Și totuși, „s-a vărsat sânge”: cel puțin 13 militari ruși, „poate 20”, au murit în rebeliunea trupelor Wagner. Case avariate în regiunea Voronej

0
437

Cel puţin 13 militari ruşi au fost ucişi în operaţiunile desfăşurate de armata rusă, sâmbătă, împotriva rebeliunii mercenarilor din Grupul Wagner, anunță câțiva bloggeri militari ruşi, citaţi de agenţia germană DPA, preluată de Agerpres. Au existat și distrugeri materiale: 19 case au fost avariate doar în regiunea Voronej, în timpul rebeliunii.

Sâmbătă seara, când a anunțat sfârșitul rebeliunii, Evgheni Prigojin, liderul trupelor Wagner, și-a motivat decizia astfel: „Am început pe 23 iunie Marșul Dreptății. Într-o zi ne-am apropiat la aproape 200 de kilometri de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură de sânge a luptătorilor noștri. Acum, am ajuns în momentul în care sângele se poate vărsa. De aceea, înțelegând responsabilitatea vărsării de sânge rusesc de oricare dintre părți, ne întoarcem convoaiele și revenim la baze”.

În realitate, rebeliunea a adus și vărsare de sânge rusesc. Cel puțin 13 militari ai armatei conduse de tandemul Serghei Șoigu (ministrul Apărării) – Valeri Gherasimov (șeful Marelui Stat Major), dușmanii de moarte ai lui Prigojin, au murit în urma atacurilor lansate de mercenarii Wagner, anunță bloggerii militari ruși.

Numărul militarilor ruşi ucişi ar putea fi chiar mai mare de 20, cred aceiaşi bloggeri. Ei precizează că 6 elicoptere şi un avion de recunoaştere au fost doborâte de combatanţii Wagner în timp ce aceştia înaintau către Moscova.

Autorităţile ruse nu au confirmat deocamdată vreun bilanţ al victimelor.

Printre elicopterele doborâte se numără trei aparate MI-8, folosite în operaţiuni de război electronic şi care oricum erau puţine pe frontul din Ucraina, notează popularul blog militar rus Rybar.

Conform aceleiaşi surse, un avion de transport Il-18 al armatei ruse, care avea la bord un post de comandă, s-a prăbuşit în urma loviturilor lansate de mecenarii Wagner. Toţi militarii din avion și-au piedut viaţa.

Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat el însuşi la începutul rebeliunii că luptătorii săi au doborât un elicopter al armatei ruse. El a pornit cu gruparea sa de mercenari un „Marş al Dreptăţii” către Moscova, cu scopul de a înlocui conducerea militară rusă, pe care o acuză pentru eşecurile armatei ruse în războiul din Ucraina, şi a ajuns sâmbătă la circa 200 de kilometri de capitală.

Criza ce ameninţa puterea preşedintelui Vladimir Putin a fost în final dezamorsată printr-un acord mediat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, ce prevede că Rusia va renunţa la acuzaţiile penale împotriva lui Prigojin şi a luptătorilor participanţi la rebeliune, dar liderul Wagner va pleca în Belarus, într-un fel de exil.

19 case avariate într-un sat din regiunea Voronej

În timpul rebeliunii grupării paramilitare ruse Wagner, în regiunea rusă Voronej au fost avariate 19 case, a anunţat duminică şeful districtului Pavlovski, Maksim Ianţov, potrivit CNN.

”Sâmbătă, 24 iunie, în urma unor confruntări care au avut loc în apropiere de Elizavetovka, districtul Pavlovski, când o coloană Wagner trecea prin zona noastră, 19 gospodării au fost avariate în sat”, a anunţat Maksim Ianţov într-o postare pe Telegram.

Ianţov se angajează să-i ajute pe proprietari să repare pagubele cauzate caselor şi a anunţat că aceştia vor primi compensaţii. ”Cu siguranţă îi vom ajuta”, a spus el.

Ianțov le mulţumeşte locuitorilor din zonă pentru ”înțelegerea” de care au dat dovadă în respectarea restricţiilor impuse în regiune sâmbătă, cu scopul de a opri înaintarea trupelor Wagner către Moscova.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here