marți, februarie 27, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Imagini îngrozitoare în Bahmut: mercenarii Wagner își masacrează cu topoarele comandantul...

VIDEO. Imagini îngrozitoare în Bahmut: mercenarii Wagner își masacrează cu topoarele comandantul rănit. Scene care amintesc de uciderea ofițerilor din armata rusă în 1917

-

Imagini literalmente înspăimântătoare au fost surprinse de o dronă a armatei ucrainene în periferiile orașului Bahmut, acolo unde 4 mercenari Wagner au fost filmați masacrându-și cu topoarele comandantul rănit. Scenele sunt terifiante, de o violență greu de închipuit, dar care vorbesc de la sine despre relațiile între ofițeri și subalterni atât în armata regulată, cât și în rândurile mercenarilor lui Prigojin.

Secvențele au fost înregistrate în timpul unei încercări de ofensivă a grupării Wagner. Comandantul grupului a fost rănit, cei 4 subalterni l-au cărat într-un loc ferit, între două case, și l-au masacrat cu topoarele.

Gruparea lui Prigojin e plină, în acest moment, de criminali periculoși eliberați din închisori cu condiția să servească 6 luni pe front. Oamenii sunt folosiți pe post de carne de tun, fiind aruncați înainte cu orice preț – de unde și pierderile îngrozitoare. În interiorul grupării nu există grade militare propriu-zise. Fiecare mercenar își alege un pseudonim, iar comandanții grupurilor sunt numiți și recunoscuți informal. Structura e mai asemănătoare cu organizarea din interiorul bandelor mafiote, decât de armată. Raporturile de camaraderie s-au deteriorat grav după infuzia masivă de criminali condamnați recrutați de Prigojin din închisorile rusești.

Deși, la nivel oficial, regulile sunt mai stricte în armata regulată rusă, nici aici nu există prea multă simpatie între ofițeri și soldați. Sunt deja nenumărate mărturii ale faptului că militarii sunt trimiși în tranșee sau în atac fără ofițeri, care rămân undeva, în urmă, la adăpost, și nu-și mai fac apariția pe front cu săptămânile sau chiar cu lunile.

- Advertisement -

În mai multe cazuri, soldații au reclamat că ofițerii au falsificat rapoartele, furându-le banii sau scriind că subalternii au petrecut în luptă mai puține zile decât în realitate. În cel puțin o situație a izbucnit scandalul după ce combatanții au aflat că, în timp ce ei mureau pe front, în acte figurau ca aflându-se într-o cazarmă din Moscova!

Violența extremă din armata rusă, reflectând de fapt nivelul societății din această țară, are o lungă tradiție. În 1917, după revoluția din februarie care l-a înlăturat pe țarul Nicolae al II-lea, soldații ținuți până atunci în teroare și-au ucis ori bătut crunt ofițerii și au preluat puterea, constituindu-se în soviete care decideau dacă să continue sau nu lupta.
Pe frontul românesc, ofițerii români povesteau uimiți că omologii lor ruși dormeau iepurește, tot timpul îmbrăcați și gata să fugă dacă apăreau propriii lor subalterni, gata să-i ucidă.

- Advertisement -

Însuși comandantul armatelor rusești din Moldova, generalul Șcerbacev, a fost la un pas de a fi arestat și executat de subalterni, care au dat buzna în cartierul său general. Generalul a fost salvat de intervenția românilor și a câtorva ucraineni, pe care comandamentul româno-francez, bănuind ce urma să se întâmple, îi desemnase pe post de gardă de corp a ofițerului rus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Delir conspiraționist năucitor după cutremurul din Turcia. Concluzia unor români: totul a fost pus la cale de SUA și NATO, ca să-l răstoarne pe Erdogan!

* Îngrijorare maximă la Kiev: Rusia va lansa un atac major în următoarele 10 zile. Reporter de front ucrainean: „Vor fi puține vești bune în perioada următoare”

* De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* Democrația românescă, în cădere liberă. Naționalismul prosperă în sondaje

* „Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* Triumful lui Iuliu Maniu asupra torționarilor săi. Pelerinaj la Sighet și Bădăcin. O magnifică lecție de istorie, pe urmele marelui Om

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -