Triumful lui Piedone. Curtea de Apel propune să-i schimbe încadrarea faptelor în dosarul „Colectiv”, pentru a primi pedeapsă mai mică. Piedone se lăudase deja că „a rezolvat”

5
3760

Curtea de Apel București urmează să schimbe încadrarea faptelor de care e acuzat Cristian Popescu Piedone în dosarul “Colectiv” astfel încât omul lui Dan Voiculescu să scape cu o pedeapsă mai mică, eventual cu suspendare, dezvăluie Libertatea. Un fost consilier al primarului Sectorului 5 avertizase luna trecută că acesta se lăuda deja de ceva vreme că „sunt prea șmecher”, “am judecătorii în buzunar” și că “ăia de la Colectiv o vor lua în gură”.

Primar al Sectorului 4 la data producerii incendiului de la Colectiv, Piedone a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul București, la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu cu producerea de consecințe deosebit de grave. Asta nu l-a împiedicat să candideze din partea lui Dan Voiculescu (Partidul Puterii Umaniste) la primăria Sectorului 5, pe care a și câștigat-o în septembrie 2020.

Judecătoarea vrea să elimine dintre acuzații mențiunea că fapta a avut consecințe deosebit de grave. În incendiul de la Colectiv au murit 65 de oameni și au fost răniți 146

Acum, Curtea de Apel îi va schimba încadrarea lui Piedone. La termenul de miercuri al procesului, judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache a anunțat că va lua în considerare, din oficiu (fără să-i ceară vreuna din părți asta) schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru 6 inculpați, între care și Piedone.

Judecătoarea a informat că trebuie stabilit dacă Piedone, laolaltă cu funcționarele Aurelia Iofciu și Luminița Ganea, adică persoanele care au semnat autorizația ilegală de funcționare a Clubului Colectiv, au săvârșit abuzul cu sau fără intenție.

De asemenea, judecătoarea vrea să fie eliminată și acuzația prevăzută la Art. 309 din Codul Penal, conform căreia fapta lui Piedone a produs consecințe deosebit de grave. Reamintim că din cauza incendiului din 30 octombrie 2015 au murit 65 de oameni și alți 146 au fost răniți.

Judecătoarea de la Curtea de Apel este înțelegătoare și cu Daniela Niță, patroana firmei de artificii care a livrat materialele pirotehnice neconforme din cauza cărora a pornit incendiul. În primă instanță, Daniela Niță a primit 12 ani și 8 luni de închisoare, fiind găsită vinovată și de sustragere și distrugere de probe. Judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache vrea să-i schimbe încadrarea faptelor din autor în instigator.

Piedone a transmis instanței, cu două ore înaintea ședinței de judecată, că nu vrea să facă declarații.

„Am puterea, sunt primar, am bani mulți și sunt șmecher, am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură”

În schimb, în particular, primarul Sectorului 5 e acuzat că ar fi mult mai slobod la gură. Rafael Mario Ilie, fost consilier personal al lui Piedone, a povestit luna trecută că l-a auzit pe acesta cum se lăuda că are controlul asupra judecătoarei. „Am puterea, am Sistemul, am Securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!“, ar fi clamat omul oligarhului Dan Voiculescu, plin de încredere, în discuțiile cu apropiații, conform lui Mario Ilie.

Astă-toamnă, fiul lui Piedone a fost impus de conducerea PSD în fruntea listei de candidați pentru Camera Deputaților din filiala Suceava. A izbucnit o răzmeriță a PSD-iștilor pe plan local, dar Piedone junior a rămas candidat și acum e deputat PSD din partea lui Dan Voiculescu în Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

* USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS au boicotat prima ședință de guvern fără Vlad Voiculescu!

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

5 COMENTARII

  1. Exact ce spuneam, USR+ este paravanul perfect în spatele căruia să se refacă Mafia USL-PCR. Parafrazînd, dacă ai suficiente televiziuni poți demonstra orice !

  2. Și STELIAN ION este… periculos pentru MAFIE, cea din Justiție de această dată…

    Să ne-așteptăm să fie demis în curând…, sauuu… îi vine rându’ abia după Drulă și Năsui???!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.