Un iranian, abonat la despăgubiri uriașe plătite de Firea, amenință Primăria Sectorului 2 cu procese și daune de 200 de milioane de euro dacă nu i se dă undă verde să ridice blocuri-turn

4
6562

Manochehr Saadati Sohi, un controversat iranian implicat în numeroase afaceri din care a primit de la Gabriela Firea zeci de milioane de euro despăgubiri din bani publici pe când PSD-ista era primărița Bucureștiului, amenință acum noii edili cu procese, scrie G4Media. Sohi este unui dintre cei încurcați, în afacerile lor, de decizia Constiliului General al Municipiului București de a suspenda pe un an Planurile Urbanistice Zonale din Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.

Iranianul, care a făcut averi uriașe din despăgubirile plătite de Firea de la buget, amenință acum Primăria Sectorului 2 cu procese în care va cere daune de 200 de milioane de euro dacă nu i se dă undă verde să construiască 5 blocuri-turn pe baza Radet din Bulevarul Barbu Văcărescu, conform unui document obținut de G4Media. El solicită certificatul de urbanism în baza PUZ-ului de sector suspendat de Consiliul General pe 26 februarie.

PUZ-ul suspendat al Sectorului 2, făcut de PSD, permitea construirea de blocuri în baza Radet de pe Barbu Văcărescu. În PUG-ul de la Primăria Generală, zona figurează ca spațiu verde

PUZ-ul suspendat al Sectorului 2, la fel ca și celelalte PUZ-uri făcute pe vremea PSD și suspendate de noua administrație a Bucureștiului, prevedea betonarea a zeci de hectare care figurau ca spații verzi. Conform Planului Urbanistic General (PUG) aflat la Primăria București, baza Radet trebuie să fie spațiu verde. Dar fosta conducere a Sectorului 2 a declarat-o construibilă în PUZ-ul de sector.

Saadati Sohi pretinde că a cerut eliberarea certificatului de urbanism pe 17 februarie, înainte de decizia Consiliului General de a suspenda PUZ-urile de sector.

Noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), a răspuns deja amenințărilor iranianului: “Domnul Saadathi Sodi Manochehr, unul dintre principalii beneficiari ai aprobării PUZ Sector 2 de către Firea (fiind proprietarul multor terenuri transformate din spațiu verde în construibil), mi-a trimis o hârtie prin care mă amenință că-mi cere 120 de milioane de euro dacă nu-i semnez documentațiile. Îi transmit domnului Manochehr că nu mă intimidează“.

Cine amenință cu procese: iranianul Saadati e principalul beneficiar al despăgubirilor de zeci de milioane de euro plătite de Firea pentru Parcul Verdi și lărgirea străzii Fabrica de Glucoză

La ce face referire noul primar de sector: Saadati, care a fost și patron la Antefrig, este printre marii câștigători ai deciziilor controversate luate de Firea și vechea majoritate PSD-ALDE-PMP de la Primăria București, prin care s-au plătit despăgubiri colosale.

El a fost unul dintre beneficiarii despăgubirilor de 50 de milioane de euro pe care Bucureștiul le-a plătit, în mandatul Gabriela Firea, pentru părți din Parcul Verdi. În acea afacere, Saadati a fost reprezentat, scrie G4Media, de Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru o altă șmecherie cu retrocedări ilegale la Constanța. Săvulescu e acum fugit din țară.

Tot Saadati Sohi este principalul beneficiar al unei alte afaceri în care Gabriela Firea a fost foarte largă la punga banului public: despăgubirile plătite de Primăria Capitalei pentru terenul necesar lărgirii Străzii Fabrica de Glucoză.

Același Saadati e băgat într-o discutabilă afacere imobiliară în Satul Francez, unde a construit un hotel și trei blocuri.

Gabriela Firea a devenit celebră pentru apropierea sa de „dezvoltatorii imobiliari” pe care i-a omenit generos din bugetul public. Aceștia au susținut-o din răsputeri pe prietena lor la alegerile locale, iar venirea lui Nicușor Dan la primărie a provocat multe coșmaruri și temeri.

În parte, acestea s-au adeverit deja. Noul primar a suspendat PUZ-urile criminale care masacrau spațiile verzi din București, iar mai mulți funcționari care falsificau acte în Primăria București, în favoarea „dezvoltatorilor”, au ajuns la DNA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Bolshevismul oligarhic si mafiotic, reprezentat in Romania de PSD si-a bazat puterea pe diferite mafii etnice (arabeasca, turceasca, iraniana, tiganeasca) si a tranformat tara intr-un bordel oriental.

    Cum mama dracului a ajuns pocitania asta sa ameninte oficialitatile tarii? Cine mama dracului i-a prasit pe aici?

  2. Banditii bolșevici susțin ca ne-a obligat UE sa vindem tot altfel nu ne primea. Cum e tovarăși, v-a obligat UE sa vindeți fabrici, rafinării, păduri și terenuri … arabilor , rușilor , cazacilor … ? Sau le-ați dat celor care dădeau șpaga mai grasă .. ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here