sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Un opozant al liderului cecen pro-Putin a fost răpit, dezbrăcat, pus...

VIDEO. Un opozant al liderului cecen pro-Putin a fost răpit, dezbrăcat, pus să stea cu fundul pe o sticlă și să-și insulte mama!

-

În ultima perioadă, capii regimurilor mafiote din fostul spațiu sovietic au recurs la metode criminale, brutale pentru a-i reduce la tăcere pe opozanți.

Oamenii lui Vladimir Putin l-au otrăvit cu Noviciok pe Aleksei Navalnîi, iar cei ai dictatorului Aleksandr Lukașenko au determinat-o pe Svetlana Tihanovskaia (contracandidata lui la alegerile prezidențiale din Belarus) să se refugieze în Lituania.

De curând, paznicii de nădejde ai sinistrului Ramzan Kadîrov, președintele pro-moscovit al autoproclamatei Republici Cecene, l-au obligat pe un tânăr contestatar de 19 ani să se dezbrace în pielea goală, să se așeze cu fundul pe o sticlă și să spună că postul de televiziune la care lucrează e unul toxic!

Băiatul cu pricina se numește Salman Tepsurkaev și activa ca moderator al unui chat din cadrul canalului de știri 1ADAT. Activiștii lui Kadîrov l-au răpit pe Salman, l-au închis într-o încăpere și l-au prezentat drept administrator al postului de televiziune care luptă cu puterea din Cecenia. În realitate, „el era un simplu angajat, iar oamenii lui Kadîrov știau asta”, se arată în comunicatul postat de 1ADAT și preluat de publicația Obozrevatel.

- Advertisement -

Sechestrat și amenințat cu moartea, Salman a fost silit să spună că postul 1ADAT e „murdar” și că el e un nelegiuit. De asemenea, acesta își insultă mama și declară că a luat decizia să se pedepsească de unul singur.

VIDEO: Umilința la care a fost supus tânărul Salman Tepsurkaev

Ekaterina Sokirianskaia, șefa Centrului pentru Analiza și Prevenirea Conflictelor, susține că videoclipul în cauză ar putea crea o adevărată revoluție în Cecenia. „Tinerii sunt șocați de ceea ce au văzut și discută despre cum ar trebui să se mobilizeze”, a scris ea pe Twitter.

În luna iulie a acestui an, un alt contestatar al lui Kadîrov, Mamikhan Umarov, a fost împușcat mortal într-o suburbie a Vienei.

- Advertisement -

În urmă cu câteva zile, Kadîrov a declarat public că poporul din Belarus ar trebui să-l susțină pe Lukașenko și să înceteze să mai iasă în stradă.

SUA, prin Mike Pompeo (șeful Departamentului de Stat al SUA), a atras atenția, la finele lunii iulie, că Ramzan Kadîrov e implicat în încălcarea brutală a drepturilor omului în Cecenia. Satrapului de la Groznîi și familiei sale le-au fost aplicate interdicții de intrare pe teritoriul Statelor Unite.

Departamentul de Stat a anunțat că „dispune de informații credibile extinse că Ramzan Kadîrov este responsabil pentru numeroase încălcări brutale ale drepturilor omului, care datează de mai bine de un deceniu, incluzând tortură și execuții în afara instanței de judecată”.

Acțiunea SUA împotriva lui Kadîrov se aplică și soției acestuia, Medni Kadîrova, și fiicelor sale, Aișat Kadîrova și Karina Kadîrova. „Vom încuraja țările implicate să ia măsuri similare”, transmite Departamentul de Stat, preluat de Radio Europa Liberă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -