Soluția PNL pentru alegeri în Diaspora: mai multe secții + trei zile de votare + program prelungit după ora 21.00 + vot prin corespondență, inclusiv pe teritoriul României

0
476
Raluca Turcan

PNL propune Comisiei speciale pentru elaborarea legislaţiei electorale, înființată în Parlament, un proiect de lege care prevede câteva măsuri pentru ca românii din Daspora să poată vota în condiții civilizate.

Conform prim-vicepreședintelui PNL, Raluca Turcan, liberalii vor adoptarea simultană a mai multor măsuri, printre care introducerea votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, posibilitatea ca votarea să fie prelungită timp de 3 zile, inclusiv după ora 21.00, şi creşterea numărului de secţii de votare în străinătate.

Raluca Turcan a spus că PNL doreşte ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare extraordinare, din 5 iulie, să fie operată modificarea la legislaţia electorală. Obiectivul: la alegerile prezidenţiale, în luna noiembrie a acestui an, să fie asigurate condiţiile pentru dreptul fundamental la vot pentru români în Diaspora, cât şi în interiorul ţării.

Propunerile legislative prezentate de Raluca Turcan

  • „PNL a pus pe masa Comisiei speciale pentru modificare legislaţiei electorale un proiect care preia solicitările preşedintelui pentru facilitarea votului celor care se află peste graniţele ţării, o iniţiativă care întăreşte dreptul fundamental la vot pentru români oriunde se afla, în afara graniţelor sau în interiorul ţării.”
  • „În sensul acesta, PNL propune Comisiei speciale ca votul prin corespondenţă să se aplice şi alegerilor prezidenţiale, cât şi alegerilor pentru Parlamentul European.”
  • „În acelaşi timp, votul să poată să fie prelungit la trei zile, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, să crească numărul secţiilor de votare acolo unde dreptul la vot a fost blocat şi, în acelaşi timp, în fiecare secţie de votare să existe minimum 5 cabine de vot.”
  • „Nu în ultimul rând, o propunere esenţială a PNL este ca programul de vot să poată să fie prelungit şi după ora închiderii urnelor, la propunerea preşedintelui de secţie de votare, cu acordul Biroului de circumscripţie şi decizia Biroului Electoral Central.”
  • „PNL, împreună cu USR şi colegi din Parlament, strânseseră deja semnături pentru sesiune extraordinară, astfel încât vorbele să se transforme în realitate şi angajamentul luat de cei care au majoritatea în Parlament să fie dus la bun sfârşit. Și anume, ca legislaţia electorală să fie cu adevărat modificată, să nu fie doar o mimare a intenţiei de respectare a drepturilor românilor.”

 

Un al deputat PNL, Victor Paul Dobre, a adăugat că va propune ca votul prin corespondenţă să fie implementat şi pe teritoriul naţional.

Comisia parlamentară specială pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis, luni, să înceapă dezbaterile asupra proiectului elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă, a anunţat preşedintele comisiei, Dorin Bădulescu.

CITIŢI ŞI:

* Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorii din CSM stopează jihadul anti-Kovesi declanșat de cârpele PSD din Inspecția Judiciară

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

* Masochism: Dăncilă vrea Comisie parlamentară pentru fraudarea alegerilor de către PSD!

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here