Trump recurge la tactica Vadim – Antena 3: „Săriiiiiți, mi-au furat voturile!”. Cea mai jenantă situație din istoria alegerilor în SUA

0
1771
Donald Trump

Pe măsură ce înfrângerea lui Donald Trump se profilează tot mai clar, președintele în exercițiu al SUA se afundă în teoria conspiraționistă a mega-fraudei electorale. Prin mesaje succesive pe Twitter sau în conferințe de presă, Trump acuză un complot național împotriva sa, atacă în justiție (până acum, fără succes) rezultatele din state în care a pierdut și cere oprirea numărării voturilor prin corespondență (operațiune care curge în favoarea lui Joe Biden).

Tactica ridicolă a lui Trump seamănă cu cea aplicată cu regularitate de răposatul Corneliu Vadim Tudor, în mai multe campanii electorale. De fiecare dată, Vadim „câștiga” alegerile, fie ele prezidențiale sau parlamentare, dar voturile îi erau „furate” de ceilalți candidați sau partide. Recent, la alegerile locale, și propaganda PSD (Antena 3 + RTV) a procedat la fel, gonflând ideea unei „fraude scandaloase” la Primăria Sectorului 1, chiar dacă justiția n-a confirmat nimic.

Prin mesaje succesive, Donald Trump a proiectat în lume imaginea unei Americi banditești, în care milioane de voturi se fură precum caii din Vestul Sălbatic odinioară. Pentru SUA, aceasta este o problemă delicată: cu o „zestre” atât de urâtă, Americii îi va fi greu să încerce implementarea democrației și a alegerilor libere în diferite colțuri ale lumii.

Niciodată, de 231 de ani – din 1789 de când există Constituția SUA -, nu s-a întâmplat ca vreun președinte în funcție să-și acuze țara de fraudă electorală masivă!

În SUA, alegerile sunt organizate de cele 50 de state, fiecare după reguli proprii, iar acest sistem a funcționat mereu fără dubii majore.

Important: pentru toate alegațiile sale legate de fraudă, Donald Trump și echipa sa nu au prezentat nici măcar o singură dovadă. Exact „modelul Vadim”! Și, mai recent, exact ca Gâdea, care a transformat niște imagini banale, perfect legale (confirmate astfel de justiție), în „dovezi zdrobitoare ale fraudei electorale”.

Acuzațiile lui Trump în ultimele 24 de ore

(mesaje pe Twitter sau declarații în conferințe de presă)

  • „Aseară conduceam solid, în mai multe state; apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin magie.”
  • „Ei găsesc voturi Biden peste tot – în Pennsylvania, Wisconsin și Michigan. Atât de rău pentru țara noastră!”
  • „Ei muncesc din greu să facă să dispară avantajul de 500.000 de voturi din Pennsylvania – cât mai curând posibil. La fel, Michigan și în alte locuri!”
  • „Nu putem permite nimănui să-i reducă la tăcere pe alegătorii noştri şi să fabrice rezultatele. Am sentimentul că justiţia va trebui să decidă în cele din urmă.”
  • „Dacă numărăm voturile legale, câștig cu ușurință. Dacă numărăm voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure alegerile.”
  • „Observatorii sunt obligați să stea atât de departe de procesul de numărare, încât oamenii folosesc binoclul.”
  • „Aparatul de numărare a voturilor, în statele decisive, care nu au finalizat încă numărarea, este controlat de democrați.”
  • “Nu contează cine câștigă! Nu este vorba dacă este vorba de Joe Biden sau de mine, ci că nu poți face acest lucru sistemului nostru.”

Imediat după ieșirea halucinantă a lui Trump în conferința de presă de joi seara, agenția Associated Press a postat un tweet în care afirmă că nu a anunțat niciun câștigător al alegerilor, de vreme ce procesul de numărare a voturilor continuă în câteva state. ”Președintele și-a reluat alegațiile sale nefondate, cum că democrații vor să fure alegerile”, a adăugat agenția.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here