sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"SUA și Marea Britanie ar trebui să participe cu trupe! Ele au...

„SUA și Marea Britanie ar trebui să participe cu trupe! Ele au convins Ucraina să predea Rusiei cele 176 de rachete nucleare, care erau cea mai puternică garanție de securitate a Ucrainei” / „În unele zone sunt de 20-40 de ori mai mulți ruși! Au de zeci de ori mai multe tancuri și vehicule blindate decât noi”

-

Rusia poate fi învinsă numai dacă Occidentul va furniza Ucrainei armamentul de care are nevoie. Acum, până nu e prea târziu! Altfel, apărătorilor lui Zelenski le va fi extrem de greu să facă față invaziei putiniste, întrucât, în unele zone, militarii Kremlinului au o superioritate și de 40 de ori mai mare! În plus, domină și la capitolul tehnică de luptă.

Aceste considerații au fost formulate de colonelul în rezervă Petr Nedzielski, din cadrul Forțelor Armate Ucrainene, într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com. Până la pensionare, ofițerul a servit în Brigada 92 separată mecanizată, fiind șef al serviciului de informații al unității.

În opinia expertului militar, SUA și Marea Britanie, care s-au oferit pe post de garanți ai apărării Ucrainei în urma semnării Memorandumului de la Budapesta în 1994, ar fi trebuit să participe cu trupe în războiul împotriva Kremlinului, nu doar prin ajutor logistic. Asta, fiindcă Ucraina s-a angajat atunci să predea Rusiei cele 176 de rachete nucleare în schimbul unei protecții din partea celor două țări, plus a Rusiei. Cum Moscova a încălcat flagrant acordul, reacția SUA și a Marii Britanii ar fi trebuit să fie una extrem de dură. „Dar le este frică. Politicienii spun: nu, asta poate duce la al treilea război mondial!”, spune colonelul ucrainean.

Colonelul Petr Nedzielski: „Noi, ucrainenii, suntem o națiune unică. Am abandonat cea mai de încredere garanție de securitate – armele nucleare -, ne-a aplaudat întreaga lume. Dar când agresorul ne-a atacat, lumea începe să se răsucească… 58 de țări ale lumii au vorbit în sprijinul Ucrainei, dar trupele lor ar trebui să fie alături de noi”.

- Advertisement -

„Eliberarea Crimeei va fi ultima lovitură dată carierei politice a lui Putin”

Nevoi neonorate. „Pentru a ataca, avem nevoie de vehicule blindate, de tancuri serioase – Abrams, Leopard 2. După cum a spus generalul Zalujnîi, dați-ne 300 de tancuri, 500 de sisteme de artilerie și rachete antiaeriene, aviație, F-16, și îi vom mătura pe toți invadatorii ruși din Ucraina. Din păcate, încă nu avem asta.”

Rușii – „câtă frunză, câtă iarbă”. „Acum avem suficientă putere doar pentru a reține inamicul. În unele zone sunt de 20-40 de ori mai mulți ruși! În plus, au de zeci de ori mai multe vehicule blindate și tancuri decât noi. Acestea sunt tancuri T-55, T-62, T-64, T-72. Au apărut modele mai noi – T-80 și T-90. Tehnologia, desigur, este depășită, dar numărul ei este însemnat.”

Ultima lovitură dată lui Putin. „Cum să nu-ți amintești romanul scriitorului rus Aksenov, «Insula Crimeei». Ceva similar se va întâmpla în viitor. Eliberarea Crimeei va fi ultima lovitură adusă carierei politice a lui Putin, care cândva a «cucerit» Crimeea, iar toată Rusia a văzut că Putin este un «împărat», «colecționar de pământuri rusești».”

- Advertisement -

Distrugerea podului Crimeea. „Este necesar să se întrerupă toate legăturile logistice cu Crimeea, datorită cărora vehiculele blindate și alte echipamente intră pe insulă pentru a asigura existența grupului militar. Adică, este necesar să se distrugă podul din strâmtoarea Kerci. Și apoi să fie tăiată calea flotei Mării Negre din Crimeea.”

