(P) Prin insistența lui Claudiu Palaz, „Pasarela Regală” și „Barul Maritim” din Mamaia vor fi salvate și reabilitate

0
922

(Promovare electorală)

Partidul Mișcarea Populară – organizația județeană Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, candidat la Primăria Constanța, a anunțat că a fost depus proiectul de hotărâre inițiat de acesta, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța (CJC), prin care se solicită aprobarea achiziției de către CJC a construcției „Debarcader” – „Bar Maritim” din stațiunea turistică Mamaia.

Precizările lui Claudiu-Iorga Palaz

Claudiu Iorga-Palaz

În data de 18.02.2020, am inițiat proiectul de hotărâre prin care am solicitat să se aprobe intenția CJC de a prelua construcția specială «Debarcader», situată în Mamaia, zona «Casino».

Această intenție a fost materializată prin hotărârea CJC nr. 31/18.02.2020, iar în urma acestei hotărâri am realizat demersuri către societatea Litoral S.A. (aflată în lichidare voluntară) și am solicitat acesteia acceptul de a prelua de la respectiva societate «Debarcaderul» din zona centrală a stațiunii, cunoscut ca «Pasarela Regală».

Prin adresa nr. 617/19.08.2020, S.C. Litoral S.A., prin lichidator, și-a dat acceptul pentru preluarea construcției speciale «Debarcader», din Mamaia.

Având adresa menționată mai sus, am inițiat referatul de aprobare, înregistrat sub nr. 24078 din 09.09.2020, în vederea întocmirii proiectului de hotărâre pentru achiziția acestui obiectiv de importanță istorică pentru Constanța.

Sunt convins că reabilitarea acesteia va aduce un plus de valoare Constanței și turismului, «Pasarela Regală» și «Barul Maritim» din capătul său devenind astfel puncte de atracție pentru constănțeni și pentru vizitatorii litoralului românesc al Mării Negre”. 

Edificiile interbelice ale stațiunii Mamaia trebuie salvate și redate publicului vizitator!

Edificiul pe care vicepreședintele CJ Contanța, Claudiu-Iorga Palaz, dorește a-l vedea reabilitat a fost inaugurat în perioada interbelică, în anul 1935, în prezența Regelui Carol al II-lea.

Complexul găzduia un restaurant modern, cabine pentru plajă în clădirile laterale, un cazino și o pasarelă ce se avânta în mare, unde se afla unicul bar maritim din Europa!

Cazinoul din Mamaia, împreună cu pasarela ce ieșea în mare, reprezentau centrul de atracție al turismului din stațiune, alături de alte două simboluri interbelice: micul Castel Regal, inaugurat în anul 1926, și hotelul Rex”, inaugurat, în tot prezența Regelui Carol al II-lea, în anul 1936.

  • Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația județeană Constanța
  • CMF: 21200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here