VIDEO. Încă o bilă neagră pentru Alina Gorghiu: a vrut să-l facă parlamentar PNL pe odiosul Tudorel Toader! Și ministrul Costel Alexe a încercat. Penalul Vosganian i-a propus să fie ministru, cu mandat de la penalii Dragnea și Tăriceanu

3
6872
Tudorel Toader - Alina Gorghiu

Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu pe canalul de YouTube al acestuia, fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a dezvăluit o parte din tentativele politicienilor de a-l face parlamentar sau ministru. Nu doar Dragnea (PSD) și Tăriceanu (ALDE) i-au făcut propuneri, direct sau prin emisari, ci și Alina Gorghiu și Costel Alexe (PNL)!

Mărturisirea e importantă, pentru că arată cât de USL-ist gândea încă Alina Gorghiu în 2016, la aproape trei ani de la dispariția oficială a USL (catastrofala Alianță PSD-PNL, o construcție contra naturii).

Aceasta a fost și cauza eșecului electoral al PNL în decembrie 2016: USL-ismul de care Alina Gorghiu nu s-a despărțit niciodată! Din aceeași gândire nocivă s-a născut și proiectul de lege, promovat de senatoarea Gorghiu, care prevedea ca unele pedepse de până la 7 ani de închisoare să fie executate nu în penitenciar, ci la domiciliu. Între timp, legea a fost respinsă, dar răul făcut PNL-ului de către Alina Gorghiu rămâne.

Un alt personaj invocat Tudorel Toader este Costel Alexe, actualul ministru al Mediului, care „s-a strecurat” din tabăra infractorului Relu Fenechiu în cea a PNL-ului pro-european și justițiar de astăzi.

Precizare: dezvăluirile făcute de Tudorel Toader nu-l reabilitează sub nicio formă pe acesta. Nenorocirile făcute de „Slugărel”, ca ministru al Justiției în epoca de tristă amintire Dragnea-Tăriceanu, l-au compromis definitiv, și compromis rămâne!

VIDEO: Interviul lui Ion Cristoiu cu Tudorel Toader

Mărturia lui Tudorel Toader

* „Eu am devenit rector în februarie 2016. Terminam mandatul de judecător (constituțional – n. red.) în iulie 2016. În noiembrie 2016 mă curta PNL-ul să devin parlamentar de PNL.  Costel Alexe, care-i ministru – pe care-l puteți întreba – a venit la mine la rectorat: «Vă propunem să fiți candidat, primul pe listă, la deputați sau la senatori, la Iași sau la Vrancea. Primul!». I-am zis: «Domn’e, eu nu-s pregătit să dau jos roba de judecător, să mă fac om politic. Nu!». «Vă mai gândiți». «Mai vin și…» «Bine». A mai venit – «Nu!».”

* „După aia a venit un domn, nu-i știu numele – Bratu sau Barbu -, care coordona PNL-ul pe Moldova, și la fel: «Eu vin în numele conducerii», nu știu ce, «să vă propunem primul pe listă, deputat sau senator, Iași sau Vrancea». «Nu!» Buuun…”

* „Mă abordează președinta Partidului Național Liberal de la vremea aceea, căreia nu-i spun numele, dar care mi-a fost doctorandă. În trei rânduri, cel puțin în trei rânduri am discutat cu ea și m-a rugat efectiv să fiu, la fel: primul pe listă – ieșeam, sigur. Și i-am spus: «Nu! Eu sunt rector, am treabă», nu știu ce…”

* „Cum am ajuns, totuși, ministru? În februarie 2017, la rectorat a venit Varujan Vosganian. Mi-a dat telefon, ne cunoșteam, știți că e vrâncean, a făcut liceul în același timp cu mine – el la «Cuza», eu la «Unirea» – și a avut o discuție la rectorat cu mine. A zis: «Domn’e, eu vin în numele Alianței să vă propună să deveniți ministru». Zic: «Lăsați-mă să mă gândesc… o săptămână». «Bine». Zice: «Da’ dacă da, veniți la București» – peste o săptămână aveam eu treabă în București – «să vorbiți cu domnu’ Tăriceanu», cu domnu’ de la PSD… Și… buuun. Peste o săptămână mă întâlnesc din nou și spun: «Domn’e, accept cu două condiții. Unu: să nu-mi cereți să devin membrul vreunui partid. Și doi: să-mi lăsați libertatea de decizie». (…) Mi s-a promis: «Da. Nimeni nu vă va cere să deveniți membru de partid, veți avea libertatea de decizie».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Cam astfel de hahalere au fost și au rămas în PNL. Cu sufletul rămas undeva între 2012-2014, la acea uniune contra-naturii, rușinoasa USL. Ne mai surprinde ceva la liberalii, cu numele, ce stăpânesc azi România și pe români. Ce e încă și mai rău este că sunt extrem de mulți nostalgici USL în rândul multor tinere speranțe așa zis liberale.
    În ceeace-l privește pe ministrul Tudorică, e de un golănism ce mă înfioară. Cum poate afirma cu nonșalanță că ar fi primit oferta cu două condiții: să nu fie înregimentat în niciun partid și să i se lase libertatea de decizie. Spune-i lui Mutu despre a doua condiție că nu-ți va putea mutu’ răspunde. Tudorică nene, tu ai fost PREȘUL a doi bandiți:Dragnea și Tăriceanu.
    Și mai lasă interviurile cu tot felul de colaboraționiști. Se aude la Iași?

  2. A vrut,dar n-a putut😁si?😈Sa-l crezi pe cuvant pe buborel,care are megalomania scrisa pe frunte cu litere mari,inseamna ca, ziaristilor,sunteti pe o carare batatorita de slugile pesediste,imi pare rau!!🤔🤨😟Mai e putin si va luati stirile de la pescursele pesediste(Qmagazinul lui voiculescu, monitoarele moldovenesti de Suceava,de Iasi) despre liberali,ca doar nu despre pluseristi,vai de mine!😳🤫Ma mir ca nu le-ati luat si pe alea despre „rudele” lui Tataru, ca vuiesc monitoarele baronilor de Vrancea,Iasi 🧐😤Toti buzatii dau stiri pescurse la toate goarnele lor,sa aibe presa ce rumega cat timp pun ei la cale o revolta postpandemie imp.guvernului…Dar despre scandalurile din usere care nu se mai termina,nimic,nimic?Sau e comanda ca toate tunurile pe liberali,ca vin alegerile si nu trebuie lasati cu tara toata pe mana,mama lor de liberali nesatui ,nu?🤨😶Unii „munceste”,altii la alegeri se „gandeste”,ca atunci cand se puteau face anticipat,nu aveau procentele suficiente,ei pempistii si pluseristii,salvatorii neamului!!😉😁😐

  3. Da, fara uslisti, PNL chiar ar deveni votabil 100%. Personal, cred ca sunt uslisti gorghiu, care-a mai fost si presedinte PNL, unul de circ si de batjocura, la fel ca si javra aia de crin antonescu. Ar mai trebui aruncati pe usa afara din PNL ardelean, saftoaica, si alexe ala, care-i mafiot de Iasi. Mai sunt ciurucuri ordinare in PNL, om vedea ce-o mai fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.