Mircea Lucescu dă o lecție întregii Ucraine: câștigă Supercupa, învingând „legiunea braziliană” de la fosta sa echipă, Șahtior Donețk!

1
5402
Mircea Lucescu și prosopul norocos

La 75 de ani, Mircea Lucescu a trecut cu brio primul test ca antrenor al lui Dinamo Kiev: a câștigat Supercupa Ucrainei, învingând cu 3-1 fosta sa echipă, Șahtior Donețk, care săptămâna trecută a jucat semifinala Ligii Europa.

Lucescu le-a dat o lecție și celor mai fanatici suporteri ai echipei din capitala Ucrainei, care l-au contestat de la început, încercând să-l facă să renunțe la contract.

Mircea Lucescu și-a înfruntat marți seară echipa pe care a condus-o 12 ani consecutiv (2004-2016) și cu care a câștigat 8 titluri de campioană a Ucrainei, precum și – în 2009 – Cupa UEFA (actuala Ligă Europa).

Dinamo Kiev – Șahtior Donețk 3-1 (De Pena 20, Rodrigues 31, Fran Sol 83 / Junior Moraes 37)

Pentru Lucescu a fost un meci special, pe care l-a abordat magistral. Tehnicianul român avea în față o echipă, Șahtior Donețk, în care au evoluat 8 brazilieni:

  • 6 în formula de bază – Dodo, Taison, Alan Patrick, Tete, Marcos Antonio și Junior Moraes (ultimul, naturalizat ucrainean);
  • 2 intrați în repriza secundă – Fernando și Marlos (ultimul, naturalizat ucrainean).

Pe banca de rezerve se mai afla un brazilian: Maycon.

Așadar, o trupă cu 9 brazilieni, antrenată de portughezul Luis Castro (58 de ani).

VIDEO: Rezumatul meciului

În schimb, Lucescu s-a bazat masiv pe jucători ucraineni. În „11”-le de bază și-au făcut loc doar 3 străini: polonezul Kedziora, luxemburghezul Rodrigues (de origine portugheză) și uruguayanul De Pena. După pauză a intrat și spaniolul Fran Sol. În rest, 10 ucraineni (8 titulari și 2 intrați pe parcurs).

E drept că toate golurile echipei lui Lucescu au fost marcate de străini: cu excepția fundașului polonez, toți ceilalți au punctat!

Dinamo Kiev – Șahtior Donețk 1-3

Cu patru zile în urmă, Lucescu a început perfect și noua ediție de campionat: 4-1 cu Olimpik Donețk.

Magnatul Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, l-a adus pe titratul antrenor român pentru a câștiga titlul în Ucraina, performanță care i-a fost „interzisă” în ultimii 4 ani.

În perioada Șahtior Donețk, Mircea Lucescu l-a avut ca patron pe Rinat Ahmetov.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here