vineri, mai 31, 2024
AcasăNews“Portofel” a rămas fără permis. Baronul Oprișan încerca de trei ani să...

“Portofel” a rămas fără permis. Baronul Oprișan încerca de trei ani să scape, după ce a fost prins mergând cu 191 km/oră

-

Baronul PSD Marian Oprișan, stăpânul județului Vrancea și unul dintre cei mai puternici feudali din România, a pierdut definitiv procesul prin care de trei ani încerca să scape de suspendarea permisului, după ce a fost prins circulând prin Buzău cu 191 km/oră.

Publicația monitoruldevrancea.ro scrie că baronul, supranumit “Portofel”, a fost sancționat pe 29 noiembrie 2017, iar de atunci se tot judecă prin tribunale, pentru a anula procesul verbal întocmit de polițiști.

Prins cu 191 km/oră, baronul Oprișan a declarat că “nu cred să fi depășit viteza legală

Pe 29 noiembrie 2017, Marian Oprișan, stăpânul județului Vrancea și influent politician PSD, a fost prins de poliția rutieră circulând prin județul Buzău cu 191 km/oră. A fost amendat și i s-a suspendat carnetul, dar puternicul feudal s-a înfuriat și a dat în judecată Inspectoratul Județean Buzău, contestând sancțiunea. A pierdut primul proces, la Judecătoria Râmnicu Sărat, dar a făcut recurs la Tribunalul Buzău. Pe 28 mai 2020, la peste doi ani și jumătate de la fapta sa, Oprișan și-a primit, în sfârșit, și pedeapsa: judecătorul i-a respins definitiv apelul, ca nefondat.

Fapta din 29 noiembrie 2017 se petrecuse în apropierea comunei Oreavu. Primul proces, la Râmnicu Sărat, a durat până în mai anul trecut. Cel de-al doilea proces, la Tribunalul Buzău, a mai durat încă un an, până la sfârșitul lui mai 2020.

- Advertisement -

Atunci când a fost prins asupra faptei, Oprișan a avut o atitudine șocantă: „Mă apropiam de localitatea Oreavu când am fost oprit și mi s-a spus că am depășit viteza regulamentară. Eu nu am văzut niciun radar și nu cred că am avut viteză peste limita legală. De aceea, voi contesta măsura ridicării permisului”. Declarația a fost dată de președintele Consiliului Judeţean Vrancea pentru publicația Monitorul de Vrancea.

Cum a ajuns “Portofel” să se rebranduiască “Mama mea sunt eu”

În realitate, bolidul baronului “zburase” cu aproape 200 de kilometri la oră, viteză cu mult mai mare decât cea permisă chiar și pe autostradă. PSD-istul conta pe faptul că poliția nu avea fotografii cu mașina sa.

Dragnea tocmai venise la putere de un an, PSD era pe cai mari și distrugea justiția, operațiunea de intimidare a judecătorilor și a procurorilor era în plină desfășurare.

- Advertisement -
Zidul înalt de 3 metri care împrejmuiește imensul domeniu construit de Oprișan în mijlocul zonei calamitate de sărăcie și corupție a județului Vrancea

Era greu de imaginat pentru jupânul județului Vrancea că un “pârlit” de magistrat de la o judecătorie de provincie sau niște “prăpădiți” de polițiști ar putea să-l sancționeze.
Marian Oprișan, supranumit în partid “Portofel”, s-a rebranduit în rândurile publicului cu porecla “mama mea sunt eu”. Anul trecut, când s-a descoperit că imensul domeniu în care locuiește este deținut, în acte, de mama sa, Oprișan a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști pe această temă cu explicația: “Mama mea sunt eu!”.

În paralel cu ascensiunea acestui baron, teritoriul stăpânit de Oprișan s-a cunfundat în cea mai cruntă sărăcie. Județul Vrancea este printre cele mai depopulate din România. Alungați de corupția extremă, de lipsa locurilor de muncă, de condițiile mizere de trai și de sărăcie, locuitorii au plecat care-ncotro – mai ales în străinătate.

Feudalul și-a construit, în mijlocul acestui deșert, un castel fortificat cu ziduri groase și înalte care împrejmuiesc imensa proprietate.

De jur-împrejur, localitățile au rămas fără forță de muncă, toți oamenii în putere plecând în alte părți.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -