Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea. Dan Barna, propus să preia interimatul la Sănătate. Adrian Wiener e favorit să devină noul ministru

16
2412
Florin Cîțu - Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost revocat miercuri, 14 aprilie, din funcția de ministru al Sănătății. Prim-ministrul Florin Cîțu a fost extrem de furios după ce Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a semnat – prin delegare – și trimis spre publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mult mai dure pentru carantinarea localităților.

La numai o oră după solicitarea făcută de premierul Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, din funcția de membru al Guvernului, a transmis Administrația Prezidențială printr-un comunicat.

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit azi-dimineață cu vicepremierul Dan Barna (copreședinte USR-PLUS) și i-a cerut să fie de acord cu revocarea din funcție, imediat, a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Barna i-a spus că ministrul Vlad Voiculescu se opune acestei demiteri. Atunci, Cîțu i-a cerut ferm acceptul de a-i revoca pe amândoi: și pe Vlad Voiculescu, și pe Andreea Moldovan. Cîțu i-a garantat că USR-PLUS va păstra ambele portofolii.

Ca să-l convingă, Cîțu i-a explicat că atât USR-PLUS, cât și coaliția de guvernare vor avea de pierdut, în planul imaginii, dacă Vlad Voiculescu rămâne ministru, iar pe Andreea Moldovan n-o mai poate accepta el sub nicio formă, pentru că a încercat să-i știrbească autoritatea.

Dan Barna nu a zis nici da, nici nu. A spus că trebuie să se consulte cu conducerea USR-PLUS.

Dan Barna, propus ministru interimar la Sănătate

Florin Cîțu i-a comunicat lui Dan Barna că nu are timp de pierdut și că decizia lui e fermă: guvernarea va merge mai departe fără Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan!

Mai mult, Cîțu i-a propus lui Barna să preia și interimatul la Ministerul Sănătății, până la numirea unui nou ministru.

Un acord Cîțu – Barna era important pentru ca guvernarea să poată continua în formula PNL – USR-PLUS – UDMR, dar Barna nu poate decide singur în USR-PLUS. Iar multe voci din această formațiune sunt furioase în urma deciziei premerului.

Florin Cîțu a avut o dublă nemulțumire legată de ordinul de ministru privind noile reguli de carantinare, document semnat și trimis de Andreea Moldovan:

 1. șeful Guvernului nu a fost informat în legătură cu noul ordin;
 2. posibilul impact negativ pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor, din cauza numărului de cazuri de infectări cu Covid-19, dar și a gradului de ocupare a locurilor de la Terapie Intensivă.

În plus, Florin Cîțu era nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Vlad Voiculescu, căruia i-a și reproșat slaba comunicare, mai ales în situații critice.

Vlad Voiculescu – Andreea Moldovan

Favorit: senatorul-medic Adrian Wiener

Favorit să preia Ministerul Sănătății este senatorul Adrian Wiener (47 de ani), medic de profesie. Un alt nume vehiculat este cel al deputatului Emanuel Ungureanu (43 de ani), dar acesta nu va fi acceptat sub nicio formă de PNL, pe care l-a atacat permanent.

O problemă care trebuie reglată este și cea din interiorul alianței USR-PLUS. Vlad Voiculescu era ministru din partea PLUS, iar Adrian Wiener și Emanuel Ungureanu reprezintă USR. Problema ar putea dispărea odată cu finalizarea fuziunii dintre USR și PLUS.

Comunciatul premierului Florin Cîțu

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”

Ordinul de ministru care a provocat ruptura

Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2

Art. I. — Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 642 din 22 iulie 2020, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(2) Criteriile utilizate în evaluarea riscului epidemiologic de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în vederea instituirii carantinei zonale sunt prevăzute în anexa nr. 3 la prezentul ordin.”

2. Articolul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art. 9. — Anexele nr. 1—3 fac parte integrantă din prezentul ordin.”

3. După anexa nr. 2 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 3, având cuprinsul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. Art. II. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, este ordinul publucat în Monitorul Oficial.

Potrivit anexelor care fac parte din Ordin, pentru municipiile cu peste 100.000 de locuitori se iau în calcul 7 criterii, punctajul care trebuie atins fiind de ”minimum 60 de puncte”.

Pentru restul zonelor, se au în vedere cinci criterii, punctajul care trebuie atins fiind de 70 de puncte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

* Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

* Neculai Onțanu și nepoata lui Gabriel Oprea – condamnați definitiv: 3 ani de închisoare cu suspendare și 8 ani de încercare. Suma confiscată în dosar: 3.677.750 de euro

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

16 COMENTARII

 1. Strategia lui Voiculescu de a delega atributiile ministrului, Andreei Moldovan, nu a reusit. Pina la urma tot tu raspunzi ca ministru. Si daca tot nu iti asumi deciziile si vrei sa decida altcineva pentru tine atunci poate ca altcineva trebuie sa fie ministru. Aici a gresit Voiculescu fiind slab si lasindu-se total pe mina altcuiva.
  Insa a avut si parti bune atacind mafia din sanatate. Sper sa nu puna un ministru care sa faca pace cu mafia dupa modelul Bode-Vela.

