doar câteva zile, noul prim-ministru a dat câteva lovituri devastatoare intereselor PNL, care a devenit total subordonat PSD-ului în Guvernul Ciolacu. Săptămâna trecută, o ordonanță de urgență emisă de șeful PSD l-a pus pe vicepremierul Marian Neacșu șef peste Ministerul Finanțelor și Secretariatul General al Guvernului (SGG), care prin protocolul de coaliție le revin liberalilor.

Luni, Ciolacu le-a transmis celor din PNL că refuză numirea lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului. Pe surse, PSD-iștii au aruncat „detaliul” că Abrudean n-ar fi primit avizul serviciilor secrete. Motivația este absolut ridicolă, ținând cont că în acestă funcție-cheie fusese până de curând un penal – Marian Neacșu (PSD), între timp promovat de Ciolacu vicepremier. Dacă un condamnat la închisoare (chiar și cu suspendare) poate ocupa astfel de funcții, e greu de imaginat de ce oricine altcineva nu s-ar încadra în „exigențe”.

Însă bătălia pentru resurse a fost tranșată de Ciolacu printr-o altă lovitură sub centură. El a dat o ordonanță de urgență (OUG), încă de când a fost instalat în funcție, prin care l-a pus pe același penal Marian Neacșu, acum vicepremier fără portofoliu, șef peste ministrul de Finanțe și peste SSG! Asta înseamnă că PSD a privat PNL de controlul asupra proiectelor de acte normative cu impact bugetar. De asemenea, lui Neacșu i s-a dat controlul asupra RAAPPS.

Cristian Ghinea, ministru al Fondurilor Europene în Guvernul PNL-USR din perioada decembrie 2020 – august 2021, a atras atenția asupra acestei subjugări a liberalilor de către Ciolacu și i-a ironizat pe foștii parteneri de coaliție: „Ciolacu dă OUG şi-l face pe Neacşu de la PSD şef peste ministrul de Finanțe (PNL) şi peste secretarul general al guvernului (PNL). Apoi refuză să-l numească pe omul propus de PNL. Vrea să aleagă el, Ciolacu, cu mâna lui, PNL-istul care merge la SGG. Aş scoate de la naftalină declarațiile PNL-iştilor de când eram la Guvern și ne-au forțat să plecăm: «Primul-ministru e suveran acolo. Nu poți să-ți bați joc de autoritatea unui premier». Păi, nu? PNL a ajuns un banc cu Bulă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

 

3 COMENTARII

  1. din nefericire si incompetenta PNL s/a aliniat pe toboganul pregatit minutios de PSD+servivcii. PNT a fost prima victima. Acum e rindul PNL. Oare ce ar trebui sa faca asa/zisii penelisti sa nu alunece pe tobogan???
    E trist sa vezi cum este furata o tara!

  2. „Pâine și circ” 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Dormiți liniștiți, gașca de bandiți bolșevici PCR-USL veghează 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here