Se apropie verdictul în alegerile din SUA. CNN: Biden 253, Trump 213 electori. Câștigă cine ajunge la 270

5
2062

Pe măsură ce numărătoarea voturilor se apropie de sfârșit în alegerile prezidențiale din SUA, candidatul democrat Joe Biden pare să se îndrepte spre victorie în fața președintelui în exercițiu, republicanul Donald Trump. Potrivit CNN, Joe Biden și-a asigurat deja 253 de electori, în timp ce Donald Trump a rămas în urmă, la doar 213. Câștigător este cel care reușește să strângă minimum 270 de electori (din totalul de 538).

Au rămas în suspans 6 state americane, unde încă nu s-a încheiat centralizarea voturilor – acestea vor decide viitorul președinte al SUA după cele mai disputate și tensionate alegeri din ultimii 100 de ani.

Deși Joe Biden are un avans mare și mai trebuie să strângă doar 17 electori, lucrurile nu sunt clarificate în dimineața zilei de joi. Democratul a câștigat deja două state foarte importante din Midwest (centrul Americii), Michigan (16 electori) și Wisconsin (10), care în urmă cu 4 ani l-au preferat pe republicanul Trump.

Donald Trump avea un avans în Georgia (16 electori), dar diferența scade pe măsură ce numărătoarea avansează. La fel se întâmplă în Pennsylvania (20 de electori). O luptă pe muchie este și în Nevada (6), unde Biden are doar 0,5% avans la numărătoare. În Arizona (11), Trump recuperează diferența pe care o avea Biden și rămâne de văzut dacă va reuși să treacă în frunte la final.

Joe Biden e avantajat de faptul că voturile prin corespondență, care se numără acum, sunt exprimate covârșitor în favoarea sa. În campania electorală, Donald Trump a contestat votul prin corespondență, spunând că acesta va fi un mijloc de fraudare a alegerilor. Aproape 100 de milioane de americani au votat prin corespondență.

Trump atacă la Curtea Supremă

Președintele în exercițiu a acuzat deja că i s-au furat voturi, spunând că avansul i-a dispărut “ca prin minune” în noaptea de marți spre miercuri. Avocații lui Trump au declarat că se vor adresa Justiției, așa că este posibil ca rezultatul alegerilor să fie validat abia peste câteva săptămâni.

Experții spun totuși că, deși punctual s-au mai întâmplat nereguli, fraudele sunt foarte rare în alegerile din SUA, lucru consacrat de-a lungul întregii istorii acestei țări.

Acum există temeri față de reacțiile lui Trump și ale susținătorilor acestuia. Președintele în exercițiu anunțase deja că, dacă va pierde la diferență strânsă, nu va accepta rezultatul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

* Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

5 COMENTARII

   • Adica a braconat prin jud. Giurgiu cu psd – comunistii lui Draknea si Ciolacu…
    Bidon zicea ieri-alaltaieri, cand isi prezenta nepoata – ca e ficiorul lui, Beau, mort in 2015! Va conduce Kamila neomarxista Harris… sa vezi avant pe Barney si Ciolosicu yogin plus iubitorii de vaselina…

 1. Despre vorbe mari și fapte iluzorii. După cum chipul omului exprimă sinceritate, aer de înălțimi și drumuri albastre încolo, dincolo de magia pădurilor mereu verzi. Se vorbea despre un cetățean care nu purta haine că e frumosul biblic cu nume Adam. De atunci scrierile vorbesc de dușmani. Un francmason e numai un alb cu dinți albi. Ceilalți, ai lui Adolf Hitler sunt „Adevărul Holding”, după cum vreau unul sau altul.

  „Circul Humberto” e un roman cehoslovac.
  „După Noi… Potopul” e un roman ceski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here