România scapă de „Avocatul Poporului PSD”. Renate Weber urmează să demisioneze, anunță șeful deputaților PNL

3
10462
Renate Weber este nelipsită din emisiunile Antenei 3, unde luptă pentru drepturile "poporului PSD"

România e pe cale să scape de unul dintre cei mai toxici oameni “parașutați” de regimul Dragnea în instituții-cheie: Renate Weber, politruca numită în 2018 Avocatul Poporului, urmează să demisioneze. Anunțul a fost făcut, miercuri seara, de Florin Roman, șeful grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Răsfățată a propagandei ruse, lăudată și promovată sistematic de Sputnik – oficiosul Moscovei –, Weber a fost unealta perfectă în mâinile regimului Dragnea – PSD, făcându-și cu îndârjire datoria față de stăpâni până în ultima clipă. Toate acțiunile sale au avut un singur scop – să servească intereselor PSD.

De un an, de când a început pandemia, a atacat permanent deciziile luate de Guvern pentru a combate răspândirea virusului.

A hărțuit medicii, acuzându-i că-i torturează pe pacienți și încalcă drepturile omului nelăsându-i pe bolnavi să plece din spitale, pentru a-i infecta și pe alții.

Cât timp a fost Firea primar al Capitalei, Weber n-a sesizat nici frigul din apartamente, nici defrișările de copaci, nici poluarea, nici atentatul la sănătatea locuitorilor prin aprobarea construcției de blocuri pe malurile lacurilor și în Herăstrău. După alegerile din 27 septembrie, Avocatul Poporului a percutat imediat și, în decembrie, s-a autosesizat că sunt probleme cu căldura.

În luna mai a anului trecut, când se luase măsura (aplicată pretutindeni în lume) de a măsura temperatura oamenilor care intră în instituții, Weber constata cu regret: “N-am bază legală s-o contest la Curtea Constituțională…”.

A contestat, în schimb, amenzile primite de cei care au încălcat carantina în cele două luni de lockdown – și, bineînțeles, CCR i-a dat dreptate. Acela a fost un caz de-a dreptul tragicomic. Starea de urgență și măsurile rezultate din aceasta s-au decretat în baza unei legi făcute, semnate și trecute prin Parlament de Valer Dorneanu în 2004, pe când era președintele Camerei Deputaților.

Dar în primăvara lui 2020, Renate Weber a contestat-o la CCR, considerând că e neconstituțională. Iar Valer Dorneanu, cel care făcuse legea cu 16 ani în urmă, a aprobat reclamația Avocatului Poporului, declarându-și propria creație ilegală! Totul, doar pentru a sluji PSD, care încă din primul moment s-a zbătut pentru a crește haosul, neîncrederea în instituțiile publice și pentru a specula cinic momentul periculos pentru populație.

Binomul Weber – CCR, controlat total de PSD, a funcționat ca o suveică: Avocatul Poporului se autosesiza și contesta, iar forul condus de Valer Dorneanu (PSD) aproba.

În iunie 2019, după alegerile europarlamentare soldate cu un dezastru pentru PSD, Renate Weber a afirmat public că bănuiește o fraudă masivă, iar cei 1,5 milioane de votanți pe liste suplimentare (adică românii din Diaspora) n-au existat.

Când Dragnea era încă în libertate, Avocatul Poporului aproba toate ticăloșiile acestuia. Weber a susținut legea grațierii și amnistiei, prin care Dragnea voia să scape de dosarele penale și să-și salveze tovarășii de hoții din pușcării,  argumentând cu faptul că Ceaușescu dădea grațieri mai des decât acum.

Lista nemerniciilor comise de această persoană care a compromis instituția Avocatul Poporului este nesfârșită.

Acum, coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR se pregătește să o schimbe pe Renate Weber din funcție, dar pare că aceasta va demisiona înainte de a fi dată afară. Se vehiculează mai multe nume drept candidați la a prelua postul de Avocatul Poporului – unul foarte important, dar complet discreditat după prestația cozii de topor plantate acolo de Tăriceanu și Dragnea în iunie 2019. Pe lista scurtă s-ar afla Cristian Diaconescu, dar a fost invocat și numele Anei Birchall.

Anunțul lui Florin Roman pe Facebook

„Cu toată agitația din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevărat important, unul cu greutate:

Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă!

Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu așa-zisa iubire față de țară și compatrioți.

Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, această neînduplecată “luptătoare” pentru drepturile și libertățile cetățenilor români trebuie să plece.

V-am spus… o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale.

Mai ales că nici nu știm că doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii… „astea au fost doar vorbe răutăcioase”.

V-am dat și cel mai important argument… am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm.

Stimați colegi din coaliție,

Propunem o nouă numire în funcția de Avocat al Poporului? Și convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului?

Eu abia aștept!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. „Iar Valer Dorneanu, cel care făcuse legea cu 16 ani în urmă, a aprobat reclamația Avocatului Poporului, declarându-și propria creație ilegală!” Asta cand va fi scos in suturi din postul ala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.