VIDEO. Prigojin: „Armata rusă se retrage în Herson și Zaporojie, împinsă de ucraineni. Șeful Statului Major țipă la telefon să fie recuperate pozițiile. Comandanții raportează fals că au le-au recucerit”

0
845
Prigojin contrazice din nou conducerea armatei ruse și spune că forțele Kremlinului pierd teren în Herson, Zaporojie și Bahmut

Pozițiile armatei ruse se prăbușesc cu repeziciune și trupele se retrag în Herson și Zaporojie, anunță oligarhul Evgheni Prigojin într-o înregistrare video postată pe rețeaua de socializare Telegram. Situația reală, spune patronul Wagner, este ascunsă din cauza unui sistem ierarhizat al minciunii, prin rapoarte false, iar adevărul va ieși la iveală abia atunci când frontul va intra în colaps, ca la Liman, astă-toamnă.

Situația de pe frontul din sudul Ucrainei se înrăutățește pentru trupele armatei ruse, pretinde Prigojin în înregistrarea video. E o baie de sânge, nu există rezerve și nici control asupra situației, în timp ce ofițerii care comandă unitățile combatante trimit rapoarte false.
Presați de șeful Statului Major (generalul Valerii Gherasimov), care se îmbată și îi somează apoi la telefon să recupereze pozițiile pierdute, comandanții de pe front raportează îndeplinirea misiunii, astfel că pe hărțile de la cartierul general linia frontului nu mai corespunde cu cea reală.

Prigojin spune că situația din regiunile Zaporojie și Herson e similară cu cea din Bahmut, iar adevărul va ieși la iveală atunci când conducerea armatei ruse va anunța că își repliează forțele pe linii defensive mai ușor de apărat.

Mai jos, afirmațiile lui Prigojin.

„Ne spălăm cu sânge. Nimeni nu dă rezervele. Nu există control. Aceeași isterie. Inamicul ne infiltrează apărarea din ce în ce mai adânc”

„Două realități: la sol, acum, chiar azi, armata rusă se retrage pe direcțiile Herson și Zaporojie. Armata ucraineană împinge armata rusă. Ne spălăm cu sânge. Nimeni nu dă rezervele. Nu există control. Aceeași isterie. Unde șeful de Stat Major, după un pahar de vodcă, țipă ca o femeie, ca un porc, cerând la telefon să fie recuperate pozițiile.

Ce poate face comandantul? Ei pot spune – totul a fost recuperat și trag o linie roșie pe hartă, care se află la câțiva kilometri mai spre nord decât în realitate.

Astfel, ceea ce ni se spune este o minciună totală și ne vom confrunta cu faptele doar atunci când, la fel ca în Liman, în Herson, în multe alte locuri, această grămadă de ticăloși, realizând că au pierdut o bucată uriașă de pământ, se vor strânge împreună și vor declara că s-au regrupat pe poziții mai bune.

La fel se întâmplă și în Bahmut. Inamicul ne infiltrează apărarea din ce în ce mai adânc. Inamicul nu își ucide soldații, el economisește echipamentul. Singurul lucru pe care nu îl economisește este muniția.

Soldații noștri mor, pleacă cu răni, orice soldat rănit nu va lua arma mâine. Timpul se epuizează rapid.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moartea crâncenă a celor 5 milionari care s-au dus în excursie la epava Titanicului. Submersibilul Titan a făcut implozie din cauza presiunii oceanului, la 3.800 de metri adâncime

* Afaceristul american mort pe fundul oceanului declarase că nu angajează „bărbați cu experiență militară” pentru că „oricine poate conduce submersibilul” cu o consolă de jocuri video

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* Ciolacu subjugă PNL: l-a pus pe PSD-istul Neacșu, prin ordonanță de urgență, șef peste ministrul de Finanțe și SGG! Ghinea (USR): „PNL a ajuns un banc cu Bulă”

* Fostul primar Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv – eliberat de ICCJ și repus în funcție de Prefectura PSD! / „Am puterea, am Sistemul, sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here