Miniștrii USR-PLUS au boicotat prima ședință de guvern fără Vlad Voiculescu!

5
1333

Miniștrii USR-PLUS au refuzat miercuri să se prezinte la ședința Guvernului după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu, titularul portofoliului de la Sănătate.

Cei 6 reprezentanți ai USR-PLUS care au boicotat ședința de guvern:

 • Dan Barna – vicepremier
 • Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor
 • Stelian Ion – ministrul Justiției
 • Claudiu Năsui – ministrul Economiei
 • Cristian Ghinea – ministrul Fondurilor Europene
 • Ciprian Teleman – ministrul Cercetării.

Printr-un comunicat, Executivul a anunțat că ședința se amână pentru o dată ulterioară.

Liderii USR-PLUS au intrat, la ora 12.00, într-o ședință de urgență pentru a dezbate dacă mai rămân în coaliția de guvernare după decizia lui Florin Cîțu.

Demisia lui Vlad Voiculescu a fost cerută insistent de baronii din Sănătate, PSD și posturile TV controlate de oligarhi încă din prima zi, imediat după numire. Atacurile s-au întețit după ce Voiculescu a adus un cercetător de la Imperial College of London ca șef la CNAS, instituție care administrează un buget de 9 miliarde de euro.

Totul s-a transformat într-un linșaj mediatic desfășurat zi și noapte, așa cum nu s-a mai întâmplat de la campania împotriva Laurei Codruța Kovesi, după ce Voiculescu a demarat procedura de numire prin concurs a șefilor la Casele Județene de Asigurări de Sănătate. Urma să se renunțe astfel la practica numirii politice a acestor șefi, fie prin delegare, fie prin interimat.

În ultimele săptămâni, atacului i s-au alăturat lideri din PNL și premierul Florin Cîțu, nemulțumiți de felul în care este administrat Ministerul Sănătății.

Marile așteptări ale Mafiei s-au legat de ședința de luni a coaliției de Guvernare. După ce atunci s-a decis menținerea lui Vlad Voiculescu în funcție, Antena 3 și România TV au făcut apel insistent la premierul Florin Cîțu să-și asume singur decizia de a scăpa de intrus.

Cîțu și-a asumat revocarea lui Voiculescu ca urmare a unei serii de incidente (gonflate și de televiziunile de propagandă) cu expunere negativă a Guvernului în spațiul public, cum a fost evacuarea Spitalului Foișor. Decisivă a fost adoptarea în Ministerul Sănătății, sub semnătura secretarului de stat Andreea Moldovan, a unui ordin de ministru prin care se schimbau drastic condițiile de carantinare a localităților, județelor și regiunilor. Prim-ministrul Cîțu a aflat de existența documentului doar după ce acesta a fost publicat în Monitorul Oficial, marți seara.

Miercuri dimineața, i-a „executat „pe ministrul Vlad Voiculescu și pe secretarul de stat Andreea Moldovan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

* Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

* Neculai Onțanu și nepoata lui Gabriel Oprea – condamnați definitiv: 3 ani de închisoare cu suspendare și 8 ani de încercare. Suma confiscată în dosar: 3.677.750 de euro

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

5 COMENTARII

  • „Le-a CEDAT”??????!

   Daaaa…, de ceee…, LE-AVEAU (pe-aceste porofolii-ministeriale), cumvaaa… , „de-acasă” (Sic!)…, câștigaseră P.N.L.-iștii , oareee…, „en-fanfare” alegerile-legislative și i-au luat și pe „amărăștenii” ăștia de la Alianța U.S.R.-P.L.U.S. în guvern, doar așaaa,,,, de milă…, ca să nu rămână afară…, „în ploaie”?????!

   REALITATEA este că după ce s-au „cocoșit” că o să treacă de 40% la vot, „liberalii” au scos un scor… JENANT, iar alternativa la coaliția cu Alianța U.S.R.-P.L.U.S. și U.D.M.R., dacă doreau să rămână „guvernamentali”, era… refacerea MIZERIEI de U.S.L.!

 1. Faceți ceva domnilor de la USR+, ca sunteți folosiți ca paravan în spatele căruia se regrupează Mafia care a jefuit Romania ! Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” în Politie și Jandarmerie ? Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” anticorupție ? Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” în Administrația locala și centrala? Vedeți acum „reforma” în Sănătate ? De fapt peste tot USL trăiește iar alianța PNL-USR+ este doar de fațadă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here