 2. Ne vom aminti in 2024 cand vor fi 4 randuri de alegeri cum mafia impostorilor liberalo-pesedisti cu Iohannis premierul de la Grivco al lui felix motanul puscarias a oprit din nou iesirea Romaniei din mocirla! Meritocratia dorita de catre Voiculescu prin organizarea de concursuri pentru sefia CAS timp de 30 de ani pusculita mafiotilor din politica si transparenta impusa de el la minister prin publicarea cifrelor si documentelor de inters public a fost calcata in picioare de carpa mafiei, premierul bibilica! Premier bibilica care nu are are cojones sa il demita pe Arafat ce umbla printre cadavrele din Apuseni, Colectiv, Siutghiol si din tirurile cumparate de la turci, dar in schimb are muschi cu sustinerea celui mai ratat si mai lenes presedinte din istoria Romanie sa il demita pe cel mai transparent si singurul ministru meritocrat! Carpa de premier face acest lucru chiar in ziua in care el cu manuta lui a numit-o pe sest ca subsecretar de stat pe beizadeaua concubinei (acesta este termenul legal) lui vela bisnitarul care culmea si-a anuntat sustinerea pentru Orban la sefia PNL!!!

 3. In sfarsit, bravo d-le prim-ministru !!!!
  Voiculescu s-a crezut el insusi prim-ministru, asa un tupeu, prostie si incompetenta de la un USR-ist mai rar!!!!! Cum sa dai bre ordine aiurea fara sa vorbesti cu primul ministru, ori e tara lui voiculescu si noi nu stim?!?!
  Acu poa’ sa-i dea Oscarul, sa si-l puna la cap!!!!!

  • Nu e tara lui Voiculescu, dar nu este nici tara lui citu si a impostorilor mafioti liberali care au pierdut alegerile parlamentare anul trecut in fata PSD! Citu este premier azi doar pentru ca USR+ a facut alianta cu PNL! Conform Constitutiei, in urma alegerilor pierdute anul trecut citu si PNL ar fi trebuit sa fie in opozitie, iar PSD la guvernare! Ciolacu i-a batut la 5 procente pe impostorii citu si orban carora USR+, adica Voiculescu, Ciolos si Barna le-au salvat partea dorsala!

 4. P.N.L…. „ȘI-A DAT ÎN PETEC”, CA DE-OBICEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  P.S.D., A.U.R., MAFIA-INTERNĂ șiii…, ultimul-dar-nu-cel-de-pe-urmă, CRIMINALUL de Vladimir Putin… JUBILEAZĂ, efectiv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • NU ordinul respectiv i-a fost fatal ministrului Vlad Voiculescu, ci faptul că… a început DESTRUCTURAREA MAFIEI din NEPERFORMANTUL-și-(PROFUND!-)CORUPTUL sistem-medical românesc: cele 10 MILIARDE de la Asigurările-de-Sănătate care trebuie „PRĂDUITE” (CA DE-OBICEI!) sunt, de exemplu, o miză… (chiar) IMEDIATĂ!!!!

   Ordinul de azi-noapte reprezintă doar… un MÂRȘAV (!!!!!) pretext al „liberalilor”: vorbim despre ăiaaa… IMPORTANȚI (!!!!!), care… ÎI DAU ORDINE LUI Cîțu și au intrare, iatăăă…, chiar și la președintele-Țării, Klaus Iohannis, care… a fost de acord cu demiterea ministrului din partea Alianței U.S.R.-P.L.U.S.!

 5. Cand incepe sa conduca si sa decida cineva din echipa peste capul sefului echipei,cum se numeste asta?HAOS!Am mai trait astfel de vremuri cand partidul-tampon isi arata muschii ,stiind ca fara el,voalitia se rupe si tremurau celelalte partide si presedintele de frica !!Partidul-santajist al lui PETROV-marinarul,dar se pare ca memoria nu e punctul forte al romanilor,de aceea apar mereu ,civlic,partide populist-santajiste,cum sunt astea 2 din Alianta lui Peste Prajit,ciolos si barna isi incordeaza muschii ,ca vine acum congresul de unificare si miza e cine va conduce !!!TARA ARDE,CIOLOS SI BARNA AU VRUT SA MINIMALIZEZE ROLUL PRIMULUI MINISTRU,OFTICATI CA NU POT GUVERNA…SAU NU MAI VOR,CA NU SUNT IN STARE DECAT DE SPECTACOL IEFTIN…Cum sa decizi tu,peste capul primului minstru,nu esti intr-o coalitie de guvernare ?Te crezi ,bai ,actoras mediocru,ca esti intr-o tara bananiera,sa iei decizii de unul singur ,ca seful tau de partid ti-a zis asa?

 6. […] După demiterea lui ministrului Vlad Voiculescu și a secretarei de stat Andreei Moldovan, produsă miercu… premierul Florin Cîțu a anunțat inițial că interimatul la Sănătate va fi asigurat de Dan Barna, vicepremier și șeful USR-PLUS. Dar acesta și-a dat seama că ar face o gafă și a refuzat, înțelegând că astfel și-ar ostiliza partidul. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here