Italia introduce carantina de 14 zile pentru toți cetățenii care vin din România

2
6362
Roberto Speranza

​​Cetățenii din România și Bulgaria care vin în Italia vor intra în carantină pentru 14 zile, a anunțat ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza (41 de ani), citat de „La Repubblica”.

Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia, a anunțat vineri pe Twitter că a semnat un ordin conform căruia toți cetățenii care vin din România și Bulgaria trebuie să intre automat în carantină timp de 14 zile, imediat ce ajung pe teritoriul Italiei.

Acest ordin îi vizează toți cei care au fost în cele două țări în ultimele 14 zile.

Ministrul Roberto Speranza a luat decizia la finalul unei întâlniri cu ministrul de Interne din Guvernul de la Roma, precum și cu câțiva responsabili din domeniul Sănătății.

„Această măsură este deja în vigoare pentru cetățenii statelor non-UE și non-Schengen. Virusul nu a fost învins și continuă să circule. De aceea, prudența și atenția sunt încă necesare”, a precizat Speranza, la finalul unei întâlniri cu ministrul de Externe, Luigi Di Maio, pentru a analiza situația epidemiologică internațională și măsurile ce se impun în context.

Decizia autorităților italiene vine pe fondul creșterii constante, în ultimele săptămâni, a noilor cazuri de infectare cu Covid-19 în România. Situația e similară și în Bulgaria.

În Italia trăiește cea mai mare comunitate de români din afara granițelor, de peste 1,5 milioane. Mulți dintre aceștia se află acum în România, în vacanța de vară. Măsura anunțată de autoritățile italiene va face ca toți cei care vor să revină în Italia să stea 14 zile în carantină.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

2 COMENTARII

  1. E absurd. E politicianist. Chiar daca au crescut infectiile totusi suntem departe de virful de infectii si morti din Italia. Cei 25 de morti zilnic sunt regretabili insa nu ne apropiem de virful din Italia cu aproape 1000 de morti zilnice, daca imi amintesc bine. Da, e mai mare Italia, dar chiar si daca socotim la milionul de locuitori tot nu o pot face ei pe nevirusatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here