De ce se închid halele din piețe? Orban: “Au fost în control de «n» ori. Nu cred că 20% din cei de acolo respectau regulile. Pur și simplu, nu le respectă!”

1
1537
Deși acum protestează și acuză conspirații, comercianții din piețe sunt primii care nu respectă regulile de prevenire a epidemiei. O mare parte dintre clienți refuză și ei purtarea măștii și nu păstrează o minimă distanță de ceilalți.

Premierul Ludovic Orban a explicat joi seara, la Digi 24, de ce se vor închide, începând de luni, halele din piețele agroalimentare, în contextul în care anunțul – făcut inițial de președintele Iohannis – a stârnit valuri de indignare în rândurile populației. Întrebarea cel mai des întâlnită joi seara, pe Facebook, a fost “ce-au avut cu piețele?”, oamenii din toată țara arătându-și revolta. Atât producătorii, cât și cumpărătorii au ripostat, punând la îndoială justețea măsurii.

Pornind de la cazul Bucur Obor – cea mai mare piață agro-alimentară din România –, premierul a spus ceea ce știe orice om care merge în această zonă: prea puțină lume respectă măsurile legale de precauție. Iar anchetele epidemiologice arată că în piețe este o rată mare de răspândire a virusului, mai ales că acolo plata cu cardul nu există.

“Este vidențiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în piețe, pentru că acolo e contactul cu banul cash”

Explicația premierului Ludovic Orban: “Acolo chiar, la Bucur Obor, au fost în control de «n» ori, de fiecare dată nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile – portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă Zoster în care… Și chiar sunt evidenţiate în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash“.

Recomandarea epidemilogilor este ca acest set de măsuri să se aplice în cel puțin două seturi a câte 14 zile consecutiv, așadar circa o lună, a mai spus Orban.

În acest timp, conspiraționiștii au profitat prompt de situație, lansând aproape instantaneu, joi seara, o nouă teorie: Guvernul, mână-n mână cu Oculta mondială, vrea distrugerea micilor producători români, pe care-i închide pentru a obliga lumea să cumpere din hipermarketurile aparținându-le străinilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

1 COMENTARIU

  1. Conspirationistii, la noi,au un sef:un politruc agramat ,fost bodyguard de terorist(Haysam Omar),pe numele sau de umanoid CIOLACU.A sarit si el -ca e rost de voturi,nu?- sa „apere” micii producatori „romani”,fara sa clipeasca ,ca la diversiuni sunt asi hotii, cand e vorba de alegeri!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.