miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsToate firele duc la Dragnea! Martorii au spus în instanță unde se...

Toate firele duc la Dragnea! Martorii au spus în instanță unde se întâlneau pe ascuns șefii Tel Drum și unde erau actele. Fiul fostului lider PSD va fi adus la tribunal cu mandat

-

Funia se apropie de par în cazul lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD care, între 2017 și 2019, a încercat să transforme România într-un fel de Turcia, iar el să devină un Erdogan. Potrivit publicației Adevărul, angajați ai companiei Tel Drum, controlată prin interpuși de politicanul aflat acum după gratii, au făcut mărturisiri importante, miercuri, la procesul intentat de DNA pentru deturnarea de fonduri europene.

Conducerea din acte a Tel Drum – directorul general Petre Pitiș, directorul adjunct Nedelea Florea și angajatul Mircea Vișan – este inculpată pentru fraudarea banilor UE, procurorii acuzându-i că au obținut ilegal rambursări de 1.000.000 de euro.

Despre “sediul Tel Drum” unde aveau loc ședințele de taină și unde se ținea arhiva știa puțină lume

Miercuri, mai mulți angajați ai Tel Drum au mărturisit, în fața instanței, unde se întâlneau inculpații și unde se țineau actele. În interceptările din dosar, șefii Tel Drum au pomenit de mai multe ori, ca punct de întâlnire, un loc numit “La Barieră”.

Judecătorul a trebuit să meargă din aproape în aproape, povestește jurnalistul adevarul.ro. Primul martor, o casieră de la Tel Drum, a recunoscut că i-a auzit pe ștabi vorbind despre “La Barieră”, dar nu știa unde este acest loc.

- Advertisement -

Un al doilea martor, un economist de la Tel Drum, a declarat că știe despre existența locului și că acolo se desfășurau întâlnirile de taină, dar nu poate spune decât că “La Barieră” e în orașul Alexandria, undva, pe lângă o cale ferată.

Al treilea martor a indicat direct adresa: „Știu de imobilul La Barieră, folosit de societate ca sediu de birouri. Avem și arhivă acolo. Imobilul este pe strada Viilor, din Alexandria, aproape de calea ferată”.

Foarte interesant este că, deși “La Barieră” era considerat sediu al firmei și loc de depozitare pentru acte, totuși majoritatea angajaților – nici măcar cei din contabilitate – nu știau unde se află!

- Advertisement -

Citat și el în dosar, Valentin Dragnea, fiul ex-liderului PSD, a refuzat până acum să se prezinte la proces, așa că judecătorii au dispus ca, la următorul termen, să fie adus cu mandat.

Marea și adevărata miză este Liviu Dragnea. Pe cale să scape dintr-un alt dosar vizând Tel Drum, fostul lider PSD ar putea fi “agățat” în procesul contra fostelor sale marionete

Potrivit Adevărul, “La Barieră” este fosta vilă de protocol a Partidului Comunist, filiala Teleorman, înainte de 1989. Imobilul este bine ascuns privirilor, pe o proprietate de pe Strada Viilor, dincolo de o livadă.

DNA i-a trimis în judecată pe șefii de fațadă ai SC Tel Drum SA „pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave“.

Miza este, însă, Liviu Dragnea. În celălalt proces deschis în dosarul Tel Drum, în care fostul lider PSD este pus el însuși sub acuzare, faptele sunt pe cale să se prescrie. Conform modificărilor în Codul Penal făcute de PSD, prescripția faptelor de care e acuzat Dragnea în acest al doilea proces este de 8 ani, iar infracțiunile ar fi fost comise între 2000-2012.

Așa că DNA forțează în procesul care le vizează pe marionetele lui Dragnea. Dacă șefii Tel Drum acceptă să spună tot ce știu, fostul lider PSD ar putea fi inculpat în acest proces, și atunci n-ar mai avea scăpare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiul-actor al lui Ilie Dumitrescu, prins drogat la volan, cu cocaină și canabis! În iunie a fost infectat cu Covid

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Slabi procurori, sa nu fie in stare sa-l puna la locul lui pe hamster si pe clica lui ne arata cat de slabi/nepregatiti/vanduti sunt cei care ar trebui sa ne apere de hoti!!!
    Hai curaj, ca a iesit lumea in strada sa apere justitia in Romania iar voi justitiarii dormiti in papuci!!!!

    • Mizeria monstruoasa se petrece in parlament, unde javrele psd si acolitii au modificat prescriptiile pentru faptele incriminate, in plus acum 2 zile iar a fost zadarnicita adoptarea deciziei UE pentru confiscarea extinsa a averilor, evident tot cu ajutorul parlamentarilor ordinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -