duminică, mai 26, 2024
AcasăMainVictorie superbă: 3-2 în Austria! Plăcerea, entuziasmul și pasiunea aduse de Rădoi....

Victorie superbă: 3-2 în Austria! Plăcerea, entuziasmul și pasiunea aduse de Rădoi. România învață din nou să fie pe locul 1

-

Ei, da, ăsta chiar e fotbal! La 3 zile după dezamăgirea adusă de meciul cu Irlanda de Nord (1-1 la București, cum om în plus din minutul 39 și cu gol primit în minutul 86), România face un meci excelent la Klagenfurt, marchează 3 goluri, învinge marea favorită a grupei și se instalează pe locul 1!

Austria – România 2-3

0-1 Alibec (3)

1-1 Baumgartner (17)

1-2 D. Grigore (51)

- Advertisement -

1-3 Maxim (69)

2-3 Onisiwo (80)

Entuziamul, generozitatea și pasiunea aduse de Rădoi de la tineretul semifinalei europene

A fost meciul în care România s-a apărat în jumătatea adversă de teren, nu presată în propriul careu. Bravo, Mirel Rădoi! Așa se joacă fotbalul modern.

- Advertisement -

A fost meciul în care…

  • Denis Alibec n-a mai fost răsfățatul cu gesturi infantile, ci gladiatorul înhămat la jug. Golul său din minutul 3 – o bijuterie – i-a electrocutat pe austrieci și a dat semnalul: Achtung, Achtung, valahii ăștia sunt periculoși!
  • Dragoș Grigore nu doar că a respins mingi cu capul ca un paratrăznet al apărării, dar a și pivotat decisiv în careul advers, pentru 2-1, în ziua când împlinea 34 de ani.
  • Alex Maxim a speculat adormirea apărării austriece și a executat un lob de generic TV. Un adevărat număr 10.

Cei trei au fost autorii golurilor, dar mulți alții și-au făcut treaba cu devotament, entuziasm, bucurie, suferință și, cel mai adesea, cu multă pricepere.

Marea surpriză a echipei: acest Alexandru Crețu care vine de nicăieri, dar care la primul lui meci ca titular, la doar trei zile de la debutul absolut, joacă de parcă ar fi la meciul 70 sub tricolor. Dăm repede o căutare și vedem că, plecat de la Iași în 2016, Crețu joacă de 4 ani la Maribor, în Slovenia. Și are 28 de ani…

Și a mai fost ceva: excelentul gazon de la Klagenfurt, pe care mărunțeii noștri au putut să pună mingea jos, s-o plimbe, s-o înnoade, s-o țeasă… Altceva decât „arătura” de pe Arena Națională – un mare handicap la remiza cu Irlanda de Nord.

Așa am supus Austria, echipa care cu 3 zile înainte câștigase cu 2-1 în Norvegia, dar dominase și mai autoritar.

Cei 14 + Rădoi

ROMÂNIA: Tătărușanu – Burcă, Chiricheș (74 Nedelcearu), D. Grigore, Bancu – Deac (40 Iancu), Maxim, Crețu, Stanciu – Alibec (68 Pușcaș), Coman. Antrenor: Mirel Rădoi.

Viitorul sună bine! Iar selecționerul Mirel Rădoi pare să fi adus la prima reprezentativă entuziamul, generozitatea și pasiunea cu care anul trecut a propulsat naționala de tineret până în semifinalele Campionatului European, dar și la Olimpiada din Japonia.

În celălalt meci al serii, Norvegia a spulberat Irlanda de Nord, la Belfast: 5-1! Goluri: McNair (6) / Elyounoussi (2), Haland (7, 58), Sorloth (19, 47).

Clasamentul Grupei B1

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eliminare dureroasă: CFR Cluj a înviat de 4 ori și a murit de 5 ori! Dan Petrescu a retrăit meciul cu Suedia, din 1994…

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -