Răsturnare de situație: miniștrii USR-PLUS au revenit în ședința de guvern. Cîțu a postat pe Facebook ordinea de zi

10
4932

Răsturnare de situație la Guvern: miniștrii USR-PLUS s-au răzgândit și participă joi la ședința Executivului, după ce premierul Florin Cîțu le-a transmis că urmează să de discute niște subiecte foarte importante.

După demiterea lui Vlad Voiculescu, titularul Ministerului Sănătății, miniștrii Alianței USR-PLUS au refuzat să mai meargă în ședința de Guvern de miercuri și au transmis că nu se vor prezenta nici joi, pentru că nu mai au încredere în premier.

Însă, cu câteva ore înaintea ședinței de joi, Cîțu le-a transmis că ar trebui adoptate mai multe acte normative imperative, printre care un memorandum prin care tocmai Ministerul Sănătății (de unde l-a dat afară pe Vlad Voiculescu) urmează să achiziționeze 4.260.269 de noi doze de vaccin Pfizer contra Covid.

Premierul a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, punând astfel presiune publică pe miniștrii USR-PLUS. Aceștia au reacționat anunțând că vor participa la ședință.

Cei 6 reprezentanți ai USR-PLUS la ședința de guvern:

 • Dan Barna – vicepremier
 • Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor
 • Stelian Ion – ministrul Justiției
 • Claudiu Năsui – ministrul Economiei
 • Cristian Ghinea – ministrul Fondurilor Europene
 • Ciprian Teleman – ministrul Cercetării.

Anunțul lui Florin Cîțu despre ordinea de zi a ședinței de guvern de joi

„În ședința de guvern de astăzi vom aproba următoarele acte normative care nu suportă amânare:

 1. Hotărâre de guvern: alocațiile de hrană pentru pacienții din spitale cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72% și am reglementat modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.
 2. Ordonanță de Urgență care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii că persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare. Clarificăm situația statutului rezidenților care lucrează în aceste centre de vaccinare.
 3. Memorandum prin care Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer.
 4. Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca.
 5. Ordonanță de Urgență pentru programul de restructurare al CEO.
 6. PROIECT DE LEGE privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G.
 7. MEMORANDUM cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

* USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS au boicotat prima ședință de guvern fără Vlad Voiculescu!

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

10 COMENTARII

   • De Bode… ce să mai spui…, că… până și PENIBILUL ăla de Vela (predecesorul său, tot „liberal”, la Administrație-și-Interne) parcă tot nu era chiar la fel de… CATASTROFAL precum CARAGHIOSUL ăsta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. BINE au făcut: altfel ar fi sărit toți cu guraaa…, că lasă guvernul nefuncțional în plină pandemie ș.a.m.d.!

  Alianța U.S.R.-P.L.U.S. a demonstrat RESPONSABILITATE!

  Dar… Cîțu VA PLECA, ASTA-I SIGUR!!!

   • Cîțu PLEACĂ SIGUR!!!!!!!!!!!!

    Alianța U.S.R.-P.L.U.S. este solidă, NU vă luați după „șopârlițele” MÂRȘAVE aruncate prin-gard de P.S.D. și P.N.L.!

    PUTREZICIUNEA este (de 31 de ani!!!!!) la P.N.L., NU la Alianța U.S.R.-P.L.U.S.: „GREII” (!) „liberalilor” NU pot digera… REFORMELE începute de miniștrii Alianței, căci le afectează interesele!

 2. Ia sa vedem scenariile posibile: daca raman la guvernare si Catu ramane prim-ministru, USR+ isi va pierde credibilitatea iar la urmatoarele alegeri va iesi de pe scena politica:
  – daca se retrage in Opozitie fara o motivare corespunzatoare, vor fi acuzati de lasitate si vor pierde din electorat!
  -daca vor trece in Opozitie motivat, vor avea de castigat. Ce inseamna motivat: aruncarea pe piata a 3-4 legi dure si reformiste cum ar fi eliminarea unor sporuri la bugetari, interzicerea cumului pensie-salariu, restructurarea unor entitati ale statului, eliminarea unor pensii speciale, legi pe care PNL si UDMR nu isi vor permite sa le voteze, se vor putea retrage motivat, sustinand ca nu poate face parte dintr-un guvern anti-reformist. Doar asa, mentinand imaginea de partid nou, reformist, va avea sansa de a mai aparea in parlament/guvern peste 4 ani. Altfel, PNTCD scrie pe ei!

  • Cu ce sa-si faca imagine domnule, ca tuturor pluseristilor le curg balele doar dupa posturi si acces la bani, nu-s mai buni decat PSD-eii si PNL-eii din parlamnet, toti o apa si-un pamant, doar ca astia-s mai noi!!!
   Eu as fi curios sa-l vad pe musiu Ciolos mergand singur in alegeri sa vedem cum ia un 1% partidul asta de tot rahatul, ca tot casca ciolos gura de parca are 75% in sondaje!!!!!

   • NU cunoaștem ce experiențe neplăcute ați avut dumneavoastră cu vreun membru P.L.U.S., dar vă jurăm că TOȚI P.L.U.S.-iștii pe care i-am cunoscut noi până acum (este adevărat: mai mult de-aici, din Constanța…) sunt niște oameni EXCEPȚIONALI (ca și U.R.I.-iștii pe care-i știm, de altfel!)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here