Terorismul sindical continuă și sâmbătă. A treia zi de grevă la STB, Bucureștiul e paralizat de gherila sindicală a PSD

2
914
Vasile Petrariu, PSD-istul care blochează Capitala

Sindicaliștii de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) au intrat în a treia zi de grevă. Ei nu au reluat lucrul nici sâmbătă dimineața, deşi Tribunalul Bucureşti a decis de două ori, joi și vineri, că acțiunea lor este ilegală. Pentru locuitorii Capitalei, situația devine insuportabilă.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunțat că sâmbătă dimineață, la prima oră, au ieşit pe traseu doar 3 tramvaie şi 10 autobuze. Tramvaiele care au ieșit din depou circulă pe liniile 1 și 21, potrivit Digi 24.

Adrian Criţ, directorul STB, a declarat sâmbătă dimineaţă, citat de Agerpres:

  • „Din păcate, în continuare, cu toate că există o hotărâre a instanţei din care rezultă că greva este ilegală, angajaţii nu o respectă.”
  • „Acesta este un atac concertat la siguranţa bucureştenilor, cu consecinţe majore referitoare la existenta în viitor a societăţii. Este un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor, orchestrat pe linie sindicala, organizaţie care nu mai reprezintă vreun interes al angajaţilor.”
  • „Au avut întotdeauna doar interese proprii, în urma cărora societatea a ajuns în situaţia economică din momentul de faţă.”
  • „Fără veniturile realizate ca urmare a prestării serviciului de transport public local de călători, societatea nu va mai putea funcţiona, prejudiciind în continuare locuitorii oraşului.”
  • „Siguranţa locului de muncă pentru angajaţii societăţii, care îşi îndeplinesc îndatoririle faţă de bucureşteni, este grav afectată.”
  • „Fac apel la conştiinţa acestora să iasă pe traseu cu gândul la familiile lor, la nevoia de mobilitate a populaţiei.”
  • „Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri seara Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu.”

Eșuarea negocierilor de vineri seara

Discuţiile dintre sindicalişti şi primarul general al Capitalei au eşuat vineri seara. Angajaţii STB au solicitat în continuare demisia sau demiterea directorului general al societăţii.

Procedural, acesta nu poate fi înlăturat din funcție de primarul Nicușor Dan, ci doar de Consiliul de Administraţie al STB.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut un apel la raţiune, adresat tuturor şoferilor şi vatmanilor, precum şi personalului auxiliar din STB. El a amintit că există două hotărâri judecătoreşti executorii referitoare la caracterul ilegal al grevei şi că sute de mii de persoane sunt afectate de protest.

Nicuşor Dan a menţionat că, în vederea rezolvării problemelor de structură din transportul public, este necesară „o discuţie aşezată”, la care să participe inclusiv Consiliul General.

Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a transmis că Nicuşor Dan a refuzat dialogul şi nu a stat nu a stat „nici măcar un minut” la negocieri.

Liderul sindical a reiterat teza sa mincinoasă, că nu ar fi vorba de o grevă, ci de „un protest spontan”, „o întrerupere voluntară a lucrului”. El a invocat unele nemulţumiri mai vechi ale angajaţilor, care încă din data de 19 ianuarie „şi-au strigat of-urile, dar nu i-a băgat nimeni în seamă”.

Acțiunea lui Petrariu și a ciracilor săi are toate caracteristcile unui terorism sindical: o acțiune ilegală, în forță, prin care sunt prejudiciate sute de mii de persoane. Sunt blocate în interes personal bunuri ale statului (zeci de autobaze și depouri, sunte de autobuze, troleibuze și tramvaie), pagubele provocate sunt uriașe.

Vasile Petrariu este este și consilier general din partea PSD în Consiliul General al Capitalei. Acțiunile sale de terorism sindical au fost susținute până acum de toți liderii PSD, fără excepție, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele Gabriela Firea.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

* Justiția decide pentru a doua oară în două zile: greva PSD-istă de la STB este ilegală, angajații trebuie să reia imediat lucrul!

* Nicușor Dan dă șah PSD-ului: „Să spună dacă susține greva sau îi retrage sprijinul lui Petrariu!” / „Vrem dialog cu salariații STB, dar nu prin intermediul acestui lider penal”

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Cum s-au furat 220 de tone de motorină din bazele STB în 2021. Se fac curse mai puține, iar șoferii merg cu aerul condiționat oprit. Combustibilul le e vândut taximetriștilor

* Terorismul sindical continuă la STB! Capitala e paralizată și vineri dimineață. Gherila PSD-istului Petrariu refuză să pună în aplicare decizia instanței

* „Nu suntem tâmpiți!” Răspunsul tâmpit al sindicalistului-șef din autobaza STB cu furturi-record de motorină. Fusese întrebat de ce nu respectă decizia tribunalului de a reveni la lucru

* Audit intern: la autobazele STB-ului grevist se fură masiv motorină! Venit de șofer care vrea mărire de salariu: 8.000 de lei net

* Nicușor Dan: „Liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi!“

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* America le-a răspuns deja rușilor. Joe Biden: „Avem o obligaţie sacră de a apăra Polonia și România! Vom creşte prezenţa militară în aceste state”

* Rusia somează NATO să se retragă din România și Bulgaria! Ministerul de Externe rus: „Toate trupele străine, armamentul și echipamentele militare grele să fie scoase din aceste țări”

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

* VIDEO. Simona Halep trece de turul 3 ca uraganul, la Australian Open. În „optimi” își va întâlni coșmarul, dar e favorită. Culoar bun spre semifinale

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here