Acasă Lumea Trei ani de închisoare pentru cei care nu poartă mască de protecție!

Trei ani de închisoare pentru cei care nu poartă mască de protecție!

Statul Qatar aplică, de astăzi, sancţiunile cele mai severe din lume împotriva persoanelor care nu poartă mască de protecţie în public. Pedepsele pot ajunge până la 3 ani de închisoare, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Guvernul de la Doha a decis că este obligatorie purtarea de măşti de protecţie în public, începând de duminică, 17 mai, şi „până la noi ordine”.

Contravenienţii pot fi sancţionaţi cu până la 3 ani de închisoare şi o amendă de 200.000 de riali, echivalentul a aproape 51.000 de euro.

Micul și bogatul stat din Golful Persic a raportat până acum aproape 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (1,1% din totalul de 2,75 milioane de locuitori) şi 15 decese.

În Qatar, restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale au fost închise. În schimb, şantierele de construcţii – mai ales cele având legătură cu Campionatul Mondial de fotbal din 2022, pe care-l va găzdui Qatarul – au fost menţinute în activitate, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi purtarea obligatorie a măştii, începând din 26 aprilie.

Și în două țări africane se poate face pușcărie pentru refuzul de a purta mască de protecție. În Maroc, persoanele care nu respectă această obligaţie riscă până la 3 luni de închisoare şi 120 de euro amendă, iar în Ciad, maximum 15 zile de detenţie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările