Terorismul sindical continuă la STB! Capitala e paralizată și vineri. Gherila PSD-istului Petrariu refuză să pună în aplicare decizia instanței

3
1424
Vasile Petrariu, teroristul sindical de la STB

A doua zi consecutivă de haos în transportul bucureștean. Nici vineri dimineață, la ora 5.00, când începea programul, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB nu au ieșit pe traseu. Liderii sindicali i-au amenințat pe șoferii care voiau să plece în cursă. Au blocat chiar ieșirile din depouri și autobaze, ba chiar și unele șine de tramvai, cu mașinile proprii sau cu autobuze ale companiei.

Nici la ora 6.00, la o oră după ce trebuia să înceapă programul, mijloacele de transport în comun nu au plecat pe traseu.

”Nu a ieșit nicio mașină până la ora 6 dimineața. Nu știm la ce oră ar putea ieși sau dacă vor ieși mașinile pe traseu”, au declarat vineri dimineața reprezentanți ai STB, confirmați de viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL).

Au fost semnalate câteva cazuri în care șoferii au vrut să plece pe traseu, dar au fost împiedicați de alți angajați, instigați de liderul sindical Vasile Petrariu, care e și consilier PSD în Consiliul General al Capitalei. Au fost folosite autobuze ale STB și chiar mașini personale pentru blocarea ieșirilor din depouri și autobaze, inclusiv prin poziționarea acestora pe șinele de tramvai.

Mulți șoferi au fost amenințați de PSD-istul Petrariu și de „locotenenții” acestuia să nu reia lucrul, altfel „vor avea de-a face” cu ei. Unora li s-a spus Gabriela Firea va reveni la Primăria Capitalei, iar ei vor fi dați afară dacă vor sparge greva de acum.

Începând cu ora 6.00, mai mulți executori judecătorești s-au prezentat la depourile și autobazele Societății de Transport București (STB), pentru a-i înștiința oficial pe angajații companiei în legătură cu decizia de joi a Tribunalului București privind suspendarea grevei (declarată ilegală) și obligația greviștilor de a relua imediat lucrul.

Tot la ora 6, primarul Nicușor Dan s-a prezentat personal la sediul STB, pentru a se asigura că sunt parcurși toți pașii legali în direcția aplicării legii: ori transportul în comun revine la programul normal, ori cei care refuză să aplice decizia instanței vor răspunde penal și patrimonial pentru daunele produse companiei și bucureștenilor.

Joi seară, conducerea STB a transmis, printr-un comunicat de presă:

  • „Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei declanșate la Societatea de Transport București STB SA și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia instanței și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs.”
  • „Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală, care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru.”
  • „Desconsiderarea nevoilor bucureștenilor din zona metropolitană și ignorarea cu bună știința a unei decizii judecătorești pot genera răspunderea penală pentru personalul implicat în această acțiune.”

La rândul său, primarul Nicușor Dan a declarat: ”Sunt șanse minime ca mijloacele de transport al STB să circule la prima oră, dar am încredere că apoi vor circula. Plângerea penală este depusă. Cine nu va ieși vineri dimineață pe traseu va răspunde penal.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

* Teroriștii sindicali, zdrobiți în justiție! Greva STB a fost suspendată de Tribunalul București, care a dispus ”reluarea imediată a activității”

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* “Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția. Hai să-i curmăm suferința!” Scandal, Ciolacu cere “ședință de urgență”

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ludovic Orban, dezvăluiri despre felul în care l-a făcut ministru pe Nicolae Ciucă: „Mi-a fost propus de Iohannis”

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

3 COMENTARII

  1. Grevă are caracter pur politic și este marca PSD. Nivelul salariilor este doar pretextul. Daca mai exista justiție și poliție, nu doar pe hârtie, tovarășul lider de sindicat STB și locotentii lui trebuie luați cu forța la poliție, reținuți pentru 24 de ore, apoi arestați preventiv pentru 30 de zile și trimiși în judecată pentru a fi condamnați la închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here