Nicușor Dan: „Liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi!“. Sindicaliștii STB sfidează Justiția și refuză revenirea la lucru

0
3155
Lăcătușul Vasile Petrariu a târât sindicaliștii STB în războiul Gabrielei Firea cu Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, l-a avertizat pe lăcătușul Vasile Petrariu, șeful de sindicat PSD-ist care a declanșat greva ilegală de la STB, că va avea soarta lui Ion Rădoi, baronul sindical de la metrou. Edilul menționează că a invitat la discuții sindicaliștii, care însă nu i-au dat niciun răspuns, și reamintește că sentința Tribunalului București, de suspendare a grevei „spontane”, este executorie.

În ciuda faptului că Justiția s-a pronunțat, sindicaliștii manevrați de liderii membri PSD refuză în continuare să aplice sentința. „Nu suntem chiar atât de idioți!”, a ripostat unul din șefii greviștilor, Mihai Trancă, într-o intervenție la Digi 24, întrebat de ce nu respectă decizia instanței.

Similitudinea acțiunilor de terorism sindical lansate de PSD la metrou, în 2021, și la transportul în comun de la suprafață în 2022 este izbitoare. Ambele nu au fost asumate de lideri (Ion Rădoi la metrou în 2021, Vasile Petrariu la STB în 2022), fiind declarate „greve spontane”. Atât sindicatul de la metrou, cât și cel de la STB au în frunte PSD-iști: Ion Rădoi a fost parlamentar social-democrat în două legislaturi și păstrează „firul scurt” cu conducerea partidului, Vasile Petrariu e chiar în acest moment membru de partid cu carnet și consilier PSD în Consiliul General al Municipiului București.

Nici sindicaliștii de la metrou, anul trecut, nici cei de la STB, acum, nu au fost convingători în cererile lor. De fiecare dată, aceștia au ezitat să se prezinte la negocierile cu autoritățile, părând că nu știu exact de ce au întrerupt lucrul.

Diferența se face la reacția față de Justiție. Anul trecut, sindicaliștii de la metrou au respectat decizia tribunalului de a relua lucrul. Acum, PSD-ul ajuns la putere pare mult mai îndrăzneț, iar sindicaliștii au refuzat să dea curs sentinței.

În dimineața zilei de vineri, primarul Nicușor Dan s-a deplasat la sediul companiei, pentru a discuta cu conducerea STB. La ora 8.30, liderii sindicatului refuzau în continuare atât dialogul, cât și revenirea la lucru.

Avertismentul lui Nicușor Dan

Decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgență.
Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă.

Sunt în continuare deschis dialogului și aștept să discut cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitație de a dialoga. În același timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafață în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede.

Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forțe politice și nu salariați, care își folosesc pozițiile sindicale pentru interese personale și pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureștenilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

* Teroriștii sindicali, zdrobiți în justiție! Greva STB a fost suspendată de Tribunalul București, care a dispus ”reluarea imediată a activității”

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* “Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția. Hai să-i curmăm suferința!” Scandal, Ciolacu cere “ședință de urgență”

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ludovic Orban, dezvăluiri despre felul în care l-a făcut ministru pe Nicolae Ciucă: „Mi-a fost propus de Iohannis”

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here