Valuri de percheziții, sute de persoane duse la audieri pentru falsificarea certificatelor de vaccinare

0
1656

Anchetatorii fac zeci de percheziții și duc sute de persoane la audieri în mai multe dosare care vizează rețele de falsificare a certificatelor de vaccinare atât în București, cât și în județul Prahova.

La Centrul de Vaccinare Neghiniță, din Sectorul 2 al Capitalei, au fost audiați 168 de suspecți! S-au făcut 5 percheziții, urmând a fi citați și 10 martori. Ar fi vorba de infracțiunea de fals informatic – modificarea datelor reale din sistem, pentru a furniza certificate de vaccinare pentru persoane care n-au fost vaccinate în realitate.

Ancheta a început în august, fiind instrumentată de Poliția Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Mai mulți funcționari detașați la Centrul de Vaccinare Neghiniță falsificau contracost certificate. Ei înlocuiau în sistem datele persoanelor real vaccinate cu cele ale altora nevaccinate, astfel încât sistemul să le genereze celor din urmă certificatele verzi.

Primarul Radu Mihaiu, de la Sectorul 2, spune că a închis temporar centrul și că va înlocui tot personalul de acolo. „Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile“, a declarat Mihaiu.

Rețeaua din Prahova

În acest timp, Tribunalul Prahova a pus sub control judiciar 4 inculpați într-un alt dosar de vaccinări fictive, filiera funcționând la Spitalul Județean Prahova și, apoi, la un centru de vaccinare din Valea Călugărească, scrie G4Media.ro.

Până acum au fost depistate zeci de persoane care au plătit ca să-și obțină certificate fictive de vaccinare. Între beneficiari se află și angajați ai unui lot sportiv olimpic și un subofițer de la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Prahova!

Conform procurorilor, funcționarii corupți care eliberau în fals certificatele primeau circa 500 de lei de persoană. În rețea erau băgați și asistenții medicali care mimau vaccinarea.

În acest dosar sunt vizate infracțiunile de dare de mită, luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunerea PNL pentru refacerea coaliției: USR își păstrează ministerele, dar fără miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură

* PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here