vineri, mai 24, 2024
AcasăDezvăluiriȘoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată...

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

-

Rusofila Diana Iovanovici-Șoșoacă și-a trimis la Chișinău fosta consilieră de la Senat – ieșeanca Iulia Medeleanu, la rându-i avocată – pentru a se întâlni cu agentul FSB (ex-KGB) Iurie Roșca, coordonatorul de facto al Sputnik.md. Medeleanu îl va reprezenta pe Roșca în instanță, împotriva statului român, la solicitarea explicită a senatoarei Șoșoacă, dezvăluie site-ul Podul.ro.

Iurie Roșca va fi asistat de partenera Dianei Șoșoacă într-o acțiune prin care solicită ridicarea interdicției dispuse de statul român la adresa sa, pe o perioadă de 5 ani (septembrie 2020 – septembrie 2025), de a intra pe teritoriul României.

Autorul articolului de pe Podul.ro, Răzvan Gheorghe, punctează: „Scopul acțiunii este acela de a provoca scandal public și de a facilita percepția că agentul FSB-ist Iurie Roșca s-ar bucura de susținere în România, și nu oriunde, ci chiar în Senatul de la București, de unde iată că pornește acest demers mizerabil (via Diana Șoșoacă și Iulia Medeleanu). Asta și pentru că, mi-a explicat una dintre surse, «în ultimii ani, mulți dintre agenții Rusiei care vin la Chișinău vin, în special, prin București sau Iași, au cetățenii românești și sunt legendați ca „patrioți”, deși ei servesc doar Moscovei»”.

VIDEO: Legătura ombilicală Șoșoacă – Medeleanu

August 2022: întâlniri Șoșoacă – Roșca la Chișinău

Potrivit surselor Podul.ro, primele  aspecte ce țin de pregătirea acestei acțiuni subversive au fost stabilite de Iurie Roșca și Diana Șoșoacă în luna august a anului trecut, când senatoarea a aterizat la Chișinău. Cu prilejul acelei descinderi, Șoșoacă s-a întâlnit în repetate rânduri cu agentul FSB-ist Iurie Roșca („oare cu câți alții s-o mai fi întâlnit?”).

- Advertisement -

Șoșocă plănuia să ajungă și la Orhei, unde avea programate o serie de întrevederi cu personaje din siajul infractorului rusofil Ilan Șor (condamnat fugar și regizor de așa-zise ”proteste”, la comanda FSB/GRU), însă nu s-a mai deplasat până acolo – probabil că întâlnirile cu Roșca i-au fost suficiente.

Aleksandr Dughin – Iurie Roșca (București, aprilie 2017)

Deturnarea putinistă a unui moment istoric românesc

Marți, 24 ianuarie 2023, când românii de pe ambele maluri ale Prutului au sărbătorit Unirea Principatelor, avocata Iulia Medeleanu și-a făcut timp, între întrevederile cu Iurie Roșca, și pentru o acțiune prin care s-a urmărit deturnarea unui eveniment pro-românesc organizat în acest context festiv.

Cu ocazia acestui eveniment, Universitatea de Stat a Republicii Moldova – finanțată constant de statul român – a găzduit un eveniment organizat de Asociația Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu” – la rându-i, o instituție fanion a românismului în spațiul dintre Prut și Nistru, ca și Universitatea de Stat.

- Advertisement -

Inițial, în prezidiul alcătuit din patru persoane, printre care și istoricul Anatol Petrencu, președintele Asociației, s-a aflat și Igor Șarov, rectorul Universității (ex-ministru al Educației). La începutul evenimentului, Șarov s-a ridicat și a anunțat că are o urgență și că trebuie să plece degrabă, chemându-l să ia loc în prezidiu, îl locul său, pe juristul și fostul deputat Alexandru Arseni, care, potrivit surselor Podul.ro, în urmă cu câteva zile îl telefonase pe Petrencu și se autoinvitase la eveniment.

Alexandru Arseni, agentul șoșocar de la Chișinău

Niște „oaspeți de la Iași” despre Uniunea Europeană: „o groapă de gunoi”, o „închisoare”!

