vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsNe-a ajuns din urmă valul 3 al pandemiei. România trece iar de...

Ne-a ajuns din urmă valul 3 al pandemiei. România trece iar de 5.000 de cazuri pe zi. Record de pacienți la ATI: 1.171. Doar vaccinarea ne mai scapă

-

Valul trei al pandemiei de Covid pare să fi lovit deja România: țara noastră a trecut joi, din nou după mai bine de două luni, de 5.000 de noi cazuri la 24 de ore. Conform datelor furnizate de autorități, s-au înregistrat 5.236 de noi îmbolnăviri confirmate oficial la 38.255 de teste efectuate.

Numărul cazurilor grave la terapie intensivă vine să arate că acuzațiile lansate de conspiraționiști, cum că bilanțul ar fi “umflat”, n-au fundament. Pacienții aflați la ATI sunt în număr de 1.171 – cel mai mare din acest an. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat și 96 de decese.

Pe lângă cele 5.236 de cazuri noi, au mai fost 873 de persoane retestate și care au ieșit din nou pozitive.

De la începutul pandemiei, în România s-au raportat oficial 845.352 de cazuri de Covid. 21.252 de persoane au decedat.

- Advertisement -

Numărul vaccinaților l-a depășit pe cel al totalului îmbolnăvirilor, în anul trecut de la debutul pandemiei. În România s-a vaccinat 10% din ținta propusă de autorități

În acest moment, singura scăpare din fundătura în care s-a intrat pare a fi vaccinarea.

Campania ia încet-încet viteză. Au fost imunizați, până acum, 1.297.160 de români (624.474 cu prima doză, alți 672.686 – cu ambele doze). E vorba de puțin sub 10% din ținta autorităților: 10,7 milioane de vaccinați până la sfârșitul lui septembrie.

În cursul zilei de miercuri, 10 martie, au fost vaccinați 51.402 oameni. Dintre aceștia, 40.146 cu Pfizer, 4.006 cu Moderna, 7.250 cu AstraZeneca.
Conform datelor centralizate de autorități, ar fi vorba de un total de 6.420 de cazuri de reacții adverse la cei aproape 1,3 milioane de oameni vaccinați – adică 3,3/1.000.

- Advertisement -

Acest număr nu reflectă însă realitatea. Mult mai mulți oameni au avut reacții adverse, însă destul de ușoare, iar sistemul de monitorizare al autorităților este ineficient – persoanele vaccinate nu sunt întrebate, ulterior, cum s-au simțit. E nevoie ca vaccinații să intervină din proprie inițiativă la autorități, să le contacteze și să spună că a avut reacții adverse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Guvernul (în special… P.N.L.-ul, pentru că ne amintim că… Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a avertizat că… NU-i bine, dar a fost – ȘI ATUNCI! – „pus/trimis-la-colț”!!!) a cedat presiunilor P.S.D.-ului, plus ale unor… sindicate și ale… cărciumarilor, și a „RELAXAT”… „AIUREA-N-TRAMVAI”!

    Inclusiv deschiderea școlilor a fost (PREA!) RISCANTĂ:
    https://ziaristii.com/inainte-de-toate-trebuie-salvate-vieti-nu-bani/

    GRABA asta o să ne transforme în… „PARIA” Europei: România și românii o să devină… PERICOL-EUROPEAN/MONDIAL, cu toate măsurile de rigoare care se vor lua împotriva noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -