luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsFilmele „nepatriotice“, care conțin critici la adresa Partidului Comunist, au fost interzise...

Filmele „nepatriotice“, care conțin critici la adresa Partidului Comunist, au fost interzise în Hong Kong

-

Procesul de îndoctrinare ideologică din Hong Kong începe să fie implementat în forță de regimul comunist de la Beijing, după ce fostei colonii britanice i s-a anulat brutal autonomia convenită în 1997, când a revenit sub tutela Chinei, scrie Reuters. Autoritățile au interzis ca în cinematografe să mai ruleze filme critice la adresa Partidului Comunist Chinez.

De acum încolo, filmele vor fi evaluate și orice peliculă care ar putea conține fraze, concepte, dialoguri sau principii care încalcă liniile directoare ale PCC vor fi interzise.

Începând din 2019, China lui Xi Jinping a anulat principiul „o țară, două sisteme“ are guvernase, din 1997 până atunci, relațiile cu Hong Kong. Se convenise, la momentul trecerii acestei insule sub jurisdicția Chinei, ca Hong Kong să-și păstreze sistemul și instituțiile democratice.

Cine încalcă noile dispoziții privind cinematografia în Hong Kong e amendat cu 100.000 de euro și condamnat la 3 ani de închisoare

Preluarea controlului s-a făcut brutal, iar populația insulei a ieșit în stradă. Timp de un an, milioane de oameni au manifestat zi de zi, înfruntând teroarea, bătăile, arestările și intimidările milițiilor chineze și a bandelor de infractori puse de Beijing să bage spaima în oameni.

- Advertisement -

În cele din urmă, regimul comunist a învins. Ziarele democratice au fost închise, membrii opoziției arestați și condamnați la ani mulți de închisoare, organizațiile pentru drepturile omului silite să părăsească Hong Kong. Parlamentul local s-a transformat într-o marionetă a Beijingului.

Ultima măsură a Legislativului din insulă este schimbarea Ordonanței de Cenzură a Filmelor și regulamentul de funcționare a comisiei de cenzură. Amendamentele prevăd că vor fi urmărite „proiectarea sau lansare de filme contrare interesului securității naționale“ și care vizează absolut toate peliculele – atât cele vechi, cât și cele noi.

În plus, inclusiv filmele care au primit deja „certificat“ de conformitate vor fi reevaluate, fiind posibilă eliminarea lor de pe piață dacă nu „corespund“.

- Advertisement -

Cine încalcă noua lege primește amendă 1.000.0000 de dolari Hong Kong (100.000 de euro) și 3 ani de închisoare.

Industria cinematografică americană este deja, de ani buni, într-un proces masiv de autocenzură față de China. De teamă să nu piardă imensa piață chineză, producătorii de la Hollywood și nu numai elimină referirile negative la regimul comunist, aducând de multe ori chiar tușe pozitive. În superproducții au fost introduse și personaje interpretate de chinezi, care joacă roluri pozitive.

În paralel, Beijingul investește masiv în filme de propagandă care încearcă să imite peliculele americane. Calitatea producțiilor chinezești este însă, deocamdată, foarte slabă, iar temele propuse – neconvingătoare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunerea PNL pentru refacerea coaliției: USR își păstrează ministerele, dar fără miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură

* PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -