VIDEO. Adevăratele cauze ale invaziei ruse, explicate de Prigojin: lăcomia oligarhilor care voiau să-și împartă Ucraina, plus ambițiile lui Șoigu și Gherasimov. Din peisaj lipsește Putin

0
1569
Prigojin le-a spus rușilor direct că au murit și continuă să moară pentru o minciună - nu a existat niciun pericol ca Ucraina și NATO să-i atace, în schimb a fost dorința oligarhilor de a-și împărți avuțiile Ucrainei

Clanul care conduce Rusia a inventat o presupusă intenție a Ucrainei și a NATO de a ataca țara pentru a declanșa invazia din 24 februarie 2022, motivele reale fiind lăcomia oligarhilor dornici să-și împartă bogățiile statului vecin și ambițiile lui Șoigu și Gherasimov, a explicat Prigojin într-un interviu înregistrat înaintea rebeliunii Wagner din 23-24 iunie.

Din peisaj lipsește, desigur, personajul principal al acestei drame – Vladimir Putin, patronul lui Prigojin, cel care a dat ordinul invaziei din 24 februarie 2022 și care, în ultimii 14 ani, a declanșat războiul cu lumea democratică, apoi primul atac asupra Ucrainei (2014).

Faptul că, în interviul publicat înainte să declanșeze rebeliunea, Evgheni Prigojin nu face deloc referire la Putin nu surprinde. Dar oligarhul renegat între timp a fost primul om din elita politico-militară a Rusiei care i-a spus poporului rus clar și răspicat că amenințarea NATO și a Ucrainei, invocată pentru a justifica invadarea țării vecine, a fost o minciună.

Momentan, apele sunt prea agitate pentru a se vedea efectele acestor declarații făcute de Prigojin – un personaj până sâmbătă ridicat în slăvi de propaganda Moscovei. Dar mesajele au ajuns la oameni. Sute de mii de ruși cărora le-au fost ucise ori schilodite pe front rudele au aflat acum că totul a fost o minciună, părinții, frații, soții ori copiii lor au pierit sau suferă degeaba, pentru ambițiile unui clan care avea ca obiectiv – după cum a spus Prigojin – doar împărțirea unei prăzi bogate cum este imensa Ucraina.

Aceste dezvăluiri e greu de presupus că vor rămâne fără urmări cel puțin la nivelul susținerii populare a războiului, dacă nu vor genera revolte în țară.

Mai jos, fragmentele din interviul lui Prigojin traduse de Dmitri, letonul stabilit în Marea Britanie care publică informații din spațiul ex-sovietic pe War Translated încă de la începerea războiului.

Prigojin: „Războiul nu a fost necesar pentru a ne recupera cetățenii ruși și nici pentru a demilitariza și denazifica Ucraina. A fost necesar pentru ca unui bolnav psihic să i se aducă această stea pe pernă atunci când este pus în mormânt. În al doilea rând, de război aveau nevoie oligarhii. A fost nevoie de el pentru clanul care astăzi conduce practic în Rusia”

„Din 2014 până în 2022, Donbassul a fost jefuit. A fost jefuit de diverse persoane, unele din administrația președintelui, o parte din FSB, o parte de oligarhi precum Kurșenko.

Acești oameni furau bani de la oamenii din Donbass aflați în republicile nerecunoscute ale RPL și RPD.

În aceste RPL și RPD existau corpurile de armată care, în cazul unui atac al ucrainenilor, trebuiau să dea un răspuns. Cu toate acestea, aceste atacuri nu au existat. În realitate, exista un număr minim de soldați, iar un anumit număr de generali pur și simplu furau banii.

La un salariu de 40.000 (de ruble – n. red.), 20.000 rămâneau la casierie, 20.000 se dădeau soldatului care semna contractul, nu existau antrenamente, iar generalii pur și simplu primeau bani pentru aceste suflete moarte, iar bugetele erau furate.

Donbassul a fost un loc perfect pentru a fura bani de către angajații administrației președintelui – mai întâi Surkov, apoi Kozak, dar și FSB avea, de asemenea, o ierarhie completă de generali.

Acum, despre motivul pentru care a început operațiunea specială. Ucrainenii aveau un grup care a fost plasat de-a lungul graniței cu Donbass, cea pe care noi (Wagner – n. red.) o străpungeam de la Popasna la Artemivsk.

