Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

5
895

Mentenanța instalației de oxigen și a ventilatoarelor din TIR-ul ATI defectat luni seară, la Spitalul Victor Babeș, este asigurată de firma Medist SRL, proprietate a familiei lui Sebastian Vlădescu, fostul ministu PNL al Finanțelor, dezvăluie G4Media.ro. Contractul de mentenanță cu firma fostului ministru liberal a fost semnat de Departamentul pentru Situații de Urgență (șef: Raed Arafat) din cadrul Ministerului de Interne (ministru: Lucian Bode).

Defectarea sistemului de oxigen și de ventilare din TIR-ul ATI de la “Victor Babeș” a dus, luni seara, la decesul a 3 pacienți Covid, iar în scandalul care a urmat, PSD și membri ai PNL au cerut demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS).

Vlădescu este trimis deja în judecată de DNA pentru o mită de 3,3 milioane de euro încasată ca să facă trafic de influență pe când era ministru de Finanțe

Firma Medist SRL, plătită de DSU pentru a se asigura că nu apar defecțiuni la sistemul de oxigenare al TIR-urilor ATI, îi are ca proprietari, în acte, pe fosta soție a lui Sebastian Vlădescu și pe fiul acestuia.

Luni seara, toate ventilatoarele de la secția mobilă ATI din curtea Spitalului “Victor Babeș” au intrat simultan în avarie. Din cei 8 pacienți internați în acel moment, 3 au intrat în stop cardio-respirator și au decedat.

De teama infectării cu Covid, delegatul firmei care a vândut ventilatoarele a refuzat să intre în TIR-ul ATI. Potrivit DSU, „reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR“.

Sebastian Vlădescu, fost ministru PNL al Finanțelor, migrat ulterior la ALDE, este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul reabilitării căii ferate București – Constanța. El e acuzat că a luat mită 3,3 milioane de euro ca să asigure finanțarea pentru contract. În același dosar au fost trimiși în instanță un alt fost deputat liberal, Cristian Boureanu, și fostul șef al Eximbank, Ionuț Costea (cumnatul lui Mircea Geoană).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discuțiile despre transformarea „Foișor”-ului în spital Covid durau de 3 săptămâni, dar managerul Stoica s-a opus cu înverșunare până în ultima secundă

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

5 COMENTARII

  1. Sunteți nebuni domnilor, ce are sula cu prefectura, dacă a fost sabotaj și se întreabă un inginer bătrân în tehnologii, trebuia să existe o supapă de suprapresiune, nu se face o instalație fără protecție poate numai de niște cartofari și sigur nu Vlădescu finanțist a proiectat instalația repede ați găsit comuniști împuțiți un țap ispășitor din pnl sau cei din guvernare ai uitat de cei 30 de .. nici nu o poți defini jaful produs de ei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here