duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsVIDEO. Imagini spectaculoase filmate cu drona: cum arată tronsonul Iernut – Chețani...

VIDEO. Imagini spectaculoase filmate cu drona: cum arată tronsonul Iernut – Chețani din A3, bucata de autostradă care leagă Tg. Mureș de Cluj

-

Asociația Pro Infrastructura a filmat cu drona traseul celor 18 kilometri din Autostrada A3 (Transilvania) dați în folosință vineri, iar imaginile postate pe Facebook și YouTube sunt spectaculoase. Bucata de autostradă aproape că leagă Târgu Mureș de Cluj, iar cele două orașe transilvane se așteaptă să fie conectate total prin drumul de mare viteză peste câteva luni, în decursul lui 2021.

Acest tronson de 18 kilometri s-a confruntat cu mari dificultăți în execuție, deși lucrările au început în 2016. Asociația Pro Infrastructură a descris pe scurt numeroasele probleme întâmpinate, de la cele juridice (constructorii au intrat în insolvență) până la cele tehnice (traseu dificil).

Iată cum descriu situația cei care au filmat cu drona traseul care scurtează durata de deplasare din Târgu Mureș în Cluj: „Am participat vineri la inaugurarea celor 18 km din Autostrada A3 Iernut-Chețani construiți de asocierea Astaldi-Max Bogl împreună cu nodul rutier Chețani realizat de compania Straco. Vedeți filmarea aeriană de vineri aici: https://youtu.be/xeVMZQYQBFk.

- Advertisement -

Mulțumim CNAIR pentru invitație și pentru găzduire. Felicităm cei doi constructori pentru munca depusă și pentru depășirea tuturor blocajelor survenite pe perioada implementării acestor proiecte.

Tronsonul Iernut-Chețani început în anul 2016 a avut parte pe parcursul lucrărilor de o sumedenie de provocări, de la terenul dificil în lunca Mureșului, complexitatea viaductelor ce traversează râul Mureș printre care o traversare dublă a râului și a satului Bogata sau intrarea în insolvență a celor de la Astaldi.

Nici cei de la Straco nu au fost lipsiți de provocări, cele mai relevante ținând de insolvența financiară în care se află și de neasumarea de către CNAIR a unor cheltuieli suplimentare survenite pe parcursul lucrărilor. Dar au reușit să se mobilizeze în ultimele luni cu ajutorul Marcotim și Baxcom, astfel încât să finalizeze nodul Chețani care a permis punerea în valoare a tronsonului vecin.

- Advertisement -

Ne exprimăm speranța că Straco împreună cu ceilalți actori implicați în execuția sectorului Chețani-C.Turzii vor face o figură frumoasă în următoarele luni, astfel încât în 2021 să circulăm doar pe autostradă de la Cluj la Tg. Mureș“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -