Victorie finală pentru Nicușor Dan, umilință totală pentru Firea: Curtea de Apel a validat mandatul primarului ales și a respins cele 52 de contestații ale PSD

0
3647

Curtea de Apel a pus capăt definitiv, luni, zvârcolirilor PSD în București: judecătorii au validat mandatul de primar câștigat de Nicușor Dan pe 27 septembrie și au respins toate cele 52 de contestații depuse după alegerile locale. Circul penibil pus la cale de fostul primar Gabriela Firea, care n-a reușit să asimileze și să accepte eșecul, a generat deja o întârziere de 29 de zile. La acestea se vor mai adăuga, foarte probabil, alte 5-6, până când matematicianul își va lua oficial în primire funcția în care a fost ales de bucureșteni.

În sentința pe scurt a Curții de Apel postată pe portalul instanțelor de judecată scrie: “Admite excepția tardivității. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate. Definitivă”.

Nicușor Dan a câștigat confortabil, cu 282.631 de voturi, față de numai 250.690 obținute de Gabriela Firea. În total, în București au votat 672.004 persoane din 1,8 milioane de potențiali alegători.

Ce aștepta Firea în noaptea de după alegeri

Pentru Gabriela Firea, care a dispus de o imensă mașinărie de propagandă, de vaste rețele de postaci și de sume foarte mari de bani din bugetul public cu care și-a făcut campanie, eșecul a fost un șoc inimaginabil. În seara alegerilor, după anunțarea exit-poll-urilor care-l dădeau pe Nicușor Dan câștigător cu un avans de 7-8%, Firea s-a ascuns pe domeniul de la Voluntari. Într-un târziu, a înregistrat un mesaj video postat pe contul său de Facebook în care nu recunoștea înfrângerea, cerând răbdare, să treacă noaptea, pentru a vedea rezultatele numărătorii voturilor.

În zilele următoare, a ieșit la iveală și motivul pentru care Firea încă mai spera ca, peste noapte, să aibă loc o răsturnare de scor așa cum fusese cu 4 ani în urmă, la Primăria Sectorului 1, când Clotilde Armand era seara primăriță, iar dimineața trecuse miraculos în frunte Dan Tudorache. În numărătoarea voturilor s-au descoperit numeroase “erori” de raportare de la secțiile de votare. Mai ales în zone periferice, voturile pentru USR-PLUS și Nicușor Dan erau raportate în contul unor partide sau candidați fără șanse. În unele secții, USR-PLUS și PNL câștigaseră sute de voturi, iar în dreptul lui Nicușor Dan erau raportate doar câteva, ca și cum votanții USR-PLUS și ai PNL ar fi votat pentru primăria generală pe oricine altcineva, în afara candidatului susținut de partidele lor.

Odată ce înfrângerea PSD și a Gabrielei Firea s-a conturat tot mai clar, partidul susținut de televiziunile mogulilor a pus la cale o amplă operațiune de manipulare, încercând să acrediteze ideea că USR-PLUS și serviciile secrete au furat voturile. Vârful de lance al manipulării a fost o înregistrare pe care Daniel Tudorache a luat-o de la Poliția Locală Sectorul 1 în care se vedeau mai multe persoane, în sala unde erau depozitate voturile. Antena 3 și PSD au pretins că persoana care “fura sacii cu voturi” era un USR-ist asistat de alți “bandiți”. În foarte scurt timp, s-a dovedit că personajul era, de fapt, tocmai șoferul lui Daniel Tudorache (ex-primarul PSD al Sectorului 1) și reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu în comisia electorală! Celelalte persoane care intraseră în încăpere erau reprezentanți de la toate partidele, care asistau la o procedură banală: se căutau voturile dintr-o secție, pentru a fi renumărate din cauza unor erori tehnice.

Nicușor Dan: au tras de timp ca să-și șteargă urmele a ceea ce au făcut în ultimii 4 ani

Gabriela Firea n-a acceptat înfrângerea, scuipând venin și minciuni în toate părțile. A acuzat fraude, comploturi și trădări în toate părțile. A arătat cu degetul spre Victor Ponta, Robert Negoiță, propriul partid (unde este prim-vicepreședinte) și chiar către sociologul de casă al PSD, Marius Pieleanu. Acestuia i-a reproșat deschis, la Antena 3, în direct, că l-a dat câștigător pe Nicușor Dan la exit-poll-ul de la ora 21.00, deși sondajul era plătit de PSD!

Ulterior, Firea și-a pus apropiații să conteste rezultatele. Nicușor Dan a explicat că, în timpul câștigat astfel, ex-primărița și ciracii ei au încercat să-și șteargă cât mai bine urmele a ceea ce au făcut în ultimii 4 ani la primărie cu banii publici. S-a recurs la această manevră tocmai pentru că, în camarila Gabrielei Firea, nimeni n-a conceput că s-ar putea pierde alegerile. Din acest motiv, eșecul i-a luat pe toți pe nepregătite.

Dacă, în 2016, Firea și-a luat în primire mandatul după 17 zile, fără nicio contestație și nicio problemă, acum Nicușor Dan a fost nevoit să aștepte un număr dublu de zile, din cauza obstrucțiilor PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here