miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMainMISTER. Două luni fără Mihai Șora în spațiul public. A dispărut complet...

MISTER. Două luni fără Mihai Șora în spațiul public. A dispărut complet din 24 martie. Primul semn de viață l-a dat soția sa: a început să-și șteargă postările

-

Recent, pe 24 mai, s-au împlinit două luni de când au tăcut Mihai Șora (103 ani) și soția sa Luiza (47 de ani). Parcă i-a înghițit pământul. Ultimul semn dat de ei a fost pe 24 martie, când amândoi au postat pe Facebook, fiecare pe pagina sa. Mesajul lui Mihai Șora a fost înduioșător, cel al soției sale – ambiguu și îngrijorător.

„Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, a scris Luiza Șora pe 24 martie. Nicio explicație în plus, doar ambiguitate și mister, în contextul pandemiei de coronavirus.

Între timp, acest mesaj a dispărut. Luiza Șora – sau cineva care are acces la profilul ei – a șters postarea care a produs derută și îngrijorare printre simpatizanții filosofului-protestatar Mihai Șora.

- Advertisement -

De altfel, de pe profilul Luizei Șora au dispărut zeci de texte din ultimele 6 luni. Acum, ultima postare rămasă este datată 18 septembrie 2019.

În schimb, de pe pagina lui Mihai Șora nu a dispărut niciun text. Dar nici n-a apărut vreunul nou, după cel din 24 martie!

Ultima postare a filosofului, cu două ore înaintea mesajului criptat-alarmist al soției sale:

- Advertisement -

„A venit iarna. Văd o pojghiță de zăpadă pe acoperișul caselor: avea, așadar, dreptate copacul de sub fereastră să aștepte cuminte și să nu înflorească. 18 grade în cameră. Într-o vreme, în anii ceaușismului, eram meșter în instalații din perne, pături și țoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învățat alcătuirea culcușului. Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit și desenat”.

Tăcerea de 66 de zile

În ultimele două luni, cititorii le-au cerut soților Șora, prin multe mesaje, să dea un semn de viață, să lămurească situația. Mihai și Luiza Șora au continuat însă să tacă, deși până în ziua de 24 martie au postat în fiecare zi, uneori și mai multe texte pe zi. De exemplu, în săptămâna 18-24 martie, Mihai Șora a postat 15 texte, iar soția sa – 6.

Între 1 și 24 martie, n-a existat nici măcar o zi în care Mihai Șora să nu posteze măcar un text pe pagina sa de Facebook, dar au fost zile în care a publicat și câte 4-5 texte.

De 66 de zile, n-a mai publicat nimic. Exact din ziua în care soția sa a postat acel mesaj îngrijorător, după care a dispărut și ea complet de pe Facebook.

Cu cât s-au întețit mesajele prin care cei doi sunt rugați să aducă lămuriri, cu atât ei s-au afundat în tăcere. Și s-au făcut, iată, peste două luni.

66 de zile care adâncesc atât misterul, cât și îngrijorarea.

Unde a dispărut Mihai Șora? De ce tace soția sa? Chiar s-au îmbolnăvit cei doi de coronavirus („pozitivi, amândoi”) sau a fost doar un joc de cuvinte cu sensuri multiple?

P. S. Mihai Șora s-a căsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc pe 19 iulie 2014. El avea 97 de ani, ea 41.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Dle Cartianu,incercati sa contactati pe fiul dansului,iar daca nici el nu raspunde,cautati ori vecinii ,sau politia,in cel mai rau caz!Dar,o intrebare pe care o tot pun redactiei:CHIAR NU PUTETI SCAPA DE ACEST MIZERABIL DE TROLL DE MAI JOS CE IMPROASCA VENIN RUSESC PE SITE? Va pierdeti cititori ,de postat,cand il vad nici nu iti mai vine sa comentezi de revolta si sila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -