“Suveica” PSD: Compania Cimitirelor, înființată de Firea, dă salarii de 4,7 milioane de euro pe an, deși cimitirele sunt în grija unei direcții din Primărie!

3
10385
E mult de lucru după Gabriela Firea

În acest moment, Primăria București finanțează două instituții care au același obiect de activitate: cimitirele din Capitală, dezvăluie o anchetă a Digi 24. Administrația Cimitirelor, direcție din cadrul Primăriei Generale, și Compania Cimitire, înființată de Gabriela Firea în 2018, au fiecare sute de angajați și bugete separate, de milioane de euro.

Ca să se justifice existenta acestor două structuri cu scop identic, Administrația Cimitirelor a primit ordin să concesioneze activitatea de igienizare către Compania Cimitire! S-a făcut astfel o “suveică” prin care milioane de euro de la buget sunt drenați în buzunarele clientelei politice a clanului Firea-Pandele. Practic, s-a dublat numărul de șefi.

Administrația Cimitirelor a primit ordin să încredințeze contractul de curățenie către Compania Cimitirelor, pentru că ultima n-avea obiectul muncii

Fostul primar a înființat Compania Cimitire în 2018, cu scopul de a prelua activitatea de la Administrația Cimitirelor. Angajații acesteia din urmă, care urmau să fie dați afară ca să le facă loc oamenilor aduși de Firea, au dat însă în judecată Primăria, au câștigat în instanță, iar cimitirele au rămas în patrimoniul Administrației.

În aceste condiții, Firea a găsit altă soluție: Administrația Cimitirelor, care se ocupa de igienizarea acestora, a primit ordin să facă un contract de curățenie cu Compania Cimitire! Se mută, astfel, banii de la Primărie (prin Administrația Cimitirelor) în conturile Companiei Cimitire, care ține tot de Primărie! Se face, practic, aceeași activitate ca înainte, numai că acum e mult mai scumpă și are două rânduri de șefi. Întrebat de reporterul Digi 24, Emil Iana, directorul Administrației Cimitirelor din cadrul Primăriei, a răspuns: “Noi am rămas fără contract de curăţenie şi i-am luat…, a fost cea mai uşoară procedură de a-i lua pe ei (n.r. – Compania Cimitire) să ne presteze acest serviciu. Este o procedură internă care a fost… toate administraţiile şi cu companiile să lucreze în interiorul acesta“.

123 de angajați și buget de 9,5 milioane de euro în 2020 pentru o companie publică inutilă

Compania Cimitire a Gabrielei Firea are în 2020, scrie Digi 24, un număr de 123 de angajați, buget de 46 de milioane de lei (9,5 milioane euro), din care la salarii merg 23 de milioane de lei (4,75 milioane euro).

În organigramă sunt 7 șefi. Directorul general Ștefan Rădulescu are salariu brut de 14.496 de lei și e ajutat de doi directori generali adjuncți, plus un Consiliu de Administrație cu 7 membri. Fiecare dintre cei 7 primește lunar 5.330 de lei pentru ședințele la care participă.

Pentru că de administrarea și igienizarea cimitirelor se ocupă direcția din Primăria Generală, Compania Municipală Cimitire și-a cumpărat două terenuri, pentru a le transforma în cimitire. Pe unul dintre ele, situat în Mogoșoaia, s-au plătit 1,2 milioane de euro.

Confruntată cu această situație, Firea s-a enervat teribil și l-a acuzat pe reporterul Digi 24 că se face portavocea USR și a PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

* Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

3 COMENTARII

  1. Si cand imi amintesc cum panarama se afisa cu studiile sale de economie la ASE…iata pentru ce le-a facut ,sa sifoneze banul public,adica mai pe romaneste:SA FURE LA GREU ,CU CARUTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here