Tupeu fantastic. După ce a sabotat sistematic lupta cu epidemia, Ciolacu îl acuză pe Orban că a scăpat-o de sub control

4
5147
Acum câteva luni, ca să arate că virusul nu e periculos, Marcel Ciolacu și-a dat masca jos în plenul Parlamentului, remarcând șmecherește că "am deviație de sept". După alegerile locale, liderul PSD a descoperit brusc că epidemia e totuși periculoasă și s-ar impune amânarea alegerilor parlamentare

De necrezut, dar după patru luni și jumătate în care a făcut tot ce a depins de el pentru a împiedica lupta cu epidemia de coronavirus, pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, l-a apucat brusc grija de sănătatea românilor și de soarta copiilor!

Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul social-democraților îi cere premierului Ludovic Orban să anunțe Parlamentul dacă situația a scăpat de sub control și-l acuză că folosește epidemia în scopuri electorale.

PSD s-a opus stării de urgență și de alertă, a declarat că virusul nu există și că măsurile de precauție sunt abuzuri. Acum, deodată, descoperă că sănătatea românilor e în pericol!

Tupeul este literalmente fantastic. PSD, în frunte cu Ciolacu însuși, s-a zbătut, începând din luna martie, pentru a genera creșterea numărului de infectări și de decese. De la președintele partidului, care a bagatelizat pericolul și și-a dat jos masca în plenul Parlamentului, spunând șmecherește că “am deviație de sept” și până la ultimul postac care a difuzat fake news și conspirații de producție rusească, toată suflarea PSD a muncit, din martie până acum, pentru a aduce România în criză sanitară.

Calculul a fost străveziu și intuibil în tot acest timp: cu cât e mai gravă situația, cu atât PSD poate acuza mai mult Guvernul de incompetență și de faptul că n-a fost în stare să-i apere pe români. În martie-mai, când, contrar așteptărilor, România a trecut peste primul val pandemic fără spitale arhipline și valuri de morți, la PSD a fost dezamăgire și derută maximă.

Partidul s-a opus, pe rând, declarării stării de urgență, apoi stării de alertă. Sluga de la Avocatul Poporului a fost pusă să sesizeze Curtea Constituțională, unde judecătorii controlați de PSD au declarat ilegală starea de urgență și au anulat toate sancțiunile din acea perioadă. S-a spus că legislația nu era bună, deși fusese elaborată, în 2004, tocmai de actualul președinte al CCR, Valer Dorneanu, pe când era președintele Camerei Deputaților!

PSD a avut oameni la mitinguri de protest care au contestat existența virusului și măsurile de distanțare socială.
Pe site-urile controlate, la posturile TV de partid și prin rețelele de postaci angajați în administrație, dar cu misiunea de a intoxica mediul online cu propagandă, PSD a propagat permanent teorii ale conspirației. De la “masca e botniță”, “nazistul Iohannis vă ține în case ca să instaureze dictatura” și până la “termometrele vă fură datele personale”, “vor să vă vaccineze ca să vă bage cipuri și să vă teleghideze cu antenele 5G”, toate mesajele posibile pentru a stârni ostilitate au fost folosite de PSD-iști.

Liderii social-democrați au dat exemplu personal populației, fiind primii care au sfidat public și ostentativ regulile în pandemie

Liderii acestora au dat exemplul personal:

  • Ciolacu a refuzat să poarte masca în Parlament;
  • baronii locali s-au pozat în grup, ostentativ, înghesuiți și fără mască;
  • deputați PSD de Vaslui au făcut scandal în șaormerii și benzinării când li s-a cerut să-și pună masca;
  • baronul Buzatu a amenințat în ședința Consiliului Județean că sare la bătaie dacă i se mai spune ceva despre mască;
  • primarul Capitalei a negat datele oficiale, pretinzând că are ea propriile studii care arată că în București nu sunt infectați.

Exemplele pot continua la nesfârșit.
Acum, când și “mulțumită” acestei strategii numărul cazurilor din România a atins proporții îngrijorătoare, pe PSD-iști i-a apucat brusc grija și spun că, de fapt, epidemia e periculoasă!

Iată mesajul lui Ciolacu:

„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și a deschiderii școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.

Orban trebuie să lase bâjbâiala și să spună clar, cu date exacte, care este situația epidemiologică și care este perspectiva. Se deschid sau nu școlile?! Se fac sau nu alegeri?!

Sănătatea românilor și soarta copiilor noștri nu pot fi tranzacționate electoral!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

4 COMENTARII

  1. Tupeul il are mai mare dupa ce si-a luat consilier pe Doru Buscu la ordinul lui Dragnev!! Ca sa vezi „minune”: nu leaga o vorba ca lumea,dar de scris,zbarnaie de dastept!! Dvs trebuie sa stiti mai bine cine e tov.colonel Doru Buscu,fostul „profesor de teatru al puscariasului Dragnev,alaturi de Mircea Dinescu,marele „revolutionar”,care-l sfatuia pe ilici iliescu sa-i lase pe maniifestanti in Piata Universitatii „sa fiarba in suc propriu”,pana vin minerii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here