Vloggerul Selly dă în judecată RTV și cere 100.000 de euro daune pentru prejudicii de imagine: “Au pornit o campanie de linșaj mediatic la adresa mea”

0
11560
Una din "burtierele" afișate de România TV despre Selly. CAPTURA FOTO: Pagina de Media

Vloggerul Andrei Șelaru, alias Selly, a dat în judecată postul România TV la Tribunalul București, considerând că a fost victima unei campanii de linșaj mediatic, relatează Pagina de Media. Selly a depus numeroase probe la dosar, cu materiale și titluri mincinoase la adresa sa. Tânărul cere de la România TV daune morale de 100.000 de euro, considerând că i s-au adus grave prejudicii de imagine.

Totul a plecat de la farsă pusă la cale de Selly. Pentru a demonstra că posturile TV de știri nu-și verifică sursele, el a filmat o scenetă din care reieșea că ar fi comis un accident. Apoi a trimis filmulețul la mai multe posturi TV. Printre cei care au mușcat momeala au fost și cei de la România TV. După ce televiziunile au difuzat filmulețul și au titrat, care mai de care, despre “gravele probleme” ale vloggerului, acesta a arătat că totul a fost o farsă, arătând că nimeni nu l-a sunat măcar să-i ceară o părere, pentru a nu mai vorbi că nu a fost verificată veridicitatea întâmplării.

A fost momentul în care România TV a început să se răzbune, spune Selly: “După farsa cu accidentul, cei de la România TV au pornit o campanie de linşaj mediatic la adresa mea. Le cer 100.000 de euro daune morale, pentru afectarea imagini mele, pentru impactarea reputaţiei. (…) Pe lângă cei de 100.000 de euro, mai am câteva cereri. Una este obligarea România TV să difuzeze, pe cheltuiala lor, hotărârea definitivă, în termen de cinci zile de la emitere şi plata cheltuielilor de judecată“.

Lista minciunilor contorizate de Selly în dreptul postului patronat de Sebi Ghiță e foarte lungă: “Acesta este prejudiciul moral pe care eu consider că l-au provocat prin acele ştiri false care păcăleau privitorii că eu am probleme cu poliţia, că poliţia mă anchetează. Cum că am primit bani de la Viorica Dăncilă şi de la PSD. Dar şi pentru cele de dinainte de farsa cu accidentul, când au pus pe burtieră «prezentator împuşcat de milionarul Selly». Este un prejudiciu moral. Se uitau 500.000 de oameni la emisiunea lui Ioan Korpos şi consider că prejudiciul este justificat. Am primit apeluri de la rude, de la prietetni, de la cunoscuţi, care mă întrebau dacă este adevărat ce se spune despre mine pe post. Asta înseamnă că au avut efect. Trebuie să spun că nu e un prejudiciu material! Eu nu susţin că am pierdut bani în urma celor spuse de ei, ci că este un prejuduciu adus reputaţiei mele“.

Selly afirmă că „era cazul să ia atitudine cineva împotriva unui astfel de post. Ce am păţit eu nu e un caz izolat. Sunt cazuri în care oameni lezaţi nu au posibilitatea să se apere sau nu au un canal de expunere, cum am eu pe Youtube. Sau nu au posibilitatea financiară să se apere“.

Printre nenumăratele campanii de linșaj sau de manipulare duse de România TV în ultimele luni se numără materialul privind așa-zisa “cumpărare” a aparținătorilor celor decedați de către doctori, ca să fie declarați morți de Covid (postul a și fost sancționat de CNA pentru respectiva emisiune), dar și cea din zilele dinaintea alegerilor locale, când s-a încercat acreditarea ideii că Nicușor Dan ar avea în spate interlopi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here