În a doua parte a festivității, Alexandru Arseni a anunțat că în sală se află „niște oaspeți de la Iași” care vor să ia cuvântul. Prima căreia i-a oferit microfonul a fost avocata Iulia Medeleanu – adică avocata FSB-istului Iurie Roșca, apărută acolo neinvitată!

Imediat după ce a pus mâna pe microfon, Iulia Medeleanu – „ambasadoarea” Dianei Șoșoacă – s-a dedat la cea mai purulentă propagandă putinistă, insistând că Uniunea Europeană ar fi „o groapă de gunoi” și o „închisoare”! Totodată, individa a avertizat că se va alege praful și pulberea de Republica Moldova dacă va urma calea integrării europene!

Când Anatol Petrencu i-a oprit delirul, atrăgându-i atenția că organizatorii evenimentului au vederi pro-europene și pro-unioniste, avocata șoșocară a lui Iurie Roșca s-a apucat să-i contrazică pe cei din prezidiu, ca o țață, perturbând întregul eveniment.

Iulia Medeleanu – agitatore conspiraționistă în pandemie

Imediat după acest episod, același Alexandru Arseni i-a întins microfonul altui „oaspete de la Iași”, venit împreună cu Iulia Medeleanu, care, fără pic de rușine, s-a urcat la prezidiu și a început să repete papagalicește aceleași narațiuni anti-UE, militând pentru „înțelegere” și „pace” cu Rusia.

Spre cinstea sa, tot profesorul Anatol Petrencu a fost cel care a oprit și acest ”discurs”, vizibil surprins de toate cele care se întâmplau.

Italianul anti-UE și anti-NATO: „Uniunea Europeană – un loc unde nu există libertate și fericire”

Profitând de confuzia generală, Alexandru Arseni a mai anunțat un – citez întocmai – „oaspete rar”, și s-a grăbit să-i întindă microfonul. De data aceasta, vorbitorul a fost un bărbat care s-a adresat publicului în limba italiană, dar ale cărui mesaje erau traduse în gura mare de o femeie care l-a urmat în fața asistenței, fiind prezentată drept „translatoarea”.

Folosind același punctaj ca Iulia Medeleanu & „oaspeții de la Iași”, italianul parașutat la Chișinău a insistat că Uniunea Europeană este „o groapă de gunoi”, „un loc unde nu există libertate și fericire”. De asemenea, a lansat un apel către basarabeni ca nu cumva să accepte o apropiere de UE sau NATO, fiindcă asta ar reprezenta „distrugerea” Republicii Moldova!

Anatol Petrencu a oprit pentru a treia oară microfonul, însă evenimentul s-a finalizat în această notă confuză.

VIDEO: Ea e șoșocara Iulia Medeleanu, avocata KGB-istului Iurie Roșca!

.

Iurie Roșca către cecenul Kadîrov: „Șoșoacă și dumneavoastră sunteți eroii noștri!”

Iurie Roșca – KGB

În luna mai 2022, în plină agresiune barbară a Rusiei în Ucraina, vechiul agent KGB-ist Iurie Roșca („adevăratul coordonator al puroiului Sputnik.md”, conform Podul.ro) le ridica osanale liderului criminal al Ceceniei, Ramzan Ahmatovici Kadârov, și senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Momentul a fost remarcat de publicistul basarabean Ștefan Secăreanu, care amintea, pe Facebook, cine sunt aceste personaje insalubre.

„Citesc, din întâmplare, pe contul de Facebook al agentului rus I. Roșca (contul se numește «Planul Roșca») un comentariu la o postare video cu ucigașul Kadîrov. I. Roșca, ca orice ucigaș, îl promovează insistent pe acesta, fiind încântat mai ales de discursurile musulmanului: «Șoșoacă și dumneavoastră sunteți eroii noștri».

Observ că sunt și unii din lista mea care dau like-uri acestei propagande ruse mizerabile, pe care evident îi voi elimina din listă.

La noi (în Basarabia – n. red.), după cum am mai spus, șoșoacele, roșcații și kadîrovii se numesc dodoni!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Lovitura de palat din PNL. Vîlceanu: „Eu și Cîțu am pierdut funcțiile în urma unui puci organizat de Bode și Ciucă. Bode m-a amenințat direct: «Văd că ții cu tot dinadinsul să intri în rahat»”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -