Clotilde Armand îl scoate din Primărie și pe avocatul lui Ghiță, îndestulat de ex-primarul Tudorache cu contracte grase

1
3246
În imagine: ex-primarul Tudorache (stânga) și unul din oamenii săi de încredere, avocatul Nicolescu (centru), la promovarea "noului Rapid" din Liga a 3-a în Liga a 2-a. Tudorache - care era cunoscut drept patronul echipei - și-a atârnat medalia de campion de gât, iar avocatul Nicolescu a îmbrăcat un tricou cu inscripția "legenda continuă" (slogan al rapidiștilor)

Avocatul Andrei Nicolescu – omul de încredere al ex-primarului Daniel Tudorache și apărătorul fugarului Sebastian Ghiță, ambii de la PSD – a rămas fără contract cu Primăria Sectorului 1. Noua primăriță, Clotilde Armand (USR-PLUS), a reziliat colaborarea instituției cu casa de avocatură Nicolescu, Zorin și Asociații (NZA) după ce a pierdut procese prin care Primăria ar fi trebuit să recupereze 13 milioane de lei.

Avocatul Andrei Nicolescu a jucat un rol central și la FC Rapid 1923, clubul înființat de Daniel Tudorache. Nicolescu reprezenta interesele fostului primar la “noul Rapid”, exercitând controlul asupra clubului.

Sub “bagheta” lui Andrei Nicolescu, FC Rapid 1923 a pierdut toate acțiunile în instanță posibile și, din cauza erorilor juridice în lanț, a fost nevoie de intervenția ocultă a fostului primar pentru ca acest club să poată promova. Înființat inițial ca asociație sportivă fără personalitate juridică, acest club nu putea promova în ligile superioare. Însă FRF a emis o prevedere specială, cu dedicație, special pentru acest club, ca să-și poată schimba forma de organizare și să treacă pe societate comercială în plină competiție (lucru interzis de regulamente).

6 contracte de consultanță cu avocatul Nicolescu semnate de Primărie într-o singură zi!

Sub comanda lui Nicolescu, noul FC Rapid 1923 SA a fost organizat inițial ca societate cu acțiuni la purtător (după modelul fermelor de porci ale lui Dragnea). Doar după ce presa a descoperit acest lucru s-a trecut la înregistrarea ca societate pe acțiuni cu acționari la vedere.

Nicolescu a beneficiat și de contracte din bani publici cu Primăria Sectorului 1. Administrația Unităților de Învățământ și a Unităților Sanitare Publice Sector 1 (AUIPUSP) a semnat, într-o singură zi, 6 contracte pentru servicii juridice cu Societatea Civilă de Avocatură Nicolescu, Zorin și Asociații. Onorariul oscila între 235 și 300 de lei pe oră.

Firma lui Nicolescu a obținut contracte și cu Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate Sector 1, dar și cu Poliția Locală Sector 1.

Publicația Buletin de București a scris că procedurile prin care s-au încredințat aceste contracte au fost netransparente, în privat, iar Poliția Locală a refuzat sistematic să prezinte informații legate de aceste colaborări.

Anunțul făcut de primărița Clotilde Armand: “Să revenim la reorganizare și importanța acesteia. La Administrația Unităților de Învățământ și a Unităților Sanitare Publice Sector 1 au existat mai multe contracte pentru servicii juridice semnate în anul 2019. Și ce să vezi? Toate acestea au fost prestate de avocatul fostului deputat Sebastian Ghiță și partener de afaceri cu fratele acestuia într-un off-shore din Panama. Rezultate? Tocmai a reușit să piardă două procese prin care instituția noastră trebuia să recupereze 13 milioane de lei. Am reziliat aceste contracte cu dedicație“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. CATEGORIC, acesta-i… CEL MAI HOTĂRÂT (să… STÂRPEASCĂ Mafia-locală!) primar din țară: Clotilde Armand!

    ARDE-III, în continuare, (FĂRĂ… MILĂ-și-EZITĂRI!), franțuzoaico!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here