„SUA și Marea Britanie s-au angajat să ne protejeze. Trupele lor ar trebui să fie aici, în Ucraina, și să lupte lângă noi. Dar le este frică”

Precedentul „Moskva”. „Am văzut deja că artileria ucraineană și sistemele de rachete pot lovi flota rusă de la Marea Neagră. Amintiți-vă cum a fost scufundată nava amiral – crucișătorul de rachete «Moskva». Atunci rușii s-au speriat foarte tare și au dus întreaga flotă la o distanță mare de Crimeea, astfel încât artileria ucraineană să nu poată ajunge la ei.”

Rachete cu rază de 300 km. „Dacă suntem aprovizionați cu sisteme cu rază lungă de acțiune, în special, cu o rază de acțiune de 300 de kilometri, atunci asta este – în toată zona Mării Negre, flota rusă va fi distrusă. Aceasta este o garanție că gruparea inamică din Crimeea va fi distrusă sau forțată să fugă din peninsulă. Avem absolut toate perspectivele pentru eliberarea Crimeei. Avem nevoie doar de armament.”

Occident înfricoșat. „Vă rog să acordați atenție unui factor foarte important pe care mulți experți militari îl ignoră din anumite motive. În 1994 a fost semnat Memorandumul de la Budapesta. Ucraina a abandonat al treilea potențial nuclear din lume. Aveam 176 de rachete nucleare. Trei țări au acționat ca garanți ai securității noastre – Statele Unite, Marea Britanie și Rusia. Unul dintre garanții securității noastre ne-a atacat. Dar, conform Memorandumului de la Budapesta, Statele Unite și Marea Britanie s-au angajat să ne protejeze. Adică trupele lor ar trebui să fie aici, în Ucraina, și să lupte lângă noi. Dar le este frică. Politicienii spun: nu, asta poate duce la al treilea război mondial! Dar acestea sunt problemele lor, avem Memorandumul de la Budapesta. Dacă am fi avut aceste 176 de rachete nucleare, acest război n-ar fi avut loc.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* Democrația românescă, în cădere liberă. Naționalismul prosperă în sondaje

* „Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

* Schema de împărțire a prăzii în afacerea Pițurcă – Țuțu. Șeful Romarm a adus la „cașcaval” și un prieten – 95.000 de euro pentru „consultanță”. Peste 400.000 de euro profit pentru familia Pițurcă

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Scandal uriaș în Rusia: propagandista Olga Zenkova, trimisă la Melitopol, a fost violată în restaurant de nepotul lui Kadîrov și de oamenii săi. Cameramanul a fost bătut de ceceni

- Advertisement -

7 COMENTARII

 1. N-ar fi pentru prima data cind Ucraina instiga la razboi mondial in Europa. Este de inteles, primii care sufera sint ucrainenii. Mie nu-mi sint dragi rusii deloc, au furat Tezaurul si au adus comunismul, dar este multa iresponsabilitate peste tot si incet-incet lumea isi pierde ratiunea. Din pacate eu n-am incredere nici in Ucraina. Asa a crezut si Austro-Ungaria cind a declarat razboi Serbiei si a pornit Primul razboi mondial, au crezut ca razboiul va dura cel mult 2 saptamini. Rezultatul s-a vazut.
  Singurul mod in care s-ar putea face pace este ca SUA sa se puna la masa cu Rusia.
  Apreciez pozitia echilibrata a Romaniei in acest conflict. Nu ne-am raliat paranoiei Poloniei sau a Tarilor Baltice, cei din Tarile Baltice au declarat recent ‘sa trecem linia rosie si sa ducem trupe in Ucraina’. O declaratie total iresponsabila si este de mirare ca vine din partea unui sef de stat.

  • E un tratat care trebuie respectat. Daca Rusia nu respecta nimic, atunci nici SUA si UK nu trebuie sa respecte? Atunci de ce aceste tratate?

