Trei ani de închisoare pentru cei care nu poartă mască de protecție!

1
8511
Qatar are doar doi vecini: Arabia Saudită și Golful Persic. Pe aproape sunt Emiratele Arabe Unite, iar peste Golf - Iranul

Statul Qatar aplică, de astăzi, sancţiunile cele mai severe din lume împotriva persoanelor care nu poartă mască de protecţie în public. Pedepsele pot ajunge până la 3 ani de închisoare, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Guvernul de la Doha a decis că este obligatorie purtarea de măşti de protecţie în public, începând de duminică, 17 mai, şi „până la noi ordine”.

Contravenienţii pot fi sancţionaţi cu până la 3 ani de închisoare şi o amendă de 200.000 de riali, echivalentul a aproape 51.000 de euro.

Micul și bogatul stat din Golful Persic a raportat până acum aproape 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (1,1% din totalul de 2,75 milioane de locuitori) şi 15 decese.

În Qatar, restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale au fost închise. În schimb, şantierele de construcţii – mai ales cele având legătură cu Campionatul Mondial de fotbal din 2022, pe care-l va găzdui Qatarul – au fost menţinute în activitate, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi purtarea obligatorie a măştii, începând din 26 aprilie.

Și în două țări africane se poate face pușcărie pentru refuzul de a purta mască de protecție. În Maroc, persoanele care nu respectă această obligaţie riscă până la 3 luni de închisoare şi 120 de euro amendă, iar în Ciad, maximum 15 zile de detenţie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here