Revoltă în timpul slujbei: sătenii vor să-l alunge pe preot, pe motiv că nu-i înmormântează fără 3.000 de lei

5
12094
Protestatarii din cimitir

Scandal neobișnuit în localitatea Dărăşti-Vlaşca din comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu: câteva zeci de localnici au protestat, în timpul slujbei de duminică, faţă de preotul din localitate, cerând schimbarea acestuia.

Aproximativ 20 de locuitori ai satului Dărăşti-Vlaşca s-au adunat duminică dimineaţă în faţa bisericii din localitate, pentru a cere plecarea preotului Dorin Cristian Moldovan, pe care-l acuză că le cere bani pentru orice serviciu religios.

Locul de adunare pentru răzmeriță a fost stabilit în cimitir, unde se află și Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva Pâslari”.

Majoritatea protestatarilor sunt persoane vârstnice. Acestea cer schimbarea preotului şi aducerea unuia nou în parohia din comună.

Oamenii susţin că preotul le cere prea mulți bani pentru serviciile religioase. Unii dintre ei povestesc că părintele le solicită să cumpere obiecte de la biserică, în special lumânări, pentru a fi iertaţi de păcate.

Protestatarii au scandat insistent în faţa bisericii din cimitir: „Vrem alt preot!”, „Afară!” și „Vrem preot cinstit!”. În același timp, preotul contestat oficia slujba de duminică în interiorul lăcaşului de cult.

Oamenii au strigat cât au putut de tare, cerându-i preotului să sisteze slujba și să părăsească biserica imediat!

Preotul a chemat poliția. Au venit câțiva poliţişti, să se asigure că sătenii nu devin violenți și că nu intră peste preot în altar.

După ce în zonă au ajuns câteva echipe de televiziune, vestea s-a răspândit în sat, astfel că au început să se adune tot mai mulți oameni – unii să-l conteste pe preot, alții din curiozitate, să caște și ei gura.

Disputa dintre preot și săteni e mai veche. Acesta abia s-a întors în comună, duminica trecută, după o suspendare de 6 luni. El a oficiat Sfânta Liturghie în ciuda opoziției comunității.

Oamenii din sat spun că preotul le cere între 3.000 și 4.000 de lei pentru o înmormântare. Și cere banii înainte, amenințând că altfel nu va ține slujba de înmormântare!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

5 COMENTARII

  1. In mai toate judetele mici si sarace reprezentantii corupti ai politicienilor si bisericilor sunt pusi pe imbogatirea personala . O mare rusine sa profiti de naivitatea si credulitatea oamenilor de bun simt .

  2. Cu părere de rău încep să dispară preoții cu chemare divină, tot mai mulți își văd de interesele lor personale pentru un câștig propriu cât mai mare, nu prea îi mai interesează pentru ce au fost investiți.

  3. Popii fac si ei ce au vazut la superiori, de ce sa nu isi plimbe si ei partile dorsale ca episcopii, mitropolitii si patriarhul in limuzine nemtesti de sute de mii de euro, pentru ca nu-i asa, reprezentantii BOR sustin familia traditionala, romanismul dar le miros urat masinile romanesti si hartuiesc sexual baietii de la seminare! BOR este o rusine a umanitatii si romanismului care de sute de ani il slujeste pe Satana profitand de prostia romanilor, cu patriarhi de cea mai joasa speta incepand cu miron cristea, mare anti-semit, iubitor de criminali legionari, trecand prin patriarhii rosii: marina, moisescu, teoctist si terminand cu patriarhul interlop daniel ciobotea care ii canta interlopului dragnea, tartorul clanurilor interlope implicate in trafic de persoane”vrednic este”!!! BOR trebuie lasata fara finantari din bani publici, curatata si reformata prin masuri de o mie de ori mai drastice decat cele luate de Cuza.

  4. Cui trebuie un preot?
    Eu am ieşit de mult din biserică şi nu mai dau nici un ban la preoţi.
    Aiurea e că statul român dă şi el bani la biserică şi din impozitele celor care nu sunt membri ai bisericii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.