   Memorandumul de la Budapesta este un tratat internațional semnat la 5 decembrie 1994 la Budapesta, Ungaria între Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia.[1]

   Conținutul tratatului
   Memorandumul se referă la dezarmarea nucleară a Ucrainei și prevede garanții de securitate a independenței sale. Prin acest tratat, Ucraina a renunțat la armele nucleare sovietice de pe teritoriul său care au fost transferate către Federația Rusă. În schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat după cum urmează:[2]

   Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei.
   Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă obligația lor de a se abține de la amenințarea cu forța sau folosirea forței împotriva integrității teritoriale sau a independenței politice a Ucrainei, și că nici una dintre armele lor vor fi folosite vreodată împotriva Ucrainei decât pentru auto-apărare sau în alt mod, în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite.
   Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să se abțină de la constrângeri economice cu intenția de a subordona propriului lor interes exercitarea de către Ucraina a drepturilor inerente suveranității sale și, astfel, pentru a obține avantaje de orice fel.
   Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul a solicita imediat o acțiune a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite pentru a oferi asistență Ucrainei, în calitatea sa de stat care nu deține arme nucleare, semnatar al Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare, în cazul în care Ucraina ar deveni victimă a unui act de agresiune sau obiectul unei amenințări cu o agresiune în care sunt folosite arme nucleare.
   Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, reafirmă, în cazul Ucrainei, angajamentul lor de a nu folosi armele nucleare împotriva statelor care nu dețin arme nucleare, semnatare ale Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare, cu excepția cazului unui atac asupra lor, a teritoriilor lor sau teritoriilor dependente, a forțelor lor armate sau a aliaților lor, de un astfel de stat, în asociere sau în alianță cu un stat care posedă arma nucleară.
   Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se vor consulta în cazul în care apare o situație care ridică o problemă cu privire la aceste angajamente.
   După căderea Uniunii Sovietice, Ucraina s-a trezit în postura de a fi a treia putere nucleară din lume, având stocuri de arme nucleare mai mari decât ale Regatului Unit, Franței și ale Chinei împreună. 1900 de focoase nucleare au fost transferate pe teritoriul Rusiei pentru a fi distruse între 1994 și 1996.[3] Primul transport de arme nucleare din Ucraina în Rusia s-a făcut cu trenul, în martie 1994.

   Sursa: wikipedia

 2. Ar trebui amintit mai des de garantia de securitate in urma careia Ucraina a renuntat la armele nucleare. In special in momentul cind se pune problema ajutorului in Congresul SUA.
  Altfel SUA pierde credibilitate. Cind Rusia o sa atace Romania SUA o sa-i certe pe rusi cu grja sa nu-i umileasca sau o sa intervina armat? Da stiu, exista articolul 5. Insa se poate tergiversa la infinit de teama „razboiului mondial”.

 3. Toate parerile de aici mi se par corecte si la obiect, dar ce ne facem daca un nebun de RAS(putin) trimite o racheta nucleara fara sa tina cont de nici un tratat? Murim toti cu dreptatea in mina? Iar pe Putin eu il cred capabil de orice, chiar sa-si sacrifice poporul fie si numai ca sa se justifice in fata rusilor.
  Responsabilitatea marilor puteri este imensa, iar Sionismul mondial care il ghideaza acum pe Zelenski ar trebui sa inteleaga ca escaladarea conflictului nu aduce nimic bun. Se stie ca peste tot in lume unde a condus (sau conduce) Sionismul mondial nu a existat niciodata pace.

  • Babacule, cum trimite putain racheta nucleara, crezi tu ca apuca sa iasa de pe teritoriul ruSSiei? Alta proaganda ieftina, precum cea ce a doua armata a lumii, hai sa fim seriosi. Apoi sceleratul terorist nu poate decide de unul singur cand sa lanseze o racheta nucleara.

 4. @edy: s-a terminat emisiunea „Acces direct” sau „Romanii n-au talent” si ai nimerit din plictiseala pe Wikipedia?
  Stiu foarte bine ce scriu, tu poti sa-i urmaresti in continuare pe idolii tai, manelistii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -