„Spartacus Idolul Femeilor” și ciracii săi, condamnați la ani grei de închisoare pentru haosul făcut anul trecut, de Paște

2
6410

Protagoniștii scandalului făcut anul trecut în cartierul bucureștean Rahova, de Paște, au fost condamnați la închisoare cu executate de Judecătoria Sectorului 5. După un proces care a durat aproape 10 luni, Vasile Badea, autointitulat “Spartacus Idolul Femeilor”, a luat 5 ani și două luni de temniță. La închisoare cu executare au fost condamnați și alți ciraci de-ai săi.

În ziua de Paște a anului 2020, în plin lockdown provocat de izbucnirea epidemiei de coronavirus, interlopii din Rahova au vrut să arate că ei sunt mai șmecheri decât restul “românilor” și au făcut o petrecere în stradă. Apoi, după ce s-au îmbătat, s-au luat la bătaie.

Petrecerea a fost transmisă de infractori în direct, pe Facebook. Vasile Badea, alias “Spartacus Idolul Femeilor”, a proclamat: “Să-nnebunesc, dacă nu vine Jandarmeria, îi răsturnăm! M-am jurat pe copiii mei! Eu cu frații mei și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm! Așteptăm Poliția! Revoluție! Revoluție!”.

VIDEO: „Faptele de vitejie” care i-au dus la pușcărie

Forțele de ordine le-au făcut pe plac interlopilor și la locul bairamului au ajuns echipaje de poliție, jandarmi și luptători de la Serviciul Acțiuni Speciale (SAS). Interlopii au încercat să-și pună în aplicare promisiunile și au devenit violenți. Forțele de ordine au folosit armamentul din dotare și au restabilit ordinea. Dus la Poliție, “Spartacus” și-a pierdut curajul și a postat pe pagina sa de Facebook: “Ami pare rau la domni politisti”.

Banda a fost trimisă în judecată pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Judecătoria Sectorului 5 a dat trei condamnări cu executare:

  • Vasile Badea, zis “Spartacus Idolul Femeilor” – 5 ani și 2 luni;
  • Constantin Gigi, zis “Bertolon” – 7 ani și 3 luni;
  • Nicușor Lider, zis “Crecea” – 5 ani și 3 luni.

Antonio Dincă, zis “Samir”, a luat 1 an și 9 luni cu suspendare.

La conflict au mai participat, fără a fi condamnați, Oradea Badea (zisă “Somerta”), Gloria Ion (zisă “Tarta”), Veronica Călin (zisă “Grațiela”) și Ștefan Stângaciu.

Sentința nu e definitivă, putând fi atacată cu apel.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here