Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

0
9641
Preotul Marius Dolea și familia sa, în fața bisericii din Orodel

Moartea a secerat fulgerător o familie din Orodel, comuna doljeană care i-a dat fotbalului mare pe Victor Pițurcă și Sorin Cîrțu. La distanță de două zile au murit preotul comunei, Aurel Dolea, și soția sa, lăsând doi copii orfani (de 21, respectiv 7 ani).

De pe patul de spital, preotul le spunea enoriaşilor care sunau pentru a-l încuraja: „Voi pleca! Dacă mă vacci«nam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”. Și preotul, și preoteasa aveau 46 de ani. Niciunul dintre ei nu era vaccinat.

Preotul Aurel Dolea a fost internat mai întâi la spitalul din Băileşti, dar când starea a început să i se agraveze, a fost transferat  la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Preotul Aurel Dolea a murit luni, 18 octombrie, în spitalul bucureștean. Două zile mai târziu s-a stins din viaţă si preoteasa Larisa Claudia Dolea, la spitalul din Caracal. Ambii aveau 46 de ani și erau nevaccinaţi.

Enoriașii din Orodel sunt răvășiți de nenorocirea care s-a abătut asupra comunei lor. „Un adevărat duhovnic. Când cineva avea o problemă, imediat îi sărea în ajutor. Nu ne vine să credem. (…) I-am tot sunat, îi sunam pe rând să vedem cum se simt. Ultimele cuvinte ale preotului au fost că regretă că nu s-a vaccinat. Ştia că va muri. «Voi pleca! Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!», asta ne spunea. Este groaznic ce s-a întâmplat, groaznic”, au spus cu lacrimi în ochi mai mulţi enoriaşi. Aceștia au umplut curtea bisericii de flori, coroane şi lumânări.

Preotul Aurel Dolea slujea de 15 ani în comuna Orodel, localitate în care, de altfel, a şi crescut. Oamenii nu ştiu ca el să fi avut probleme de sănătate. „Era sănătos. Nu avea nicio boală. Chiar am discutat pe tema asta. Preoteasa, însă, avea un început de diabet. Dar nu era avansat. Nu pot să înţeleg cum i-a răpus virusul ăsta. Erau o familie atât de frumoasă”, a declarat unul dintre vecini.

Soţii Dolea au lăsat în urmă doi băieţi – de 21 de ani, respectiv 7 ani. Fiul cel mare, Marius Dolea, a scris pe pagina sa de Facebook: „Dumnezeu să vă ierte, scumpii mei părinţi dragi şi iubiţi! M-aţi lăsat amândoi şi aţi plecat grăbiţi în grădina Domnulu,i în ceruri. Regrete eterne, aţi lăsat în inima mea şi a fratelui meu un gol nemăsurabil. Nu vă vom uita niciodată şi cu cinste şi slavă vom pomeni numele vostru”.

Preotul Aurel Dolea, preoteasa și cei doi copii ai lor

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* VIDEO. A murit cântărețul-medic, unul dintre cei mai buni bass-iști din România. „A fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasnic”

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Gafă antologică a Alinei Gorghiu: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta”!

* Presa germană îl „rade” pe Klaus Iohannis pentru asocierea cu PSD: „Pe căi greșite” / „Se apropie de adversarii săi corupți de ieri” / „Ultimele manevre ale lui Iohannis i-ar putea oferi în curând motive lui Kovesi pentru călătorii în interes de serviciu în patria ei”

* Primele tensiuni între Cîțu și Ciucă. Conducerea PNL e iritată că premierul vrea să-și aleagă singur miniștrii liberali. Nici la PSD nu e pace

* Rareș Bogdan justifică reorientarea PNL către PSD: „USR va trebui să petreacă o perioadă de penitență”

* Ciprian Ciucu, șeful PNL București: „Nu mă simt confortabil într-o alianță cu PSD. Aș prefera USR, dar ne-am tribalizat și noi, și ei”

* Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de ani, iar în primăvară a făcut „o formă dură de Covid”

* Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” și i-a dat lui Alec Baldwin arma cu muniție reală. Actorul a tras și l-a doborât pe regizor, ca și pe directoarea de imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here