Grupul era format din diverși voluntari, unități naționaliste, precum și din armata regulată. Acest grup făcea schimburi de focuri cu noi – noi trăgeam în ei, ei trăgeau în noi, și asta s-a întâmplat în toți acești 8 ani lungi.

Uneori, numărul de tirurilor creștea, alteori se reducea. În ce privește 24 februarie, nu era nimic extraordinar.

În acest moment, Ministerul Apărării încearcă să înșele societatea și președintele și să spună o poveste că a existat o agresiune nebună din partea ucrainenilor și că urmau să ne atace împreună cu întregul bloc NATO.

Așadar, așa-zisa operațiune militară specială a fost demarată pe 24 februarie din cu totul alte motive.

Pentru ce a fost nevoie de război? Războiul a fost necesar pentru ca o gașcă de ticăloși să triumfe și să arate cât de puternică este armata lor. Pentru ca Șoigu să devină mareșal – acest ordin era deja pregătit – și să primească a doua stea de erou, pentru că voia neapărat să intre în istorie ca un comandant care a devenit erou de două ori și mareșal pe timp de pace.

Războiul nu a fost necesar pentru a ne recupera cetățenii ruși și nici pentru a demilitariza și denazifica Ucraina. A fost necesar pentru o stea suplimentară. Pentru ca unui bolnav psihic să i se aducă această stea pe pernă atunci când este pus în mormânt.

Asta în primul rând. În al doilea rând, de război aveau nevoie oligarhii. A fost nevoie de el pentru clanul care astăzi conduce practic în Rusia. Acest clan de oligarhi primește totul. Dacă afacerile lor în străinătate se închid, atunci statul împarte imediat afacerile interne și le dă lor.

Astfel, sunt închiși oameni de afaceri, băncile sunt închise pentru ca acest clan să nu piardă volumul de bani. Ei nu au nevoie de bani. Ei îi au pe toți. Spitale cu echipamente speciale în caz că se îmbolnăvesc de cancer. Și toate celelalte lucruri pentru a trăi cât mai mult.

Această elită oligarhică nu se gândește decât la un singur lucru: cum să își păstreze corpul cât mai mult timp, pentru ca organismul să rămână în cea mai bună stare. Aceasta este boala lor mintală. Nu se gândesc la țară, la popor, la război, doar la ei înșiși.

Așadar, a doua cauză importantă a războiului a fost numirea lui Medvedciuk președinte al Ucrainei. Acel Medvedciuk care deja se infiltrase la Kiev și aștepta să vină armata, Zelenski să fugă, toată lumea să depună armele, iar el să devină președinte.

Scopul era să obțină bunurile materiale care urmau să fie împărțite după ce le-ar fi luat sub control. Și ar fi fost frumos să pedepsească regimul Zelenski, frumos să-i pedepsească pe americani pentru că au declanșat lovitura de stat din 2014. Dar a fost timp berechet pentru asta, care a fost irosit. Voi reveni asupra acestui lucru.

În Donbass se fura masiv, dar ei voiau mai mult. Au decis să îl numească pe Medvedciuk. El a fost arestat. A fost schimbat pentru întregul Azov (regimentul capturat la Mariupol – n. red.).

Dacă vrem să denazificăm Ucraina… Azov este baza structurilor naționaliste din Ucraina. De ce a fost schimbat? De ce a fost atât de valoros? Și, cel mai important, de ce nu a fost dat la schimb pentru pușcașii noștri?

De ce a fost schimbat pentru acest gunoi de Medvedciuk care avea relații bune în conducerea țării?

După ce regiunile Herson și Zaporojie au fost luate (în martie 2022 – n. red.), primul lucru care s-a întâmplat a fost că au început să scoată masiv buldozere, metale și așa mai departe. Când am luat Popasna și am plasat gărzi la fabrici, ar fi putut continua să lucreze. Dar oamenii au venit acolo, au început să scoată echipamentele și să le ducă în Rusia.

Fabrica de șampanie din Artemivsk am reușit să o păstrăm datorită unui accident: armata ucraineană a fugit în timpul capturării axelor. Am luat 10-15 sticle din ea pentru suveniruri și am trimis 2 camioane la femeile ucrainene, restul era încă acolo. Astăzi, se ia o decizie cu privire la momentul relansării ei.

De ce naiba ar fi relansată? Cui va aparține? Cui va aduce profituri? Cu siguranță nu oamenilor din Donbass. 100%, se va găsi un proprietar care va jefui banii.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bogații care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

* Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here