Cîțu publică lista restricțiilor din Europa: în România sunt printre cele mai relaxate. Firea, isterică: „Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare?“

2
2764
Florin Citu, Gabriela Firea
Florin Cîțu - Gabriela Firea

După ce Guvernul a anunțat, miercuri, că perioada de restricție a circulației pe timpul nopții se extinde cu o oră, fiind acum valabilă în intervalul 22.00 – 5.00, premierul Cîțu a publicat un tabel cu interdicțiile din Europa. Șeful Executivului arată, cu date concrete, că restricțiile aplicate în România sunt printre cele mai lejere de pe continent.

Cîțu a scris pe contul său de Facebook: Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa. Și vă mulțumesc vouă pentru asta, pentru că ați fost responsabili. Hai să continuăm așa! Doar împreună putem învinge pandemia“.

Conform tabelului, din cele 21 de țări inventariate, doar două (Bosnia și Luxemburg) au interdicție de circulație mai lejeră decât în țara noastră.

Firea, într-o postare a la Șoșoacă: „Restricții care frizează absurdul”, „cetățenii sunt la capătul puterilor” din cauza „abuzurilor puterii”

În acest timp, în căutarea unor ocazii de a ataca, Gabriela Firea, fosta primăriță a Bucureștiului, a avut pe Facebook o postare a la Șoșoacă, aproape isterică, în care critică prelungirea perioadei de restricție pe timpul nopții.

Mereu adusă pe contrasens de obsesia pentru “oportunitățile” de a se poziționa cât mai “mainstream”, exact când erau publicate datele care arată că în majoritatea țărilor restricțiile sunt mai severe decât la noi, Firea a acuzat că Guvernul Cîțu aplică “restricții care frizează absurdul”. Ea pretinde că ar primi în audiență bucureșteni – lucru care nu s-a înâmplat în cei 4 ani în care a fost primăriță -, aceștia i se plâng că sunt „la capătul puterilor”.  “abuzurile puterii actuale #dedreapta”.

Textul Gabrielei Firea pe Facebook: Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de probusirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID.

Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte.

Guvernantii au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație.

Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni, creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac.

Acest fapt erodează încrederea populației în restricțiile impuse, chiar și față de cele care ar fi justificate epidemiologic.

Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte?

Ce se poate întâmpla în această oră?

Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!

Am discutat acest subiect delicat împreunā cu presedintii si parlamentarii din Bucuresti. Cu totii primim în audienta bucuresteni – fie angajati, fie organizatori -, care sunt la capatul puterilor din punct de vedere financiar, din cauza masurilor aberante impuse de guvern.

Atât în Parlament, cât si în consiliile locale, facem opozitie sanatoasa, în dorinta de a-i apāra pe cetateni de abuzurile puterii actuale #dedreapta. #JunglaDeDreapta #NuLePasaDeOameni #EroriGraveLaGuvernare

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Vă dați seama ce viață are acasă…, cu SCORPIA-ISTERICĂ de Firea…, aldeee… Pandele-primaru’, care-i… biata soție (!!!!!!) a fostei CIUME-a-Bucureștiului?!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here