VIDEO. Așteptată de Nicușor Dan la o dezbatere, Firea a dat bir cu fugiții. Cum și-a construit primărița o realitate paralelă, cu ajutorul posturilor TV și al unei campanii online murdare, neasumate 

3
1228

Nicușor Dan, candidatul PNL și al Alianței USR-Plus la Primăria Bucureștiului, a făcut joi o nouă tentativă de a discuta față-n față cu Gabriela Firea, edilul PSD în funcție. Matematicianul a invitat-o pe fosta angajată a lui Dan Voiculescu să participe împreună la o dezbatere la autobaza Societății de Transport București, dar primărița i-a răspuns că nu vine.

Dialogul, purtat prin SMS, a avut loc la o zi după ce s-a aflat că instanța a anulat definitiv contractul pentru 100 de tramvaie pe care Firea îl dirijase către o firmă turcească. Judecătorii au stabilit că oamenii Gabrielei Firea au acționat ilegal, încălcând cerințele stabilite în propriul caiet de sarcini. Câștigătoare a fost desemnată de instanță Astra Vagoane Arad, societatea românească producătoare de material rulant care participase la licitație și fusese dezavantajată de administrația PSD.

„Toată această realitate inventată, fabricată, în care pompează bani publici în campanii de publicitate, poate să fie demontată la o dezbatere unu la unu”

Nicușor Dan a povestit, joi, cum a decurs conversația prin SMS cu Gabriela Firea: „Am sunat-o pe doamna Firea la ora 10. Nu mi-a răspuns. E o persoană ocupată… I-am dat un SMS chiar atunci, în care i-am spus că am aflat că vine la URAC, i-am spus că îi îndeplinesc dorința și o invit la această dezbatere la baza STB-ului. Mi-a răspuns prin SMS. Nu este nici legal, nici civilizat să fac public răspunsul. În esență, mi-a oferit o consultanță politică. Mi-a dat niște sfaturi politice”.

Candidatul Opoziției spune că se aștepta la acest refuz, pentru că Gabriela Firea și-a construit o realitate paralelă și o confruntare cu realitatea i-ar dărâma tot eșafodajul: „Insistă să vorbească de realități falsificate. Insistă să spună că a luat un miliard de euro bani europeni, când ea a luat de 30 de ori mai puțin. Insistă să spună că a reabilitat 50 de kilometri de conductă pe inelul principal, când ea a reabilitat mai puțin de un kilometru. Insistă să spună că a plătit subvenția STB când știm bine că nu a plătit-o și datoria este de un miliard! Toată această realitate inventată, fabricată, în care pompează bani publici în campanii de publicitate, poate să fie demontată la o dezbatere unu la unu cu documentele în față”.

Cu numai o zi în urmă se aflase că Primăria București a încheiat un contract de publicitate cu buget de 1,85 milioane lei fără TVA, care a început în prima zi a campaniei electorale și se termină în ultima zi a acesteia. În cadrul acestui contract, numai pe parcursul primei săptămâni s-au difuzat 635 de spoturi publicare la 5 televiziuni, toate făcând propagandă, indirect, pentru Gabriela Firea.

„Ne-am întors în anii 90. Bucureștenii sunt sunați și li se spune aceeași minciună, că subvenția va fi tăiată și că biletul de autobuz va costa 6 lei”

Nicușor Dan a spus că se confruntă cu o campanie a “telefoanelor otrăvite” dusă de PSD: locuitorii orașului sunt sunați, sub diverse pretexte, pentru a li se spune că, dacă pierde Firea alegerile, va veni prăpădul. „Ne-am întors la nivelul anilor 90 și PSD folosește o campanie de telefoane otrăvite, în care bucureștenii sunt sunați și li se spune aceeași minciună, că subvenția va fi tăiată și că biletul de autobuz va costa 6 lei”, a relatat Nicușor Dan.

În privința licitației pentru tramvaie, unde Firea a tras sforile pentru o firmă turcească, pentru a pierde bătălia cu românii de la Astra Arad în instanță, Nicușor Dan spune că acesta e caz penal: “Primăria Capitalei a fost nevoită, obligată de instanță să atribuie contractul pentru cele 100 de tramvaie către Astra Arad. A fost o licitație cu dedicație. A fost un act de corupție și sunt convins că Parchetul se va sesiza în acest caz. A fost o licitație în care, Primăria Capitalei a favorizat, pe față, o firmă turcească în detrimentul unei firme românești. Într-o astfel de situație, în orice țară normală, primarul în funcție și-ar fi dat demisia, nu este cazul cu actualul primar”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

Conspiraționista convertită: cântăreața care spunea că virusul nu există a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid

3 COMENTARII

  1. Și care ar fi problema dacă s-ar suspenda subvenția pentru căldură, ce, bucureștenii au două perechi, mie îmi vine factura de gaz și trebuie să-l plătesc, dacă nu plătesc se taie gazul, dar la București intră în faliment firmele de transport agent de căldură pentru că primăria nu plătește, e corect????

  2. Bine bine, „Judecătorii au stabilit că oamenii Gabrielei Firea au acționat ilegal”. Insa pentru ceva ilegal nu exista consecinte legale?
    Firea face tot timpul ilegalitati. Cite dosare penale are? Chiar nimeni nu o poate prinde cu nimic? Si nu ma refer la procurorii lenesi si corupti ci la contestatarii ei, unii avocati si cunoscatori ai legii. Mai stii? poate ca daca nimeni nu o poate gasi cu nimic, poate o ponegriti degeaba.

  3. E ca și cum Firea l-ar lua pe contribuabilul bucureștean cu o mână de urechi și cu cealaltă i-ar arăta: „iote nene ce-am făcut în mandatul meu de primar general! Că dacă nu-ți atrag eu atenția, prin campanie publicitară, nu vezi, că ești chior!”. Păi bine tovărășico, dacă ai fi realizat obiectivele în scopul cerut de cetățeni, ele s-ar fi văzut de la sine și n-ar mai fi trebuit să arunci banii pe fereastră, pe publicitate mincinoasă. Numai că banii plătiți sunt publici, iar unii patroni din media sunt prea lacomi. Pe de altă parte, în felul ăsta îți construiești o imagine idilică în ochii spălaților pe creier care vin să te voteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here