Eliminare dureroasă: CFR Cluj a înviat de 4 ori și a murit de 5 ori! Dan Petrescu a retrăit meciul cu Suedia, din 1994…

1
1918
Dan Petrescu

Ce suspans! Ce dramatism! Ce final nefericit! CFR Cluj a trecut (și ne-a trecut) prin toate emoțiile, pozitive și negative, iar în cele din urmă a clacat. Și a fost atât de aproape de a ajunge în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor!

CFR Cluj a pierdut la penalty-uri meciul cu Dinamo Zagreb, din turul 2 preliminar al Champions League. A fost 2-2 după 90 de minute, 2-2 și după 120 de minute, dar la penalty-uri au câștigat croații, cu 6-5 (din 7 lovituri trase de fiecare).

CFR Cluj a jucat cu un om în plus din minutul 51, când fundașul francez Théophile-Catherine a fost eliminat.

Campioana României a părăsit scena Ligii Campionilor, dar va continua în Liga Europa (turul 3 preliminar sau, cu șanse, direct în play-off – asta se va stabili prin tragere la sorți).

Cele 4 învieri și 5 morți ale Clujului

Meciul a fost o succesiune de momente-cheie. CFR Cluj a murit și a înviat de mai multe opri. Din păcate, a murit o dată în plus.

  • Min. 14 – prima moarte a Clujului: golul lui Gojak. Șarjă virulentă a croaților, Bălgrădean respinge în față un șut din apropiere, iar Gojak înscrie în poarta goală.
  • Min. 51 – prima înviere a Clujului: penalty-ul obținut de Debeljuh și eliminarea lui Théophile-Catherine. Excelent angajat de Rondon, croatul de la CFR este faultat în situație iminentă de a marca. Mai mult, fundașul francez Théophile-Catherine este eliminat. Două câștiguri majore ale gazdelor într-o fază care putea schimba destinul meciului.
  • Min. 51 – a doua moarte a Clujului: penalty-ul ratat de Ciprian Deac. Vedeta ardelenilor trage slab, portarul croat apără, egalarea refuză să vină…
  • Min. 64 – a doua înviere a Clujului: golul lui Michaël Pereira. Francezul trage tare din afara careului, portarul croat e surprins, în sfârșit egalitate!
  • Min. 78 – a treia moarte a Clujului: golul lui Kastrati. Kosovarul repetă reușita de la primul gol al echipei sale, pe un contraatac în care apărarea lui Dan Petrescu e complet paralizată.
  • Min. 90+3 – a treia înviere a Clujului: golul lui Debeljuh. Croatul nostru finalizează minunat o pasă genială a venezueleanului Rondon. CFR prinde prelungirile in extremis.
  • Al 5-lea penalty de departajare al croaților – a patra înviere a Clujului: ratarea lui Gojak. Situație ideală pentru clujeni: după 8 penalty-uri marcate (4-4), adversarii ratează, iar calificarea e pe tavă. Cu o condiție, una singură: să transforme următorul penalty.
  • Al 5-lea penalty de departajare al românilor – a patra moarte a Clujului: ratarea lui Golofca. De ce Golofca? De ce ultimul penalty, unul crucial, i-a fost încredințat unui jucător care nu are nervii atât de tari? De ce nu Deac, care are de luat o revanșă? Ce șansă ratată de CFR Cluj!
  • Al 7-lea penalty de departajare al românilor – a cincea moarte a Clujului: ratarea lui Boli. Fundașul francez are o execuție înfiorătoare, trage la câțiva metri peste poartă. Un șut care conține toată urâțenia unui final atât de trist…

Dan Petrescu, după 26 de ani…

Pentru Dan Petrescu, meciul CFR Cluj – Dinamo Zagreb este reeditarea celebrului sfert de finală de la World Cup 1994, România – Suedia.

… și atunci, noi am egalat târziu, prin golul lui Răducioiu din minutul 88, când totul părea pierdut;

… și atunci, am avut jucător în plus, prin eliminarea suedezului Schwarz (min. 101);

… și atunci, a fost 2-2 după 120 de minute;

… și atunci, suedezii au ratat primii la penalty-urile de departajare, prin Mild;

… și atunci, au urmat două ratări ale noastre, prin Dan Petrescu (al 4-lea penalty) și Belodedici (al 6-lea penalty).

Dan Petrescu a fost atunci, acolo, pe arena din Pasadena.

Dan Petrescu a fost și acum, aici, la Cluj-Napoca.

Încă un smoc de păr alb pe capul marelui jucător devenit mare antrenor.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb / Seria loviturilor de la 11 metri

0-1, Petkovici

1-1, Vinicius

1-2, Leovac

2-2, Djokovici

2-3, Ademi

3-3, Rondon

3-4, Stojanovici

4-4, Susici

4-4, GOJAK (apără Bălgrădean)

4-4, GOLOFCA (apără Livakovici)

4-5, Dilaver

5-5, Deac

5-6, Gvardiol

5-6, BOLI (peste poartă)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. La cum a executat Boli ultima lovitură de la 11 metri, n-ar fi exclus să descoperim, peste câțiva ani, că nimic nu este întâmplător. Când mafia pariurilor te amenință sau te plătește, totul având mize financiare imense… faci tot ce ți se cere! Săpați puțin și s-ar putea să aveți surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here