„Am puterea, am Sistemul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“ Primarul Piedone, denunțat de un fost consilier

3
4087
Făcut primar de mâna nevăzută a lui "dom' Profesor", Piedone a luat de la Dan Voiculescu practicile acestuia

Cristian Piedone Popescu, primarul Sectorului 5 se laudă public că are controlul asupra judecătorilor în procesul “Colectiv”, susține Rafael Mario Ilie, președintele PER Sectorul 5, care spune că l-a auzit pe edil vorbind astfel în perioada în care i-a fost consilier personal.

Într-un comunicat de presă citat de Aktual24.ro, Rafael Mario Ilie, care a mai trecut prin slujba lui Codrin Ștefănescu și Viorica Dăncilă, îl arată pe Piedone, al cărui consilier personal spune că a renunțat să mai fie din cauza matrapazlâcurilor făcute de primar. În realitate, pare să fie vorba de ruperea unei alianțe PER – PPU-SL (partidul controlat de Dan Voiculescu), după ce primarul Piedone nu și-a respectat partea sa de înțelegere cu numirea în funcții a unor aliați de la “ecologiști”.

Conform comunicatului citat de Aktual24.ro, „Ilie Mario Rafael susține că a auzit cum se laudă Piedone că va scăpa de condamnare și chiar va fi achitat în Dosarul COLECTIV: «Am puterea, am Sistemul, am Securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!». (…) Având în vedere că, pe surse, se aude că domnul Cristian Victor Piedone Popescu va reuși să scape de JUSTIȚIE în procesul de la Colectiv, considerăm că este necesar să luăm atitudine”.

Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare în procesul incendiului de la Colectiv. Instanța l-a găsit vinovat de faptul că, în calitate de primar al Sectorului 4, a făcut abuz în serviciu și a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu producerea unor consecințe deosebit de grave. Concret, a fost găsit vinovat de faptul că a autorizat funcționarea clubului Colectiv, deși nu întrunea condițiile legale.

Cu toate acestea, Piedone – puternic susținut de trustul lui Dan Voiculescu – a fost ales astă-toamnă primar de cetățenii Sectorului 5 din București, sub sloganul cinic “Ai grijă să nu te frigi la vot”.

Din cauza incendiului de la Colectiv au murit, în toamna lui 2015, 64 de persoane – fie arse, fie intoxicate cu fum.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Păiii…, judecând după cele petrecute din… 2015 (!!!!!!!) pînă-acum (inclusiv în – AȘA-ZISA!!!!! – „Justiție”!), în legătură cu acest caz/DOSAR-PENAL („Colectiv”), putem să concluzionăm, referitor laaa… seninătatea acestui (MARE-)NENOROCIT, doar căăă… ARE-DREPTATE!!!

  2. Pai la cat de haotic ne comportam in pandemie lasand toti nebunii sa protesteze impotriva oricarei ratiuni, ce sa ne mai miram ca Piedone e iar primar si se lafaie in putere? Asta e democratia animalelor rapitoare din Romania. Esti animal ierbivor, suferi consecintele. Nu-ti apara nimeni drepturile!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here