miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsRăscoală la Ploiești: asistații social au ieșit în stradă, furioși că noul...

Răscoală la Ploiești: asistații social au ieșit în stradă, furioși că noul primar PNL îi pune să muncească pentru banii primiți

-

Asistații social au ieșit marți în stradă la Ploiești, furioși că noul primar, Andrei Volosevici (PNL), îi pune să muncească în folosul comunității în contul banilor primiți, relatează Adevărul. Nemulțumiții s-au strâns în fața sediului Primăriei, indignați că li se cere să participe la programul de curățenie generală demarat în oraș după alegerile din 27 septembrie.

Primarul Volosevici a ieșit în stradă și a discutat cu protestatarii, dar aceștia n-au reușit, deocamdată, să-l facă să se răzgândească. El le-a comunicat că, dacă vor să primească în continuare banii, trebuie să muncească.

Conform deciziei noului primar, asistații social vor trebui să participe, alături de muncitorii de la salubritate și cei de la spații verzi, la operațiunea de igienizare a Ploieștiului. Vestea a stârnit mânie și oamenii, indignați, s-au dus să-i ceară socoteală edilului. Discuția a avut loc, dar nu s-a ajuns la nicio înțelegere.

Într-un comunicat, Primăria Ploiești anunță că Volosevici “a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare“.

- Advertisement -

Programul „Curățenie generală“, la care noul primar a mobilizat toate resursele disponibile ale municipalității și asistații social din oraș, are ca obiectiv ameliorarea situației în Ploiești, care de multă vreme este una dintre cele mai murdare localități din țară. Campania este purtată cu firma privată de salubritate Rosal Grup și angajații de la Servicii de Gospodărire Urbană, firmă a primăriei.
Chemați să participe la efort, cei mai mulți asistați social au refuzat, în general motivând că sunt bolnavi și nu pot să muncească.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

- Advertisement -

4 COMENTARII

    • hahahahah, macar de-ar matura. Insa este o mizerie de nedescris si acolo si mai ales in padurile din oras si de langa oras. Romania are nevoie de o persoana foarte decisiva sa educe natia asta de nesimtiti puturosi.

  1. Foarte bine, nu iesiti la munca, nema bani, si gata! C-o sta cineva sa se roage de ei, daca sunt bolnavi, cum de au ajutor social si nu pensie de boala? Probabil sunt bolnavi de lene, s-au invatat sa le vina lunar banul de la primarie, si sa nu faca absolut nimic pentru el, de parca este obligatia tuturor ploiestenilor sa-i tina acasa pe bani peste acesti domni si doamne!

    • Corect! Masura trebuie extinsa prin Lege in toata tara, trebuie sa devina obligatorie. Adicatelea, nicic munca fara paine, nici paine fara munca! Cine e bolnav, sa isi faca dosar de pensie medicala. Sunt multi beneficiari care nici nu sunt in tara, cersesc, fura sau muncesc la negru prin lume. Dar nici cei care sunt in tara nu trebuie sa primeasca pomana pe carca si munca altora! La munca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -