Un șofer a călcat cu mașina un bărbat, apoi l-a dus acasă și l-a pus în pat, să pară că a murit de moarte bună. S-a oferit să-i facă și înmormântarea, ca să-l bage mai repede în groapă, dar polițiștii i-au dibuit planul diabolic

0
703
Localitatea Ostra, unde a avut loc accidentul și povestea nebunească, se află aproape de Câmpulung Moldovenesc

Un șofer în vârstă de 21 de ani, din județul Suceava, a fost reținut și urmează să fie dus în instanță cu propunere de arestare preventivă. El l-a lovit mortal cu mașina pe Marcel R. (50 de ani), apoi a încercat să-și ascundă fapta ducându-l pe acesta acasă, în patul lui, ca să lase impresia că a murit acolo.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 5 ianuarie, în comuna Ostra, județul Suceava, iar timp de două zile nimeni n-a știut nimic de bărbatul de 50 de ani care agoniza în propriul pat.

După două zile, cuprins de remușcări, șoferul a rugat un vecin să meargă până la acesta acasă, sub pretexul că are nevoie să-i aducă de acolo un baros. Când a ajuns la Marcel R., vecinul a descoperit că omul era mort. Era 7 ianuarie.

În urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul murise, de fapt, în urma unui accident rutier, prezentând mai multe leziuni specifice.

Ancheta declanșată în acest caz a confirmat că bărbatul fusese lovit de o mașină, iar șoferul – care îl cunoștea, știa unde stă și că locuiește singur – l-a dus acasă și l-a pus în pat, ca să pară că a murit din cauze naturale.

Autorul accidentului nu numai că nu a anunțat Poliția sau Salvarea, dar și-a văzut liniștit de treburile lui.

Mai apoi, tânărul s-a oferit să-i organizeze el înmormântarea bătrânului, într-o încercare de a-l băga mai repede în groapă și a mușamaliza astfel fapta. Stratagema nu i-a reușit, pentru că poliţiştii au pus cap la cap incidentele și l-au arestat.

În urma investigațiilor s-a stabilit că decesul a survenit în urma leziunilor suferite în urma accidentului.

Conform polițiștilor, bărbatul de 50 de ani a fost acroșat de tânăr cu o autoutilitară, pe un drum județean. După impact, șoferul a oprit mașina, a coborât şi a luat victima în mașină, ducând-o acasă și așezând-o în pat, fără a anunța Poliția, cu intenţia clară de a-şi ascunde faptele şi de a induce în eroare organele de anchetă.

„Este un caz de carte, de film. Autorul accidentului este cercetat pentru ucidere din culpă, dar procurorii pot face reîncadrarea faptei și la omor prin imprudență”, a declarat pentru Digi 24, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here